Copy
Nieuwsbrief Health Hub Roden - januari 2016
View this email in your browser
Succes gaat niet over één nacht ijs!

Een toepasselijke titel gezien de weersomstandigheden van de afgelopen dagen. Gelukkig is het einde van de hinder door ijzel in zicht. Al heeft het weer ook mooie plaatjes en ervaringen (schaatsen op straat!) opgeleverd. 

Dat succes niet over één nacht ijs gaat, dat weten we allemaal. Maar dat het soms sneller gaat dan verwacht is een mooie verrassing! Zo hebben wij een aantal mooie successen van de afgelopen periode voor u op een rij gezet in deze nieuwsbrief. 


Rest ons nog u een heel gelukkig en gezond 2016 toe te wensen.

Namens het team van Health Hub Roden, veel leesplezier!


Status update : de verbouwing

Architectenbureau De Zwarte Hond deelt de ruimte van Health Hub Roden op in twee delen; laboratorium en kantoorruimte. Deze ruimten moeten met elkaar in verbinding staan voor het uitwisselen en verwerken van onderzoeksgegevens. Tegelijkertijd moeten onderzoekers in het lab rustig kunnen werken. Dit wordt gecreëerd door een glazen scheidingswand. 

De totale werkruimte is flexibel en heeft een open karakter. In deze ruimte worden verschillende sferen en typen werkplekken gecreëerd. Er is ruimte voor zowel individueel werken als in groepsverband. De medewerkers van de bedrijven en de studenten delen de ruimte. Hierdoor wordt ontmoeting en kennisuitwisseling tussen bedrijven en het onderwijs gestimuleerd.
 
Door het strikte budget en strakke planning, er zaten slechts vier maanden tussen ontwerp en realisatie, worden bestaande interieuronderdelen hergebruikt  en aangevuld met nieuwe elementen. Onderstellen van bureaus worden voorzien van nieuwe werkbladen. Door materiaalgebruik, vorm en kleur wordt eenheid aangebracht met beperkte middelen. Ontwerp en uitvoering lopen in dit project in elkaar over, oplossingen worden ter plekke bedacht en geschetst. Een werkwijze passend bij Health Hub Roden!
De eerste projecten gaan van start!

Vanaf februari zullen studenten zich, in Roden, gaan richten op onderstaande projecten. De studenten zullen op dezelfde dagen aanwezig zijn in de Health Hub zodat er eventuele cross-overs kunnen ontstaan.

Automatisch vullen phantomflessen
Om de beeldkwaliteit van imaging modaliteiten als MRI en CT optimaal te houden is het nodig deze geregeld te controleren. Hiervoor wordt een phantomfles met daarin een specifieke vloeistof gebruikt. VDL Wientjes in Roden is fabrikant van phantomflessen in allerlei soorten en maten. Deze flessen worden op dit moment nog met de hand gevuld. Het doel van het project is het vullen van de flessen te automatiseren en hiermee kosten te besparen. Lees meer...

Validatie prototype acetonsensor
Health Hub partner BioTransfer BV is onder meer betrokken bij de ontwikkeling van een ademanalyse sensor die in staat is om aceton te meten in uitademingslucht. Hiermee kan ondervoeding en (verwaarloosde) diabetes worden aangetoond. Studenten van de Hanzehogeschool zullen het prototype van deze acetonsensor testen en valideren. Lees meer...

Beeldverwerking Lambert Instruments

Lambert Instruments ontwikkelt, produceert en verkoopt gevoelige camera’s voor op microscopen, voor de industriële en wetenschappelijke markt. Er zijn vele verschillende toepassingen denkbaar voor de technologie van Lambert Instruments, zoals het bestuderen van eiwit-eiwit interacties die een rol spelen in kankeronderzoek. Studenten van de Hanzehogeschool maken deze grote hoeveelheden data toegankelijk en analyseren deze. Daarnaast zullen ze verschillende celtypes of monsters analyseren met de apparatuur van Lambert Instruments en kunnen zelfs nieuwe, innovatieve toepassingen ontwikkelen. Lees meer...

25e lid Health Hub Roden : Lode Holding B.V. 
Lode Holding B.V., vertegenwoordigd door directeur Johannes Wolters, is de 25e onderneming die zich aansluit bij Health Hub Roden. Hiermee voldoen wij aan één van de meest belangrijke criteria van het projectplan en overschrijden wij onze prognose (12 deelnemende bedrijven in 2017) nu al ruimschoots!  
Klik hier voor het blog "samen werken aan het onbekende" van Health Hub partner Jan van der Kuil (Quality Business Support)
Masterclasses, trainingen en netwerkbijeenkomsten
 
Health Hub Roden biedt een breed aanbod aan masterclasses, trainingen en netwerkbijeenkomsten met een goede mix van theorie en praktijk. Maatwerkcursussen verzorgen wij zowel op locatie als in-company.
 
Trainingen: Vanuit ons netwerk beschikken wij over docenten die trainingen verzorgen op het gebied van Kwaliteitszorg, Compliance (GMP & GLP), Wet en regelgeving.
 
Masterclasses: Masterclasses worden verzorgd voor Lean Six Sigma (Greenbelt en Blackbelt), Entrepreneurship en Healthy Business. Daarnaast organiseren wij een (internationale) summerschool op het gebied van Medical Device Regulations.

Voor Trainingen en Masterclasses kunt u ook eigen, specifieke onderwerpen aandragen. Wij gaan graag met u in overleg.
 
Netwerkbijeenkomsten: Elke tweede donderdag van de maand verzorgt Health Hub Roden een netwerkbijeenkomst van 15:00 tot 17:00 uur. De eerste bijeenkomst staat gepland op 10 maart. Zet deze bijeenkomst in uw agenda! Op deze dag wordt de vernieuwde Health Hub in Roden heropend. Het totale overzicht vindt u hier

Naast de geboden opleidingen biedt Health Hub u de mogelijkheid om advies te vragen op het gebied van Training Curricula en Bedrijfsaudits. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

 
De masterclass Healthy Business, georganiseerd vanuit project SpringBoard 2.0, was vorig jaar een groot succes. Daarom is besloten hier dit jaar vanuit Health Hub Roden een vervolg aan te geven. 

De vraag die centraal staat tijdens de masterclass is: Hoe breng ik mijn bedrijf een stap verder, zodat er sprake is van stimulerende groei?
 
De masterclass is bedoeld voor ondernemers van kleine en middelgrote bedrijven, die geen hoorcollege willen volgen, maar op een interactieve manier op zoek zijn naar antwoorden op vragen als 'Wat is mijn toekomstig verdienmodel?' of 'Hoe bereik ik mijn klanten?'. 
 

Klik hier voor de folder met daarin de contactgegevens om u aan te melden. 

Op 19 november zijn 150 bedrijven en studenten uit de Healthy Ageing en Medisch Technologische sector naar de MEDICA in Düsseldorf geweest. De MEDICA is één van de grootste internationale beurzen op het gebied van Medische Technologie. Het HANNN, Springboard en TCNN namen voor de vijfde keer het initiatief om een gezamenlijk bezoek aan de MEDICA te organiseren. Enkele quotes van bezoekers:
 
‘’Het bezoek aan de Medica beurs vond ik erg indrukwekkend en leerzaam. Het bezoek heeft me een goed overzicht gegeven van medisch technologische innovaties die we in de toekomst kunnen verwachten. Ik vond het hierbij erg interessant dat er vanuit internationaal perspectief gekeken kon worden naar uitdagingen bij de totstandkoming van innovaties in de zorg, zoals bijvoorbeeld bij Serious Gaming concepten.’’
- Ivana Martinovic, HANNN  
 
‘’Overweldigende hoeveelheid zeer geavanceerde en juist eenvoudige techniek. Individuele gezondheidszorg is een groeimarkt. De omslag naar persoons gedreven zorg is een feit!’’
- Henk Hindriks, Hanzehogeschool
 
‘’Studenten van de RUG waren razend enthousiast na het bezoek aan de Medica. Zo krijgen ze eindelijk beeld van de werkelijkheid en trends van het werkveld.’’
- Jan Degenhart, Health Hub Roden
 
‘’De Medica is voor mij een goed moment in het jaar dat ik vooral gebruik om te netwerken. Daarnaast biedt de busreis mogelijkheden om in contact te komen met studenten uit verschillende studierichtingen!’’
Pim de Sain, Sintecs
 
‘’De Medica is voor mensen in de Medical device Industry een must, maar voor andere branches een eyeopener. Op het gebied van wearables waren interessante dingen te zien die op veel gebieden gebruikt kunnen worden. De reis naar de Medica was door het kunnen leggen van nieuwe contacten een succes. Ook oude contacten zijn weer aangehaald.’’
- Piet Alberts, TechnologieCentrum Noord-Nederland en NHL Hogeschool
Contact

Heeft u een idee waarvan u denkt dat het past bij Health Hub Roden? Wilt u zich bij ons aansluiten? Of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op of kom langs in Roden!
 
De volgende personen zijn werkzaam binnen Health Hub Roden en hebben elk hun eigen aandachtsgebied:
 
Jan Degenhart, programmamanager bedrijven jan.degenhart@healthhub-roden.nl
Henk Hindriks, programmamanager onderwijs henk.hindriks@healthhub-roden.nl
Bernard Ekker, programmamanager masterclasses bernard.ekker@healthhub-roden.nl
Gea Nijveen, managementassistente gea.nijveen@healthhub-roden.nl
Albertine Vledder, marketing & communicatie albertine.vledder@healthhub-roden.nl
 
Copyright © 2016 Health Hub Roden, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list