Copy
Se mailen i din browser
 • Mødet i Herreværelset den 21. januar - den store julefrokost
 • Næste møde i Herreværelset
 • Kommende møder
 
Kokkedal den 24. januar 2022 


Mødet i Herreværelset den 21. januar - den store julefrokost

Der var desværre lidt frafald til julefrokosten pga corona og andre irriterende småting. Men der var alligevel mødt 68 medlemmer op til den helt store, men noget forsinkede  julefrokost.

Og der skal allerførst lyde en KÆMPE stor tak til alle frivillige, der mødte op og gjorde klar til det store ryk-ind og ikke mindst for den efterfølgende oprydning. Mange tak – uden Jeres hjælp kunne det ikke lade sig gøre – ingen nævnt, ingen glemt, men alle husker Jer.

Og selvfølgelig også en KÆMPE tak til alle Jer drikkevaresponsorer. Det er dejligt at vide, at så mange bakker op.

Inden selve frokosten var der naturligvis meget at lave og få styr på. SuperBrugsen bar kasse efter kasse ind med mad, som der var mere end rigeligt af. Maden var god og velsmagende - det kunne der ikke sættes en finger på.

Selv om der var en del afbud p.g.a. Corona og andet, tog indtjekningen længere tid end forventet, selv om vi var to om det. Køen uden for var alen lang og mindede om køerne til Corona-test. Det tog længere tid end forventet, da vi lige skulle finde ud af systemet på Erlings liste, og der skulle jo også tjekkes Coronapas.

Der var dækket op på 13 borde til 68 personer og som noget nyt, var bordene nummererede. Ved indgangen til salen trak alle en lille seddel med et påtrykt bordnummer - det faldt i god jord. Flere sagde, at vi jo gennem årene har været tilbøjelige til at sidde med de samme bordfæller, nogle vi i forvejen kendte godt.  

Snakken gik lystigt ved bordene, ingen sad alene og småkedede sig. Nu skulle vi jo pludselig samtale om andet og med nogle, som vi før kun havde sagt 'hej' til. Som en sagde: "det er svært at sidde ene ved et bord sammen med fire andre, der har kendt hinanden i mange år”.

Og det er jo rigtigt, så det bør vi nok lige huske os selv på ved de fremtidige møder. Så har julefrokosten jo også bidraget med lidt ’opsang’, som også vanligt ved Majestætens nytårstale.

Mad var der rigeligt af - og det var  velsmagende.  Det samme  var tilfældet drikkevarer, der var rigeligt af både brændevin og sponserede øl. Humøret var højt og snakken gik lystigt ved bordene. Ingen var alvorligt berusede - kun I godt humør!

Guitar Kaj var rigtig god, repertoiret bestod af sange som vi alle kendte, han havde taget højde for vores alder, så vi sad nok alle og blev lidt nostalgiske. Vitserne manglede heller ikke.

Til en god  julefrokost hører der  risalamande og mandelgaver.  Det manglede skam heller ikke her, men på spørgsmålet om, hvem der havde fundet mandler kunne ingen svare.  Alle blev bedt om at rejse sig, vende stolen og se under sædet. Under én stol ved hvert bord, var der tapet en mandel - så jo, der var skam både mandler og mandelgaver. Dermed fik alle lidt tiltrængt motion og fik rysten maden på plads.

Frokosten sluttede ved 16- tiden ca. og så var der kun en større oprydning og opvask tilbage.

 Men tak til alle der deltog i arrangementet og igen tak til alle frivillige og sponsorer.

Til næste møde den 28. januar (se nedenfor) er der stadig ledige pladser, så hvis du har lyst, så kan du stadig, men senest i dag nå at tilmelde dig.

Næste møde i Herreværelset den 28. januar 2022

Jeg vil dø!

Hør om Søren Benthins kamp tilbage til livet efter helikopterstyrt

Dette er historien om at kæmpe sig tilbage til livet. Historien om op- og nedture, på godt og ondt. Det er historien om at miste lysten til livet – og få den igen. Det er historien om gode venner, og det berømte spark i bagdelen. Det er historien om miraklet ingen havde forventet.

   

I september 2008 var Søren med i en helikopter, som skulle filme en hjemmeværnsøvelse på Kirke Saaby Stadion. Uheldigvis styrtede helikopterne ned! 75 meters frit fald! Mere end 2 x Rundetårn.

Søren overlevede mod alle odds. Men det var en udsigt til et liv med svært handicap. Søren, sundhedsvæsen og skæbnen ville det anderledes. Så her kan du høre den helt utrolige historie om kampen tilbage til livet.

Søren fortæller, ærligt og humoristisk om den seje kamp han har kæmpet. Det er foredrag uden filter. Helt uden filter – bare
spørg løs.

Du kan se og høre nærmere på videoklippet Mit Livs Kamp, som du kan finde via dette link: https://youtu.be/EQm-EaiQNHc

Deltagerafgiften er kr. 90 for kaffe, indlæg og frokost med tilbehør.

NB! Når tilmeldingsfristen er udløbet eller max deltagerantal er nået, forsvinder Tilmeld-knappen automatisk og erstattes af en Venteliste-knap, som du skal klikke på for at blive skrevet på venteliste til mødet. Men tilmeld dig ventelisten, der kan jo komme afbud til mødet.

Tilmelding til mødet senest mandag den 24. januar 2022 – dog max 78 deltagere efter ’først til mølle’ . Du kan tilmelde dig mødet når tilmeld-knappen, som du finder når du klikker her er tilgængelig for tilmelding. Tilmelding vil dog først være tilgængelig fra søndag den 16. januar kl. 20.

OBS! Husk at medbringe coronapas (skal vises ved ankomst) og mundbind (skal bæres ved ankomst og stående/gående i lokalerne) og husk også at afmelde din mødedeltagelse, hvis du er blevet forhindret i at komme, så en anden kan få din plads.


OBS!  Hvis du ikke får en kvittering for din tilmelding bedes du kontakte os på herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk – og husk medlemsnr.
Kommende møder

11. februar

Mine erfaring med el-bil og status på infrastruktur med ladestandere


Henrik Nielsen, vores lokale kasserer her i Ældre Sagen, har i 2021 anskaffet sig en elbil og vil gerne fortælle os om sine overvejelser og erfaringer ifm. her med.

Du skal dog ikke forvente at høre noget om, hvorvidt elbiler er klimavenlige, om man skal købe en plug-in hybrid eller en ren elbil eller hvilken elbil, der er bedst. Det vil der være lige så mange meninger om, som hvilken rødvin der smager bedst – så det kan evt. frit debatteres over frokosten, hvis nogen har mod til det.

Derimod vil Henrik fortælle om:
 • Hvilke overvejelser han gjorde før anskaffelsen af sin elbil?
 • Hvad koster el-biler?
 • Nogle nødvendige tekniske begreber omkring en elbil (ikke mange, men de mest nødvendige)
 • Den teknologiske udvikling af elbiler
 • Hvor kan man oplade sin elbil? Herunder lidt om brugen af offentlige standere.
 • Hvordan og hvad betaler man for strømmen?
 • Hvor langt kan man køre på en 100% opladning?
 • Henriks ønsker og forventninger til infrastrukturen af ladestandere.
Og som forlængelse og supplement til Henriks indlæg vil Specialkonsulent Mette Berner Dyrberg fra Vejdirektoratets afdeling for Transportanalyse holde et indlæg om status på infrastrukturen  forbindelse med opsætning og anvendelse af ladestandere.

Her vil Mette bl.a. informere om:
 • Status på opsætningen af ladestandere på statsveje
 • Hvem er leverandører
 • Hvordan afregnes for opladning

25. februar

Borgmesterbesøg


Så kommer borgmesteren igen på besøg i Herreværelset og fortæller lidt om kommunens tilstand samt svarer på spørgsmål fra medlemmer.

Hvis du har spørgsmål til borgmesteren kan du sende dem til mig senest den 14. februar, så samler jeg op og sender videre til ham. Du kan sende dine spørgsmål til jbmarcussen@gmail.com – og hold dig ikke tilbage.

Og udover info om kommunens tilstand og svar på evt. spørgsmål fra Jer vil vi bede borgmesteren om at fortælle lidt mere detaljeret om kommunens ældrepolitik. Det kunne f.eks. være noget om kommunens politik vedr. senior- og ældreboliger, minimumsnormeringer på plejehjem, hjælp til ældre i egen bolig mm.
 

11. marts

På cykel tværs over USA


Eller som Peter Møller også kalder sit foredrag: Fra kræftsyg til ekstremidræt.                                                            
Et spændende, alvorligt, muntert. givende og underholdende foredrag om udfordringerne med at gennemleve en alvorlig sygdom, komme styrket ud på den anden side, og udleve en vild drengedrøm.

I 2013 blev Peter Møller som 62-årige ramt af modermærkekræft. Det ændrede – som ved alle andre i samme situation – hans liv 180 grader. Efter nødvendige operationer, behandlinger og start på årelange kontroller, blev en gammel drengedrøm hevet frem fra gemmerne. Nu skulle en helt vanvittig idé om at cykle på tværs af USA udleves!

På en cykeltur fortalte han sin ven Erik om den vanvittige plan. Eneste svar fra Erik var: ” Hvornår skal vi afsted? ”

Hurtigt blev det afgjort at turen skulle afvikles i efteråret 2016, og at der skulle cykles til fordel for Kræftens Bekæmpelse. Primært for at sætte fokus på at komme til lægen i tide, og sekundært for at samle penge ind. Turen skulle være helt uden følgebiler og anden medkørende hjælp! 2 seniorer på 58 og 65 år alene på de lange strabadserende og udfordrende amerikanske landeveje, i ørken, storbyer og ikke mindst meget høje bjerge.

21 måneders hård forberedelse fysisk og psykisk gik i gang. Der blev fundet sponsere og lavet aftaler med TV2 Lorry og Kræftens Bekæmpelse, aftaler med træningscoach, diætist, mental coach og idrætsfysiolog, og ikke mindst træning, træning og træning.

13. september 2016 kørte de ud af San Francisco med kurs mod New York. En fantastisk tur med masser af oplevelser – gode og mindre gode, spændende og næsten for spændende enkelte gange – det blev til i alt 5.690 km. og 33.276 højdemeter på 32 etaper. Den 17. oktober sluttede turen i New York – målet var nået, og eventyret – for det var et eventyr – sluttede  naturligvis  ved statuen af H.C. Andersen i Central Park.


Foredraget er bl.a. ment som inspiration til hvordan man kan give sig selv udfordringer, få uforglemmelige oplevelser og minder, nå sine mål trods sygdom eller modgang, det hele krydret med spændende beretninger, anekdoter, billeder og videoer fra turen. 

 
  
 

25. marts

Danmark i 1950’erne - Mellem krig og velfærd


Historiker og foredragsholder Lars Ringholm vil holde et indlæg om 1950’erne, der  er beretningen om et Danmark, der skulle finde sin nye plads i Europa. Et årti, hvor gamle normer og sædvaner kom under voldsomt pres.

Hvor rock’n roll, tyggegummi og coca cola fristede de unge og hvor Morten Korch-filmene mindede forældrene om dengang, før verden gik af lave.

Danmark sad lidt fast i 1950’erne. Besættelsestiden var overstået men det kneb med at komme videre, for økonomien ville ikke komme rigtig i gang trods Marshall-hjælp og nye traktorer.

Men det var tydeligt, at noget var på vej. For efter 2. Verdenskrig var det USA der dominerede og amerikanerne kendte kun til en vej - og det var vejen frem.

Danmark fik kvindelig tronfølge og tre markante statsministre bidrog på hver sin måde til, at Danmark skulle blive rustet til 1960’erne og det største velfærdsboom nogensinde.


8. april

Danmark-Ekspeditionen 1908


Arktisk Instituts direktør, Bent Nielsen, fortæller om Danmark-Ekspeditionen.

Han deltog i 100-året for Danmark-Ekspeditionen i en jubilæumsekspedition, der besøgte mange af de kendte steder fra den oprindelige ekspedition: Danmarkshavn, Kap Bismarck, Mørkefjord, Pustervig m.fl.

Danmark-Ekspeditionen bliver præsenteret med et stort udvalg af fotografier – både de originale fra dengang og nye optaget i 2008. Foredraget giver også en kort præsentation af dansk arktisk ekspeditionshistorie før Danmark-Ekspeditionen, af de tragiske dødsfald under ekspeditionen og af eftersøgningen bagefter.


22. april

Hvem var venstrehøvdingen, Erik Eriksen?


Det får vi lidt mere viden om, når hans søn Knud Bjørn Eriksen kommer og fortæller om sin far, den stærke fynbo, Erik Eriksen.

Erik Eriksen husker og kender vi nok som en markant politiker i 50erne og en person der var med til at forme det Danmark vi kender i dag. Han var bl.a. statsminister fra 1950-53.

Knud vil fortælle gode historier og anekdoter om sin far, særligt om hvordan det lykkedes at gennemføre grundlovsreformen og kvindelig arvefølge i 1953.

Du kan læse mere om Erik Eriksen på https://da.wikipedia.org/wiki/Erik_Eriksen
 

6. maj

Miraklet på Blegdammen


Vi har til dagens møde fået DR-journalist Preben Lund til igen at komme og holde et indlæg for os i Herreværelset.

Preben vil denne gang fortælle om ’Miraklet på Blegdammen’ – og det er titlen på en bog, som han har skrevet sammen med Henriette Bendix. Den handler om den dramatiske historie om polioepidemien i Danmark i 1952.-53.

Og miraklet opstod, da en ung læge fik en rigtig god ide.

Et tidsbillede og et stykke medicinalhistorie som er berømmet i hele verden med masser af rørende historier og spændende detaljer.

Du kan læse meget mere om polioepidemien i 1952-53 Og Rigshospitalets arbejde på https://dsr.dk/dshm/historiske-glimt/krigens-og-krisens-helte/polioepidemien-paa-blegdamshospitalet-1952-53

Og du kan læse mere om bogen ’Miraklet på Blegdammen’ på https://www.frydenlund.dk/varebeskrivelse/5636


20. maj

Indlæg afventer.

 
3. juni

Indlæg afventer.
 

17. juni

Indlæg afventer.
 
Med venlig hilsen
 
På bestyrelsens vegne
Bent
 
PS! Hvis du har kommentarer eller forslag til nyhedsbrevet, er du meget velkommen til at skrive til mig på jbmarcussen@gmail.com
Vores hjemmeside

Vores mail-adresse er:
herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk

Vores hjemmesideadresse er:
www.fredensborg-aeldresag.dk/herrevaerelset

Ønsker du at ændre den måde du modtager disse mails på?
Du kan opdatere din profil eller afmelde dig fra denne liste

 


This email was sent to <<E-mail adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ældre Sagen — Fredensborg · Hjortevænget 223 · Kokkedal 2980 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp