Copy
Health Hub Roden nieuwsbrief - februari 2016
View this email in your browser

Het aftellen naar 10 maart 2016 is begonnen...

Over enkele weken is het zover. Dan vieren we het éénjarig bestaan en de nieuwe inrichting van Health Hub Roden. De ruimte heeft een enorme metamorfose ondergaan. Naast de noodzaak voor de verbouwing straalt de locatie nu ook uit waar we voor staan: openheid, verbindingen leggen, kennis delen, proberen en innoveren.  

Op donderdag 10 maart vanaf 16:00 uur staat alles in het teken van "de beleving" van Health Hub Roden. Een middag waarbij alle zintuigen worden geprikkeld.

Nieuwsgierig geworden maar nog niet aangemeld?
Het kan nog door op onderstaande button te klikken of een mail te sturen naar info@healthhub-roden.nl.

 
Aanmelden
Te zien op 10 maart: Fab Lab Roden!
 
Als centraal onderdeel van de Health Hub wordt op dit moment een Fab Lab (van het Engelse fabrication laboratory) ingericht, waar apparatuur komt te staan om productontwikkeling ook daadwerkelijk vorm te kunnen geven.

In het Fab Lab komen diverse zogeheten ‘rapid prototype machines’ te staan, zoals 3D printers, een lasersnijder en een CNC-freesmachine voor het computergestuurd werken met zeer uiteenlopende materialen. Eigenschap van deze apparatuur is dat het mogelijk wordt om laagdrempelig prototypes te vervaardigen, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van het eindproduct. De focus bij het inrichten van het Fab Lab ligt op de medische techniek.
 
Turtle Creations uit Assen en De Maakschappij hebben de opdracht gekregen deze ruimte volledig in te richten. Door de gebundelde kennis en de ervaring die zij al hebben opgedaan bij de oprichting en inrichting van het Fab Lab Groningen, zijn zij een goede partij om deze opdracht uit te voeren. Turtle Creations adviseert (o.m. via training op maat) bedrijven en organisaties over 3D printers, 3D scanners en lasersnijders, en de Maakschappij maakt kinderen via educatieve programma’s enthousiast voor (nieuwe) techniek.
Health Hub Roden wil jeugd interesseren voor duurzame techniek

In navolging op Hanzehogeschool Groningen wil Health Hub Roden jongeren tussen 9 en 15 jaar interesseren voor duurzame techniek. Dit doen we door te participeren in de uitvinderswedstrijd GreenTech, dit najaar te zien op RTL4. 

Naast het beschikbaar stellen van de ruimte en faciliteiten van Health Hub Roden als locatie voor activiteiten van GreenTech, het eventueel aanwijzen van een GreenCoach en het aandragen van een thema (gezond ouder worden) voor één van de thema uitzendingen, is ook financiële sponsoring nodig. Hiervoor kunnen, door de leden van Health Hub Roden, vouchers worden gekocht.

In de bijlage meer informatie over de uitvinderswedstrijd en het kopen van de vouchers. Wij hopen dat jullie als deelnemer enthousiast worden van deze wedstrijd en een (financiële) bijdrage willen leveren. Laat het ons weten!
Economische waarde door menselijke waarde

Alle mensen zijn uniek en hebben specifieke eigen kwaliteiten die ingezet kunnen worden in werk en samenleving. Voor mensen met een arbeidshandicap (lichamelijk, psychisch, verstandelijk of sociaal) is het vinden en behouden van passend werk vaak niet vanzelfsprekend.

Dit vraagt van bedrijven en medewerkers om anders te leren kijken. Gelukkig bieden steeds meer bedrijven  in hun organisatie kansen voor mensen met een arbeidshandicap of met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit wordt gestimuleerd vanuit wetgeving (participatiewet) maar een toenemend aantal bedrijven zien werken met mensen met een arbeidshandicap als een natuurlijk onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen, waarmee zij zich positief kunnen en willen onderscheiden. Dit geldt ook voor Health Hub Roden.

Wat doen we dan concreet? We geven gedurende de project periode ( 2016 – 2020 ) minimaal 10 personen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans om  bepaalde tijd werkzaam te zijn in de Health Hub. De eerste werknemer is al via deze route gestart en de verwachting is dat medio 2016 de teller op drie staat.

ISD Noordenkwartier is partner van Health Hub Roden. Meer weten of solliciteren? Neem contact op via de site van ISD Noordenkwartier.
Health Hub Roden in de media

De afgelopen periode is Health Hub Roden in diverse media verschenen. Mocht je de nieuwsberichten gemist hebben, dan kun je ze via onderstaande links nalezen.

Dagblad van het Noorden - zes ton voor Health Hub Roden
Dagblad van het Noorden - Health Hub overtreft prognoses
Roder Journaal - Lode Holding 25e deelnemer aan Health Hub Roden
Roder Journaal - Eerste werkzoekende geplaatst bij Health Hub Roden

 
Promotie MedTech events
  • Kosteloze workshops door Octrooicentrum Nederland, gehouden in Noord Nederland. Klik hier voor meer informatie.
  • Netwerkborrel Noord-Nederland met als onderwerp 'Brainwave: de stuwende kracht van kennis voor innovatie.' Klik hier voor meer informatie.
  • Technology and Society Congress. Een congres georganiseerd door studenten van de RUG met als thema Healthcare: Technology for Life. Geïnteresseerd? Neem contact op via tasc@tbvlugus.nl
  • Handelsmissie Medische Technologie & E-health naar Maleisië. Klik hier voor meer info.
  • Grenzeloos 2016 is het evenement om collega ondernemers, kennisinstellingen en overheiden uit Noord-Nederland en Duitsland te ontmoeten. Klik hier voor meer informatie.
Copyright © 2016 Health Hub Roden, All rights reserved.

Aan- of afmelden voor onze nieuwsbrief?
Stuur een mailtje naar info@healthub-roden.nl