Copy
Referat fra mødet den 7. oktober 2016  på Egedal
Kort om indholdet på det næste møde den 21. oktobr på Egedal.
Om kommende arangementer
Se mailen i din browser
Fredensborg den 9. oktober 2016Mødet i Herreværelset den 7. oktober

I Erlings fravær bød Bent M. velkommen til mødet, som havde samlet 29 medlemmer.

Bent orienterede om, at der foreløbig var sendt 8 indkomne spørgsmål fra medlemmerne til borgmesteren (se også kommende arrangementer) og at borgmesteren havde kvitteret for spørgsmålene og gerne ville deltage i den efterfølgende frokost.

Erling har nogle yderligere spørgsmål fra medlemmer, som vil blive eftersendt til borgmesteren.

Frem til at indlægsholder Bent Isager Nielsen ankom, var der hyggelig ’smalltalk’ ved kaffebordet.

Siden sidste møde har der også været arrangeret byvandring i København.

 Byvandring i København

Torsdag den 29. september var der for Herreværelsets medlemmer byvandringstur i København. Der var tilmeldt 13 medlemmer til turen.

Som det fremgår af Jan Hellens fremragende beskrivelse af turen og Bjørns fantastiske fotos har det været en helt forrygende god tur med mange seværdigheder undervejs. Så tak til John Sylvester for at have været ’mellemmand’ for det gode arrangement.

Hvis du ikke allerede har læst om turen og set de flotte fotos herfra i i særnyhedsbrevet, kan du se det her..
 

Indlæg på mødet af Bent Isager Nielsen

Bent Isager Nielsen der har været hos politiet i ca. 43 år og bl.a. er forhenværende chef for drabsefterforskningen ved Rejseholdet, hvor han i over 20 år beskæftigede sig med opklaringer af Danmarks mest alvorlige forbrydelser holdt et helt forrygende og ’fængslende’ indlæg.

Bent fortalte meget medrivende om flere af de drabssager, som han har været med til at opklare. Baggrunden for drabene og de dømtes motiver mv. Det var et ’vildt’ spændende indlæg og hverken Bent eller spørgelysten var til at stoppe, så vi gik noget over tiden. Men hold nu op, vi kunne have fortsat i flere timer.

Og det vil derfor også være umuligt at referere mere i detaljer af indlægget, men det kan varmt anbefales at læse de bøger, som Bent har skrevet for at få mere indsigt i hans spændende arbejde hos politiet.

 Bøgernes titler er: "Man Jager et Bæst og Fanger et Menneske" og "Efterforskerne".

Der er ingen tvivl om, at Bent trods sit førstehånds bekendtskab med samfundets og den menneskelige skyggeside har formået at opretholde en ukuelig tillid til retssamfundet og menneskeheden. 

Et helt igennem godt indlæg, som alle efterfølgende honorerede for både foredragsmåde og indhold.


 
Næste møde den 21. oktober og tilmelding til mødet

Henrik Thomsen har formidlet et indlæg af Investeringsrådgiver John Andersen fra Ringkøbing Landbobank. Her kan også stilles spørgsmål vedrørende lån i friværdi, omlægning af lån, pensionsordninger mv. der kan have interesse for os 60+ mænd.

 Tilmeldingsfrist er mandag den 17. oktober og elektronisk ilmelding til mødet skal foregå via dette link

Prisen er kr. 50  pr. deltager incl. kaffe, 2 stk. smørrebrød og øl/vand.

 

Kommende arrangementer

 4. november

Borgmesteren bevæger sig ind i Herreværelset og svarer på spørgsmål fra mødedeltagerne og naturligvis på de spørgsmål, som i forvejen er sendt til borgmesteren fra Herreværelsets medlemmer.

 Der er foreløbig kommet 8 spørgsmål til borgmesteren, som alle er fremsendt til ham. Som tidligere nævnt har Erling også nogle medlemsspørgsmål, som vil blive eftersendt til borgmesteren.

 Spørgsmålene kan ses her og vil senere blive opdateret med de spørgsmål, som Erling har.

 Du har så mulighed for at kunne printe dem ud og tage med til mødet, hvis du ønsker det.

 Borgmesteren (Thomas Lykke Pedersen) har bekræftet modtagelse af spørgsmålene og glæder sig til at møde os i Herreværelset og deltage i vores frokost.


18. november

Indlæg af Michael Huusum, der på mødet vil fortælle lidt om pilotuddannelse m.v.

 Michael er pensioneret jagerpilot (med pilotnavnet HUS) og vil berette om ”Pilotuddannelsen anno 1968/69” samt andre ”røverhistorier” fra sin tid i Flyvevåbnet. Michael er selv medlem af Herreværelset.

 I sin 40-årige karriere har Michael indtaget en lang række ledende stillinger, til og med oberstniveau, inden for Flyvevåbnet i Danmark og på Grønland, samt i NATO og FN regi; blandt andet i USA, Tyskland, Polen og i Bosnien-Herzegovina.
 

2. december

Indlæg af Ove Kristensen (en af vore egne). 

Ove vil på mødet give os en all-round introduktion til slægtsforskning, som er et meget alsidigt og spændende forskningsemne, men som fræver en del tålmodighed. 

 Indlægget omhandler, hvad man kan forvente at finde i kirkebøger, folketællinger, lægdsruller og meget andet.  Det hele krydres med “gefundenes Fressen” og diverse kuriosa af forskellig art. 

Ove underviser allerede i slægtsforskning i Hørsholm og da der er tanker om at oprette et begynderkursus i slægtsforskning i Nivå med start i januar, vil en sådan introduktion måske være en god inspiration og ’indspark’ til at komme i gang med det for mange af vores medlemmer i Herreværelset.

 
16. december

Afslutning på 2. halvår og julefrokost.

Erling har fået ’grønt lys’for, at vi kan have lokalerne i Medborgerhuset til kl. 16.

 Nogle af os kan så mødes kl. 10.30 og forberede julefrokost, der så kan starte kl. ca. 12. Så frivilige må gerne melde sig, men mere om det når vi nærmer os tidspunktet.

Et meget velmenende medlem vil gerne donere en flaske brændevin til julefrokosten. Andre donationer modtages også meget gerne.
 

13. januar 2017

Nytårskur i Herreværelset.

 Vi mødes igen efter en god jul og et godt nytår til det første møde i Herreværelset i 1. halvår 2017. Og mødet er foreløbig uden et egentligt arrangement udover, hvad vi selv kan finde på at snakke om. Og der skal jo nok være et eller andet.

Så et rigtigt hyggemøde og måske er der nogle småsjatter tilbage fra julefrokosten, som trænger til at blive ’ryddet af vejen’.

  

Forslag til arrangementer i 2017

Vi har modtaget nogle forslag til ’udendørs’ arrangementer for den kommende periode. Det siger vi tak for og vi vil meget gerne have flere forslag fra jer medlemmer til arrangementer i Herreværelset, både forslag til indlæg, debatter og udflugter.

Så skriv gerne med forslag til os på herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk så vi har noget at ’arbejde med’ til 2017.

 
OBS!  Hvis du i forbindelse med din tilmelding til møder og andre arrangementer i Herreværelset IKKE modtager en tilmeldingskvittering på mail, bedes du kontakte Herreværelset med dit medlemsnummer til Ældresagen på mail til herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk så sørger vi for din tilmelding.

 
Med venlig hilsen

Bestyrelsen
Vores mail-adresse er:
herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk

Vores hjemmesideadresse er:
www.fredensborg-aeldresag.dk/herrevaerelset

Ønsker du at ændre den måde du modtager disse mails på?
Du kan opdatere din profil eller afmelde dig fra denne liste

 


This email was sent to <<E-mail adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ældre Sagen — Fredensborg · Hjortevænget 223 · Kokkedal 2980 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp