Copy
12 januari 2021

Maak geneesmiddelenvoorziening niet afhankelijk van wispelturige wisselkoersen

De Nederlandse medicijnvoorziening mag natuurlijk geen speelbal zijn van wisselkoersfluctuaties als gevolg van de sterk schommelende olieprijs of de Brexit. Het mag niet, maar gebeurt wel. De vreemde koppeling van ‘olie’ aan ‘medicijnen’ is geregeld in de Wet geneesmiddelenprijzen (Wgp). Gevolg? Instabiliteit en onnodige risico’s voor de beschikbaarheid van geneesmiddelen in Nederland. 

Lees meer

BLOG

Blog Marc Kaptein: Zij aan zij oorzaken - geen symptomen - behandelen!

De enorme waarde van een innovatieve en wendbare (sic) farmaceutische sector begint gelukkig in te dalen bij de Nederlandse samenleving. We kunnen er niet omheen; binnen een jaar zijn er werkzame en op veiligheid beoordeelde coronavaccins en zijn we met inenten  begonnen.

Lees meer

UIT DE VERENIGING

‘Versnelde vergunningsprocedure gentherapie goede eerste stap’

De vergunningsprocedure voor klinisch onderzoek met geneesmiddelen met genetisch gemodificeerde organismen is definitief verkort tot maximaal 56 dagen. ‘Een mooie stap, en hopelijk een opmaat naar het verder versterken van klinisch onderzoek in Nederland.’

Lees meer

VIG Talk over medicijnen en het nieuwe kabinet

Over ruim twee maanden zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Welke standpunten nemen politieke partijen in over de zorg en specifieker geneesmiddelen, ook in relatie  tot COVID-19? En wat zien we hier straks van terug in het Regeerakkoord?

Lees meer

Aantal coronavaccins in ontwikkeling stijgt naar 235

Het aantal vaccins tegen het coronavirus in ontwikkeling blijft stijgen. Op 6 januari waren er volgens de WHO 235 vaccins tegen het coronavirus in ontwikkeling. Daarvan worden er al 63 getest op mensen. De andere 172 zitten nog in de preklinische fase.

Lees meer

Kennissessie Coalitie Duurzame Farmacie over CO2-footprinting

Hoe breng je de CO2-footprinting van je organisatie in kaart? Wat is de betekenis van ‘klimaatneutraal’? Met welke (opkomende) regelgeving moet je rekening houden? En wat zijn praktische handvatten om hiermee aan de slag te gaan?

Lees meer

Enver Erkan nieuw bestuurslid Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen

Enver Erkan, managing director van Pfizer Nederland, is toegetreden tot het bestuur van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen. Zijn benoeming is bekrachtigd tijdens een Algemene Ledenvergadering in Den Haag, op 17 december.

Lees meer

AGENDA

21 januari 2021

VIG Talk Medicijnen en nieuw kabinet

26 januari 2021

Kennissessie CO2-footprinting

Wat vind je van deze nieuwsbrief?

http://us12.forward-to-friend.com/forward?u=68d0da4bec6002805eacd7d97&id=31a834aed4&e=[UNIQID]
Twitter
Website
Facebook
Website
LinkedIn
Website
Copyright © 2021 Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, Alle rechten voorbehouden.


Suggesties?
Heeft u suggesties voor deze nieuwsbrief? Mail dan naar redactie@innovatievegeneesmiddelen.nl.

Wilt u aanpassen hoe u deze emails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren aanpassen of afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp