Copy
Health Hub Roden nieuwsbrief - maart 2016
View this email in your browser

Een blik terug maar ook zeker vooruit!

De afgelopen maanden is onze aandacht voor een groot deel gericht geweest op de kick-off van 10 maart. Het resultaat was er zeker naar.  Trots waren we op het aantal gasten, de betrokken ondernemingen, overheden en kennisinstellingen die zichzelf presenteerden, het resultaat van de verbouwing en de informele sfeer waarbinnen veel nieuwe contacten zijn gelegd. In deze nieuwsbrief vind je de link naar een korte video impressie van de kick-off.

Naast de voorbereidende werkzaamheden voor 10 maart is het 'business as usual'. Henk en Jan voeren gesprekken met potentiële leden van de Health Hub, de agenda wordt gevuld met trainingen en netwerkbijeenkomsten, de studentenprojecten zijn gestart en de eerste studenten lopen inmiddels in Roden rond. De komende maanden willen we meer mogelijkheden creëren om ondernemers, studenten en docenten bij elkaar te brengen. Eén van de ideeën is het introduceren van een 'Inspiratie Corner'. Wat dit precies inhoudt lees je ook in deze nieuwsbrief.

Het is duidelijk! De energie stroomt in Health Hub Roden. Voel het zelf tijdens een (netwerk)bijeenkomst, training of vrijblijvend bezoek aan onze Inspiratie Corner. 

Namens het team van Health Hub Roden, veel leesplezier!
Eerste themabijeenkomst Health Hub Roden!

Op 14 april organiseert het International Welcome Center North (IWCN) samen met Health Hub Roden een themabijeenkomst met de titel "Cultural and human capital for innovation".

In deze bijeenkomst staat werken met internationale werknemers centraal. Want in de medisch technologische industrie zijn werknemers uit het buitenland niet meer weg te denken. Soms levert dit uitdagingen op als het gaat om communicatie of verblijfs- en werkvergunningen. IWCN kan hierbij ondersteunen en wil de (internationale) arbeidsmarkt en het vestigingsklimaat in Noord-Nederland versterken. 

Nodig ook de internationale werknemers in het bedrijf uit, zij staan immers centraal bij deze bijeenkomst!

Programma
14.45    Inloop
15.00    Welkom en opening
15.15    Plenair: Growth and diversity of international population, door Michiel Kasteleijn, IWCN
15.45    Plenair: Cultural shocks and uncomfortable situations, door stranger things have happened
16.15    Start workshops
 • Inspiration round for talent and business, door de Hanzehogeschool Groningen en Resato
 • Orientation year high skilled migrants, door IND Immigration en Naturalisation Service
 • Intercultural communication and internationalization, door Annette Rauh advisory
17.15    Sluiting workshops
17.30    Healthy Ageing Business borrel Drenthe
 
Kun je niet naar de workshops maar wil je wel graag netwerken? Vanaf 17.30 organiseren wij i.s.m. HANNN de Healthy Ageing Business borrel Drenthe. Tijdens deze borrel bestaat de mogelijkheid om te pitchen over jouw idee of probleem. Wie weet is er in het publiek iemand die je verder kan helpen!
 
Voor meer informatie en aanmelden klik op onderstaande button.
 
Aanmelden
Masterclass voor innovatief ondernemerschap gaat van start!

Deze masterclass is bedoeld voor ondernemers van kleine en middelgrote bedrijven, die geen hoorcollege willen volgen, maar op een interactieve en snelle manier op zoek zijn naar vragen als:
 • Hoe haal ik meer rendement uit mijn bedrijf?
 • Wat is mijn toekomstig verdienmodel?
 • Hoe bereik ik mijn klanten?
 • Hoe zorg ik voor voldoende financiering?
 • Wat doe ik aan registratie, validatie en kwalificatie?
De masterclass innovatief ondernemerschap is een initiatief van De Associatie en wordt aangeboden in samenwerking met Health Hub Roden en Koninklijke metaalunie. De Associatie is een organisatie van ervaren bedrijfsadviseurs met een groot netwerk en elk hun eigen specialisatie.
Meer weten? Klik hier voor meer informatie.
 
Aanmelden voor, of meer informatie over onze trainingen en masterclasses?
Vul ons antwoordformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 
Inspiratie Corner

Het aantal aangesloten bedrijven bij Health Hub Roden stijgt nog steeds. Ook zijn de eerste studentenprojecten in februari gestart. Het 'nadeel', of liever de uitdaging, van dit snelle succes is dat het voor de betrokkenen lastig kan zijn het overzicht te bewaren. Vragen als "Welke bedrijven, aangesloten bij de Health Hub, zijn voor mijn idee of project interessant?" en "Zou mijn idee een goed onderzoeksproject zijn?" spelen dan door het hoofd. 

Om hier richting aan te geven hebben wij de Inspiratie Corner in het leven geroepen. Wat is dit nu precies? Wij organiseren elke twee weken een moment waarop de aangesloten deelnemers, potentiële leden, kennisinstellingen, overheden en studenten elkaar vrijblijvend kunnen ontmoeten. Het doel van dit moment is te inspireren en te verbinden. Dit gebeurt onder het genot van een (gratis) kop koffie of thee. 

Deelnemers aan de Inspiratie Corner kunnen ideeën delen, projecten pitchen, onderzoeksresultaten presenteren en uiteraard met elkaar kennismaken. Wie weet vind je in een andere deelnemer nét dat ontbrekende stukje van je puzzel!  

Heb je interesse? Kom dan langs op dinsdagochtend tussen 09:00 en 10:00 bij Health Hub Roden. Wij starten op dinsdag 5 april en vervolgens is het elke twee weken. Aanmelden is niet nodig.
(en mocht je na 10:00 uur nog niet zijn uitgepraat dan kun je gerust gebruik maken van één van onze vergaderruimten)
Rapid Prototyping: productontwikkeling 3.0

Peter Groen, eigenaar van Turtle Creations en inrichter van het Fab Lab (fabrication laboratory) in de Health Hub, heeft duidelijke ambities. Hij wil productontwikkeling naar een hoger niveau tillen en ondernemers bewust maken van de mogelijkheden die ze hier zelf voor hebben.

Geïnteresseerd? In de blog op onze website lees je hier meer over.

 
Promotie partner events
 • Misschien iets voor u? Cursus ondernemen met focus op duurzaamheid en biobased economy gaat van start bij het Ecomunitypark in Oosterwolde. Klik hier voor meer informatie.
 • Growing Workplace en de OndernemersFabriek Drenthe organiseren samen op 16 & 17 april een super leuk start-up weekend, What the Hackathon. Meer informatie? Klik hier.
 • Medische technologie, revalidatie en ouderenzorg in China. Interessant voor u? HANNN organiseert een bijeenkomst over dit onderwerp. Klik hier voor meer informatie.
Copyright © 2016 Health Hub Roden, All rights reserved.

Aan- of afmelden voor onze nieuwsbrief?
Stuur een mailtje naar info@healthub-roden.nl