Copy
4 mei 2021

Bertens in Oog op morgen: ‘Vrijgeven patenten helpt niet’

‘Het vrijgeven van patenten gaat niet helpen bij een snellere beschikbaarheid van coronavaccins.’ Dat zei Peter Bertens, senior beleidsadviseur bij de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG), vrijdag live in radioprogramma Met het oog op morgen.

Lees meer

BLOG

Blog Sara McCabe: De parel van Nederland

Dat zo’n klein landje, zo’n economische impact kan maken. Als Amerikaanse verbaasde ik mij daar weleens over. Maar nu ik hier zelf woon, zie ik hoe goed het ecosysteem is dat daaraan ten grondslag ligt.

Lees meer

UIT DE VERENIGING

Farma Facts: Minder geneesmiddelen in Nederland in 2020

Het aantal handelsvergunningen voor geneesmiddelen in Nederland is in 2020 met ruim 5% afgenomen. Het aantal nieuwe handelsvergunningen lag 30% lager dan voorgaande jaren, terwijl het aantal doorgehaalde handelsvergunningen juist steeg met bijna 20%.

Lees meer

Medicijnresten in water: nog veel te doen

Nederland en Duitsland zijn binnen Europa relatief ver met de aanpak van medicijnresten uit het water, maar er is ook voor ons nog veel werk aan de winkel. Dat was een van de conclusies in de VIG Talk van 22 april, met Cathy van Beek en Sander Mager.

Lees meer

Onderzoek CBG: voldoende vrouwelijke proefpersonen in medicijnonderzoek

In medicijnonderzoek worden voldoende vrouwelijke proefpersonen betrokken. Ook worden er voldoende analyses naar de effecten per geslacht uitgevoerd, zodat er een goede afweging kan worden gemaakt van het effect van een medicijn op mannen én vrouwen.

Lees meer

VIG Talk over weesgeneesmiddelen op 20 mei

Is de Europese weesgeneesmiddelen- verordening succesvol? Die vraag staat centraal bij de VIG Talk op donderdag 20 mei. Met als sprekers: Annemieke Aartsma-Rus (hoogleraar translationele genetica bij LUMC) en Cor Oosterwijk (directeur patiëntkoepel VSOP).

Lees meer

#WijGevenNietOp

‘Ik geef niet op tot astmacontrole voor elke patiënt een feit is’

In Nederland lijden ongeveer 640.000 mensen aan astma. Dit aantal zal naar verwachting de komende jaren verder toenemen. ‘Voor sommige mensen voelt hun ziekte als een gevangenis. Ik wil ze graag een stukje vrijheid terug geven.'

Lees meer

AGENDA

20 mei 2021

VIG Talk Weesgeneesmiddelen

Wat vind je van deze nieuwsbrief?

http://us12.forward-to-friend.com/forward?u=68d0da4bec6002805eacd7d97&id=2a7b319620&e=[UNIQID]
Twitter
Website
Facebook
Website
LinkedIn
Website
Copyright © 2021 Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, Alle rechten voorbehouden.


Suggesties?
Heeft u suggesties voor deze nieuwsbrief? Mail dan naar redactie@innovatievegeneesmiddelen.nl.

Wilt u aanpassen hoe u deze emails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren aanpassen of afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp