Copy
Medicijnen 
voor morgen
 
Over ons
12 juli 2022

 

Geneesmiddelenbedrijven omarmen duurzaamheid

Op De Dag van de Code, dit jaar op 7 juli, lanceerde de Nederlandse innovatieve geneesmiddelensector een nieuwe versie van haar maatschappelijke Code. Deze aangepaste Code bevat aanvullende normen op het vlak van duurzaamheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid en inclusiviteit.

Lees meer

 

VIG lovend over industriebeleid minister Adriaansens

Door in te zetten op innovatie en verduurzaming wil het kabinet de industrie in ons land en daarmee ook onze economie versterken. Dit is de kern van het nieuwe industriebeleid, dat minister Adriaansens (EZK) vrijdag naar de Tweede Kamer stuurde. ‘Een krachtig statement van het kabinet’, aldus Gerard Schouw, directeur Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG).
Lees meer

 

Kuipers: ‘Kwaliteit oncologische zorg kan beter’

‘Er is in Nederland veel verschil in de behandeling van kanker en er is te weinig samenwerking. De kwaliteit van de oncologische zorg in ons land kan beter.’ Tot die conclusie komt minister Kuipers in de vrijdag naar de Tweede Kamer gestuurde brief over een Nationaal Programma Kanker.
Lees meer

Kamer neemt twee moties aan over medicijnen

De Tweede Kamer wil meer zicht op de gevolgen van de voorgenomen GVS-wijziging voor patiënten. Bovendien wil de Kamer meer aandacht voor de rol van medicijnen in de strijd tegen arbeidstekorten in de zorg. Twee moties over deze onderwerpen werden op 7 juli aangenomen.

Lees meer

Kingma: ‘Laat prijsdiscussies toegang niet in de weg staan’

Laat prijsdiscussies patiënttoegang niet in de weg staan, evalueer de waarde van een geneesmiddel in de praktijk met real world data en baseer daarop uiteindelijk de vergoeding. Dat zijn enkele aanbevelingen die Herre Kingma beschrijft in zijn onlangs verschenen rapport.

Lees meer

‘SiRM-rapport over medicijnuitgaven vraagt om nader onderzoek’

‘Een interessant rapport, dat beslist vraagt om nader onderzoek.’ Dat zegt Gerard Schouw, directeur Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG), in een reactie op het begin juli verschenen onderzoek van Strategies in Regulated Markets (SiRM) naar de uitgavenontwikkeling van dure geneesmiddelen.

Lees meer

Blog Naomi van der Linde: If you can’t beat them…

Vol verbazing las ik een weekje geleden een artikel over apothekers die alarm sloegen over een internetapotheek waar VGZ mee samenwerkt. Volgens hen stuurde de zorgverzekeraar aan op een voorkeurspositie voor de online apotheek ten opzichte van de lokale apotheek.

Lees meer

Consultatie Global Health Strategy: nog zes weken

Wat kan Nederland bijdragen om de gezondheidszorg over de hele wereld te verbeteren? De Nederlandse overheid heeft hiervoor een internetconsultatie geopend. Iedere Nederlander kan tot 22 augustus input geven voor de Global Health Strategy.

Lees meer

8 september 2022

VIG Talk | Innovatie in de eerstelijnszorg

12 oktober 2022

VIG Medicijndialoog

Wekelijks op de hoogte blijven?

Hier kunt u zich via onze website aanmelden voor de nieuwsbrief.

Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2022 Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp