Copy
On the Move - Cultureel
View this email in your browser

On The Move Cultureel

Op vrijdag 18 november organiseert On the Move weer een museumbezoek. Nu aan Museum Voorlinden in Wassenaar.
 

Programma 

9.15 uur ontvangst Stationslaan
9.30 uur lezing Anna Alberts over het Museum en de collectie.
10.30 uur vertrek met de bus naar Wassenaar
12.30 uur lunch in het Landhuis
15.30 uur terug naar Zeist
 

Kosten

Voor de bus: 25 euro per persoon.
Voor het Museum: neem uw Museumkaart mee. Het is echter mogelijk dat deze nog niet bruikbaar is voor entree in dit nieuwe museum - dan is de entree 15 euro per persoon.
 

Inschrijven

U kunt zich inschrijven via e-mail plaurs@gmail.com. Plaatsing in volgorde van aanmelding.
 

Museum Voorlinden

Museum Voorlinden is een splinternieuw museum voor moderne en hedendaagse kunst op het Landgoed Voorlinden in Wassenaar. Het bijzondere hoofdgebouw is een ontwerp van Kraayvanger Architects: een gebouw waarvan de afmetingen en verhoudingen overeenkomen met die van een voetbalveld én een Griekse tempel.
 

Caldic Collectie

De kunstverzameling staat bekend onder de naam Caldic Collectie. Deze collectie is in de afgelopen vijftig jaar bijeengebracht door Joop van Caldenborgh (grootondernemer in de chemie in de Rotterdamse haven) en bestaat uit schilderijen, beelden, collages en fotografie, voornamelijk uit de 20e eeuw. Caldenborgh over zijn museum: “Je hoeft geen kunstkenner te zijn; wees vooral een kunstkijker”.
 

Full Moon

Full Moon biedt een dwarsdoorsnede en kennismaking met de (uitersten van ) de collectie.Volgens Suzanne Swarts, de artistiek directeur van Voorlinden, gaat het over het plezier van het kijken, vergelijken en ontdekken. Ruim 40 kunstwerken uit verschillende periodes, stromingen en stijlen zijn voor het eerst bijeen.
 

Ellsworth Kelly

Daarnaast is er een door Rudi Fuchs samengestelde collectie van Ellsworth Kelly. Kelly is bekend om zijn schilderijen in groot formaat met een heldere vorm en kleur. De monochrome werken ogen op het eerste gezicht abstract en haast onpersoonlijk. Niets is minder waar. De natuur – in het bijzonder de plantenwereld – en onze alledaagse omgeving zijn Kelly’s inspiratiebronnen. Zijn werk gaat een directe relatie aan met de omgeving.

Het museum is gesitueerd op een fraai landgoed, met duin, heide en bos. In het bijbehorende landhuis is een erg plezierige catering voor ons gereserveerd.
 

Aanmelden

Spreekt het programma je aan?

Paul Laurs
On the Move Cultureel
De Dageraad
Aanmelden
Copyright © 2016 Buurtvereniging rondom het Wilhelminapark Zeist, All rights reserved.


Ons e-mailadres is:
bvwzeist@gmail.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp