Copy
On the Move - Cultureel
View this email in your browser

On The Move Cultureel


Wie gaat er mee met On The Move naar Amsterdam op donderdag 25 augustus? 
 

Tijd en plaats

Verzamelen om kwart over 9 bij Paul en Susanna, Stationslaan 22.
Om half tien korte inleiding door Aryan Sikkema over de Amsterdamse School.
Om 10 uur vertrek met de bus naar Museum Het Schip
 

Het Schip

Het Schip is een van de drie blokken arbeiderswoningen aan het Spaarndammerplantsoen in de Spaarndammerbuurt die zijn ontworpen door Michel de Klerk in de stijl van de Amsterdamse School. De blokken werden in de periode 1914-1921 gebouwd. De woningen werden verhuurd door woningcorporatie Eigen Haard en waren ‘paleizen voor de arbeiders’. Niet eerder was er zoveel zorg besteed aan de vormgeving van arbeiderswoningen. Ook een postkantoor was onderdeel van het blok.
 

Museum Het Schip

Nadat het postkantoor in 1999 werd gesloten, is hier sinds 2001 het Museum Het Schip gevestigd. Het museum bestaat uit het voormalige postkantoor, een museumwoning die een indruk geeft van hoe de arbeiders hier in de jaren 1920 woonden, en een museumruimte met informatie over de geschiedenis van het gebouw en de Amsterdamse School. In 2005 werd een lunchroom geopend in een voormalige winkel. Hier is ook een fototentoonstelling van gebouwen in de Amsterdamse School te zien. Naast het gebouw is er een collectie straatmeubilair in de stijl van de Amsterdamse School te bezichtigen.


De Dageraad

Daarna gaan we naar een wooncomplex in de stijl van de Amsterdamse School van De Dageraad.
 

Stedelijk Museum

We sluiten de excursie af met een bezoek aan het Stedelijk Museum waar een tentoonstelling is van interieurs in de stijl van de Amsterdamse School. Daar kunt u ook lunchen. Om ongeveer 4 uur gaan we met de bus terug naar Zeist.
 

Inschrijven

U kunt zich inschrijven via e-mail plaurs@gmail.com. Plaatsing in volgorde van aanmelding. De kosten bedragen 30 euro persoon.
De Dageraad
Aanmelden
Copyright © 2016 Buurtvereniging rondom het Wilhelminapark Zeist, All rights reserved.


Ons e-mailadres is:
bvwzeist@gmail.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp