Copy
Mødet i Herreværelset den 25. august
Næste møde i Herreværelset den 8. september
Spørgsmål til borgmesteren til mødet den 22. september
Kommende møder
Se mailen i din browser
Kokkedal den 27. august 2017

 
Mødet i Herreværelset den 25. august
 
Så er vi igen i gang.
 
Erling kunne byde velkommen til 34 glade og snaksalige medlemmer, der vist alle syntes det var dejligt igen at mødes i Herreværelset.
 
Og hvilken god augustdag at starte på både med hensyn til vejret og Erlings gode grillinitiativ. Det var helt skønt at kunne sidde udenfor og nyde det hele. Vi manglede bare sangen ’Åh, hvilken herlig dag’.
 
Erling diskede op med grillet laks, oksemørbrad og gemyse samt den naturlige og u-undværlige grillpølse, så det var rigtig ’grillnamnam’.
 
Og selv om Erling havde medbragt crocket, kongespil og ’jokke’ (eller vist nok et andet finsk spil), så var snakken så god ved bordene, at ingen havde tid til at udfolde sig med fysiske aktiviteter på græsplanen.
 
Så helt igennem en rigtig god start på 2. halvårs møder i Herreværelset.
 
Og som vi kunne konstatere, var byggeriet godt i gang og den sædvanlige indgang flyttet, men alle fandt dog ind. Der var en del, som blev lidt overrasket over manglende parkeringsmuligheder. Vi vil derfor foreslå, at i fremover bruger Egedal kirkes parkeringsplads, Egedalsvej 3, hvorfra der er rimelig adgang til Medborgerhuset.
 
Poul-Erik Parnov informerede om status på bogprojektet fra Herreværelset og appellerede til, at flere meldte sig som ’forfattere’ til små og store historier og Bent supplerede med, at der kunne bidrages med historier til bogen via interview til den ’glade mikrofon’ med nogle fra ’tovholdergruppen. Det kan jo ske ved en lille hyggelig sammenkomst.
 
Der er pt. kommet 9 historier fra færre ’forfattere’, så kom nu ud af ’busken’. Der er behov for jeres medvirken. Og i har jo noget at fortælle. Det blev i hvert fald lysende klart ved det bord, hvor jeg (Bent) sad. Her kom der virkelige brudstykker af gode historier – og husk, ingen historie er for lille. Og jeg håber da, at de ’gæve gutter’ ved bordet melder sig, for de havde da både sjove erindringer og oplevelser af fortælle. Og sådan har det sikkert også været ved andre borde.
 
Hvis du nu har fået lidt ’blod på tanden’ kan du kontakte Niels Søndergaard på mail niels@algon.dk eller  Poul-Erik Parnov på mail peparnow@gmail.com  eller Bent på jbmarcussen@gmail.com eller du kan skrive til Herreværelset på herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk, så skal vi nok tage ’fat’ i det.
 
Du kan læse nærmere om grundlaget for bogen i sidste nyhedsbrev nr. 39 under referatet fra ’tovholdermødet’ og du kan se hvordan en historie til bogen kan være ved at klikke på disse links med 2 af de historier, vi har modtaget: http://algon.dk/dok/pep.pdf  og  http://algon.dk/dok/ns.pdf
 
Næste møde i Herreværelset den 8. september

Sejltur (rundtur) på Esrum Sø.
 
Vi mødes i Herreværelset til kaffe og ’futter’ derefter afsted med samkørsel herfra til Skipperhuset ved Esrum Sø kl. senest 11.30.
 
Rundturen på Esrum Sø starter senest kl. 12 og skipper vil undervejs fortælle om søen og dens omgivelser og historie.
 
Der kan købes drikkevarer om bord hos skipper (øl og vand kr. 20 og en flaske rødvin kr. 120).
 
Turen varer 1 time og tilbage ved Skipperhuset vil vi traktere os selv med Erlings sandwich og øl/vand.
 
Kl. ca. 13.40 returneres med samkørsel til Medborgerhuset.
 
Hvis vejret ikke skulle være med os (men vi har da lov at håbe på en dag som i fredags),  holdes mødet dog i Medborgerhuset. I givet fald vil vi informere om det i et nyhedsbrev den 6. september, da evt. afbestilling til Bådfarten skal ske senest den 5. september (aften) og så finde et alternativt arrangement  i Herreværelset.
 
Ved samkørsel forestiller vi os, at flere medlemmer kommer i bil og så kan give andre ikke ’bilende’ deltagere et lift til og fra Esrum Sø.
 
Og for at vi kan ’styre’ det og få et overblik over transportmulighederne vil vi bede jer, der vil stille bil til rådighed for samkørslen om at sende en mail til Herreværelset på herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk her om med angivelse af, hvor mange medpassagerer du kan have i bilen.
 
Det samme gælder, hvis du selv kører direkte til Esrum Sø hjemmefra og her skal du så angive om du tager andre med og i givet fald hvem. Ellers bliver det lidt svært for os at få et overblik og vi skulle jo nødig ’efterlade’ nogen ved Medborgerhuset – vel.
 
Lidt besværligt, men vi håber på forståelse herfor.
 
Adressen til Skipperhuset er: Skipperalle 6, Fredensborg (vej til venstre før Store Kro, når man kommer fra rundkørslen).
 
Læs om bådfarten på Esrum Sø her.
Erling har heldigvis fundet nogle penge i ’kagedåsen’ til betaling af bådturen, så deltagerafgiften er derfor kun de sædvanlige kr. 50.
 
Tilmelding til mødet senest mandag den 4. september.  Du kan tilmelde dig elektronisk til mødet her.
 
OBS!  Hvis du ikke i forbindelse med din mødetilmelding får en mailkvittering, så bedes du kontakte Herreværelset med dit medlemsnummer til Ældresagen på mail til herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk så sørger vi for din tilmelding. 

 

Spørgsmål til borgmesteren til mødet den 22. september

Der er endnu ikke kommet nogen skriftlige spørgsmål til Borgmesteren til mødet i Herreværelset den 22. september (se mere her om under ’kommende møder’). Så fat tastaturet og send dine spørgsmål til Herreværelset på herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk så sørger vi for at samle spørgsmålene og sende dem videre til borgmesteren inden mødet.
 
Kommende møder 

 22. september
 
Borgmester Thomas Lykke Pedersen ’besøger’ igen Herreværelset.
 
Her kan der stilles nye gode spørgsmål til borgmesteren. Både direkte spørgsmål og spørgsmål, som inden mødet er sendt til Herreværelset.
 
Og naturligvis kan der følges op på de spørgsmål og svar, som blev givet på mødet hos os den 4. november sidste år.
 
Det skal bemærkes, at selv om det er valgår, stiller borgmesteren op som chef for ’foretagendet’ Fredensborg Kommune og ikke som repræsentant for sit parti.
 
 
6. oktober
 
Besøg på Fængselsmuseet i Horserød Statsfængsel.
 
Turen arrangeres som samkørsel fra Medborgerhuset.
 
Vi starter derfor i medborgerhuset med en kop kaffe og kører derefter kl. ca. 11.15 til Horserød. Så hvis du vil nyde din kaffe, så kom i god tid.
 
Den ’fængslende’ rundvisning varer ca. 1½ time (+) og Torben Gulnov (Museumsinspektøren) kan mange historier, som han gerne deler ud af  plus han har en righoldig samling af konfiskerede sager fra indsatte i fængsler, som han gerne viser frem.
 
Efter ’rundvisningen’ finder vi et sted, hvor vi kan nyde de medbragte sandwich med lidt øl og vand.
 
Vi forventer at kunne være tilbage i Medborgerhuset (også samkørsel) kl. ca. 14.45.

Læs om Fængslsmuseet i Horserød her.
 
 
20. oktober
 
Vi ’arbejder’ på arrangement til mødet og der skal nok dukke noget op, da vi afventer svar fra indlægsholdere.
 
Men ellers kan vi måske holde en mødedag med’rundbordsdialog’ med 4-5 forskellige emner.
 
Men mere her om senere.
 
 
3. november
 
Finn Helmer der også er kendt som ’Gigamanden’ kommer og holder et indlæg om sin op og nedtur som multimillionær.
 
Men mere om Finns indlæg senere.
 
 
17. november
 
Michael Huusom holder et indlæg om sin tid som jagerpilot under Balkankrigen.
 
Mere om Michaels indlæg senere.
 
 
1. december
 
DR journalist Preben Lund kommer og holder et indlæg. Preben har mange forskellige emner at holde foredrag om, så vi har pt ikke lagt os fast på et givent emne endnu.
 
Så mere herom senere.
 
Læs om Preben Lund på Wikipedia her.
 
15. december
 
JULEFROKOST
 
Yes, med julelys i øjnene kan vi igen se frem til en særdeles hyggelig julefrokost, som afslutning på et godt mødehalvår.

 
 
Med venlig hilsen
 
Bestyrelsen

Vores mail-adresse er:
herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk

Vores hjemmesideadresse er:
www.fredensborg-aeldresag.dk/herrevaerelset

Ønsker du at ændre den måde du modtager disse mails på?
Du kan opdatere din profil eller afmelde dig fra denne liste

 


This email was sent to <<E-mail adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ældre Sagen — Fredensborg · Hjortevænget 223 · Kokkedal 2980 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp