Copy
 • Mødet i Herreværelset den 18. september
 • Næste møde i Herreværelset den 2. oktober 2020
 • Besøg på Beredskabsmuseet i Esbønderup
 • Kommende møder
Se mailen i din browser
Kokkedal den 20. september 2020
 
Mødet i Herreværelset den 18. september

Så fik vi afprøvet konceptet med at udvide deltagerantallet til 60 og det fungerede helt fint, så det fortsætter vi med. Vi er dog klar over, at Mette F. bl.a. har besluttet, at der nu kun må forsamles 50, men det gælder ikke for kulturelle arrangementer eller konferencer, hvis man sidder ned – og møderne i Herreværelset er vel lidt kulturelt og vi sidder jo også ned, så det må være OK iht. Retningslinierne for forsamlinger.
 
Og da alle var blevet bænket med en god kop  ’Johnny kaffe’ kunne Erling byde velkommen til alle og til Per Hammerich, der skulle holde dagens indlæg.  Og bænket var vi for Erling gjorde højlydt opmærksom på, at ingen både før, under og efter frokosten rejste sig fra sin plads med mindre det var absolut nødvendigt. En god regel i denne tid.
 
Det skal også lige nævnes, at smørrebrødet var kommet på menuen igen til manges store glæde – jeg synes nu selv, at frokostbollerne var helt fantastiske, men man skal jo passe på ikke at ændre gamle vaner. Og smørrebrødet var pakket, så det passede med en madkasse til hvert bord, så ingen skulle løbe rundt og lede efter mad.
 
Erling informerede kort om, at turen til Wolfsburg stadig holder og alle tilmeldte vil få besked direkte, hvis der sker ændringer.

Ove havde til dagens fællessang ’tyvstjålet’ (eller måske bare lånt) fællessangen fra
Dameværelsets møde i torsdags. Det var en lille sang, der handlede om denne kedelige Corona tid og du kan finde hele sangen her.
 
OBS! Hvis du har tilmeldt dig til et møde og alligevel ikke kan komme, må du meget gerne melde afbud til Herreværelset på  herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk,  så en af dine ’medlemskollegaer’, der står på venteliste kan få din plads i stedet. Det vil være pænt! Der var nogen i fredags, der ikke kom uden afmelding – og også nogen der kom uden tilmelding – det går jo heller ikke.
 
 
Morskab med morale
 
Beklager, men Kurt kom altså ikke forbi og fik en kop kaffe, som det ellers var meningen og annonceret i sidste nyhedsbrev. Der gik desværre lidt ’mudder’ i honoraraftalen. Som erstatning havde jeg (Bent ) i hast fået arrangeret Per Hammerich med et indlæg om ’Morskab med morale’, som jeg havde forventet mig noget muntert af.
 
Men hmm! Det var ikke blandt de bedste indlæg vi har haft i Herreværelset – måske nok noget af en forbier – der var ikke så megen morskab og slet ingen moraler.
 
Per fortalte en del historier på sin måde, men desværre var det gamle kendte vittigheder og anekdoter bl.a. taget fra Poul Erik Krogens historiesamling, som mange deltagere allerede kendte. Så måske et lidt forældet repertoire, men OK, så var det heller ikke værre.
 
Jeg kan naturligvis ikke her genfortælle historierne, men blot konstatere, at Pers indlæg nok ikke vil gå over i ’historien’ over gode indlæg i Herreværelset. Men det kan der jo være delte meninger om.
 
Men Per skal nu alligevel have en tak for at kunne træde til som ’erstatning’ med så kort varsel.
 
Næste møde i Herreværelset den 2. oktober 2020
 
Konspirationsteorier – er der en vis sandhed bag?
 
Foredragsholder Thomas Sloth, der også var i Herreværelset den 21. februar og fortalte om Simon Spies kommer endnu en gang i Herreværelset og fortæller denne gang om forskellige konspirationsteorier.
 
Lyver myndighederne for os eller holder de noget skjult? Disse tanker kan vi alle have en gang i mellem. Når det bliver afsløret at det meste af den vestlige verden angreb Irak på falske forudsætninger, løgne og fortielser – så ved vi, at det nok ikke er første eller sidste gang, at  myndighederne dækker over en ukomfortabel sandhed.
 
I dette foredrag om konspirationsteorier kommer han ind på historiens største konspirationer. Foredraget bygger på informationer og kilderindsamlet på nettet, bøger og TV-udsendelser.
 
Ved hver konspiration vil Thomas først afdække selve historien som vi kender den . derefter vil han udlægge konspirationsteoretikernes teori og beviser. Sluttelig vil han så fremlægge myndighedernes og rationalisternes forklaringer på konspirationsteorierne.
 
Et foredrag, hvor du gang på gang bliver i tvivl om, hvad der er sandheden; men en ting er sikkert – vi kender ikke hele sandheden.
 
Foredraget omhandler:
 
•    New World Order
•    Månelandinge 1969
•    11. september
•    Lady Diana
•    UFO-styrt i Roswell
•    Mordet på JFK
 
Så der er noget at se frem til og høre om – hvad er sandhed og hvad er konspiration?
 
Deltagerafgiften for mødet er kun kr. 60 for kaffe, frokost og  1 øl/vand. Yderligere øl/vand kan købes for 5 kr.
 
Du skal betale deltagerafgiften  via Dankort ved tilmelding til mødet (følg vejledningen ved din tilmelding) og kan du ikke betale med Dankort, skal du tilmelde dig manuelt til Herreværelset på herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk og i emnefeltet skrive ’Tilmelding til møde’ og så betale via MobielPay til Erling på 26181716 på mødet.

Tilmelding til mødet senest mandag den 28. september 2020 – dog max 60 deltagere efter ’først til mølle’. Du kan tilmelde dig mødet når Tilmeld-knappen, som du finder når du klikker her, er tilgængelig for tilmelding.

Der åbnes først for tilmelding søndag den 20. september kl 20.00.


NB! Når tilmeldingsfristen er udløbet, eller max deltagerantal er nået, forsvinder Tilmeld-knappen automatisk. 
Nås maxtallet for antal tilmeldte inden tilmeldingsfristen er udløbet, erstattes Tilmeld-knappen af en Venteliste-knap.

 
Herefter kan du undtagelsesvis tilmelde dig ved at skrive til os på herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk og komme på venteliste.
 
OBS!  Hvis du ikke får en kvittering for din tilmelding bedes du kontakte os på herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk så sørger vi for manuel tilmelding.
 
I begge tilfælde: HUSK MEDLEMSNR til Ældre Sagen.
Besøg på Beredskabsmuseet i Esbønderup
 
På mødet den 4. september inviterede Jørgen Holst og Jesper Hermansen Herreværelsets medlemmer til et besøg og rundvisning på Beredskabsmuseet i Esbønderup. Der har været afholdt et besøg på museet den 11. september, hvor 8 medlemmer deltog (10 havde tilmeldt sig.
 
Men du kan stadig nå det, da der også er åbent for Herreværelsets medlemmer fredag den 25. september fra kl. 10-ca. 13.
 
Deltagelse er gratis og museet byder på en kop kaffe.
 
Hvis du ønsker at deltage den 25. september kan du tilmelde dig her..
Tilmelding senest torsdag den 24. september kl. 12. Dog max 30 deltagere.
 
Adressen til museet er: Frederiksværkvej 12, Esbønderup og du kan læse mere om museet på https://brs.dk/omstyrelsen/historie/museumsdepotet/Pages/ArtikelV3-skabelon.aspx
 
PS! Hvis besøget må aflyses pga forsamlingsrestriktioner eller andre Corona relaterede retningslinier vil alle tilmeldte få direkte besked her om via tilmeldingssystemet.
 
Kommende møder

VI tager forbehold for gennemførelse af møderne, da vi til en hver tid vil følge anbefalinger og retningslinier fra myndighedernes eller Ældre Sagens side vedr. forsamlinger mv.
 

16. oktober
 
Banditter i habitter, svindlere og platugler

 
Forhåbentlig lykkes det nu efter 2 flytninger af dette indlæg pga Coronatiden, men 3. gang skulle jo så også være lykkens gang. Så derfor.
 
Foredragsholder Henning Frandsen kommer og fortæller lidt om ’pæne’ folks kriminelle handlinger og baggrunden her for.
 
Vi skal bl.a. høre om:
 • Champagneskrædderen og hans falskmøntnerkumpaner
 • Alberti – justitsminister, storsvindler og storspiller - der fik Danmark anno 1908 til at ryste og udløste en rigsretssag
 • Gullaschbaronen Harald Plum, Transatlantisk Kompagnis fald og Landmandsbankens kollaps i 1922
 • Jens Asger Bech, charmerende ung mand, som 1891 tog fusen på de københavnske ågerkarle og kom fem år i tugthuset
 • Smuglerkongerne Bent Ricardo Lille Jørgen Danmark og Leon Owild: Tre ærkeslyngler, som kendte den kriminelle underverden ud og ind og som levede hårde liv med masser af sprut og hurtige damer
 • Danmarkshistoriens første bankkup
 • Brødrene Sass: To tyske mestertyve, som i en årrække begik det ene kup efter det andet i deres hjemland, for så at slå sig ned i Danmark. Og det skulle de aldrig have gjort
 • Våbensmuglerne fra Sydfyn, som forsynede apartheid-regimet i Sydafrika med våben
 
30. oktober
 
Store og små tog

 
Medlem af Herreværelset, Bjarne Wilhelmsen vil gerne holde et indlæg for os.
 
Bjarne blev ansat ved DSB som 60 -årig og fik 10 fantastiske år før han gik på pension i 2011. Hobbyen med små tog stammer fra den tid, hvor alle raske drenge ønskede sig modeltog. Han har bevaret interessen gennem de mange år og vil fortælle lidt om denne meget alsidige hobby.
 
 
13. november
 
Så indtager borgmesteren igen Herreværelset

 
Det er jo blevet en god tradition, så borgmester Thomas Lykke Pedersen kommer igen i år på besøg i Herreværelset og informerer om kommunens tilstand og svarer på spørgsmål fra medlemmerne.
 
 
27. november
 

Der er pt ikke aftalt indlæg til dette møde, da vi indtil videre lige holder denne dag som en ’buffer’, hvis der skulle komme et godt emne op i luften, men ellers er der nok forslag til indlæg at vælge imellem. Så der skal nok komme et godt indlæg.
 
 
11. december
 
Herreværelsets store julefrokost
 

Mere her om senere. 
 
Med venlig hilsen
 
På bestyrelsens vegne
Bent
 
PS! Hvis du har kommentarer eller forslag til nyhedsbrevet, er du meget velkommen til at skrive til mig på jbmarcussen@gmail.com
Vores hjemmeside

Vores mail-adresse er:
herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk

Vores hjemmesideadresse er:
www.fredensborg-aeldresag.dk/herrevaerelset

Ønsker du at ændre den måde du modtager disse mails på?
Du kan opdatere din profil eller afmelde dig fra denne liste

 


This email was sent to <<E-mail adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ældre Sagen — Fredensborg · Hjortevænget 223 · Kokkedal 2980 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp