Copy
26 januari 2021
Beste lezer,

In de nieuwsbrief die eerder vandaag is verstuurd, zijn enkele fouten geslopen. We hebben deze gecorrigeerd in deze nieuwe versie. Excuses voor het ongemak!

 

Sara McCabe over één jaar Code: ‘Opmaat naar meer’

‘De Code is zoveel méér dan het afvinken van een lijstje afspraken. Het beantwoordt een heel fundamentele vraag: hoe geven wij als geneesmiddelensector in de dagelijkse praktijk invulling aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid’, zegt Sara McCabe.

Lees meer

UIT DE VERENIGING

FD: investeringsgolf farmabedrijven in Nederland

Nederland is zeer in trek bij grote geneesmiddelenbedrijven. Uit een inventarisatie van het Financieele Dagblad (FD) blijkt dat er miljarden worden geïnvesteerd in onder andere productielocaties in ons land.

Lees meer

VIG Talk over medicijnen en ondernemersklimaat

Hoe benutten we het potentieel van de LSH-sector nog beter en welke rol kan het nieuwe kabinet daarbij spelen? Op 11 februari spreken Dennis Wiersma (VVD) en Bart van Zijll Langhout (Janssen) hierover in een VIG Talk over medicijnen en ondernemersklimaat.

Lees meer

Aanmelden kandidatuur Prix Galien Excellence COVID-19 Award

De jury van de Prix Galien reikt dit jaar (vooralsnog) eenmalig een aparte prijs uit voor COVID-19-producten, zoals vaccins, apps en diagnostica. Aanmeldingen voor deze speciale Prix Galien Excellence COVID-19 Award zijn mogelijk tot uiterlijk 28 februari.

Lees meer

Schouw: ‘Patiënten dupe van nieuw beleid weesgeneesmiddelen’

De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) wijst het nieuwe beleid van Zorginstituut Nederland voor strengere eisen voor weesgeneesmiddelen af. ‘Het collectief op ‘NEE’ zetten, is in strijd met de open instroom van geneesmiddelen in het basispakket.’

Lees meer

Terugblik VIG Talk over verkiezingen en medicijnbeleid

Marktwerking, bekostiging, onnodige zorg, verkiezingsprogramma’s én een blik op de nieuwe zorgwoordvoerders. Deze en andere thema’s kwamen 21 januari aan de orde, tijdens de online VIG Talk over ‘Medicijnen en nieuw kabinet’. Een impressie.

Lees meer

INTERNATIONAAL

EMA: 97 nieuwe geneesmiddelen in 2020

Vorig jaar keurde de Europese Geneesmiddelautoriteit EMA bijna honderd nieuwe geneesmiddelen goed voor menselijk gebruik. Het aantal van 97 goedgekeurde geneesmiddelen ligt fors hoger dan de 66 die in 2019 waren goedgekeurd.

Lees meer

Betere toegang tot medicijnen in arme landen

De beschikbaarheid van geneesmiddelen in arme landen is steeds vaker een vast onderdeel van de bedrijfsvoering van geneesmiddelenbedrijven. Dat blijkt de Access to Medicine Index 2021.

Lees meer

AGENDA

11 februari 2021

VIG Talk Medicijnen en ondernemersklimaat

Wat vind je van deze nieuwsbrief?

http://us12.forward-to-friend.com/forward?u=68d0da4bec6002805eacd7d97&id=1a894d3ef4&e=[UNIQID]
Twitter
Website
Facebook
Website
LinkedIn
Website
Copyright © 2021 Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, Alle rechten voorbehouden.


Suggesties?
Heeft u suggesties voor deze nieuwsbrief? Mail dan naar redactie@innovatievegeneesmiddelen.nl.

Wilt u aanpassen hoe u deze emails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren aanpassen of afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp