Copy
Referat fra mødet den 24 februar 2017 på Egedal
Indlægget om Storm P. af Poul Kragelund
Om det næste møde den 10. marts 2017
Om de kommende møder og arrangementer  
Se mailen i din browser
Fredensborg den 26. febuar 2017

Mødet i Herreværelset den 24. februar

Erling var solbrun og feriefrisk vendt tilbage og bød velkommen til mødet, der havde samlet 33 medlemmer.

Så igen ikke de store problemer med opstilling af borde, men en stor tak til dem, der slæbte både før og efter mødet.

Inden Poul Kragelunds foredrag var der megen god snak ved bordene og efter frokosten fortsatte den gode ’bordsnak’. Desværre kan vi ikke gøre noget ved den lidt dårlige akustik i lokalet, men det skal ikke afholde os fra, efter bedste lydevne, at hygge og få nogle gode snakke. Men det er jo lidt som den ’u-undgåelige’ spiral, når nogen snakker højt, snakker ’naboen’ lidt højere for at kunne høre - ja, og så snakker ’naboen’ igen højere og sådan kan det blive ved. Måske vi selv kan prøve at gøre noget ved lydniveauet ved bare en gang imellem at tage en dyb indånding og sænke stemmen – bare en decibel. Vi er desværre også nogen, der har lidt høreproblemer.

Flere havde spurgt Erling om muligheden for at betale deltagerafgiften via MobilePay og det vil Erling nu ’lukke’ op for, så der fra og med næste møde kan betales via MobilePay til tlf. 26181716 (Erling).

Efter kaffen introducerede Erling dagens indlæg ved Poul Kragelund.

PS! Vi mangler stadig medlemmer, der vil tage initiativet til at starte Herreværelsets sangkor. Hvis du har lyst, så skriv til Herreværelset, så vi kan introducere det på næste møde.

Og vi søger stadig også medlemmer, der vil bruge 5-8 minutter til at præsentere sig selv f.eks. med en god anekdote fra barndommen, ungdommen eller bare et ’sted’ i livet. Skriv til Herreværelset, så sætter vi det på de kommende møder.

Af hensyn til bestilling af smørrebrød til møderne vil vi bede jer om at respektere ’sidste tilmeldingsfrist’ for møderne (se punktet ’Næste møde’).

Og vi vil stadig også gerne have donatorer med snaps til at ’krydre’ Erlings gule ærter den 7. april. Du kan aftale det med Erling eller skrive til Herreværelset, hvis du skulle have en flaske til overs.
 
Foredrag af Poul Kragelund om Storm P.

 Storm P kom forbi Herreværelset i skikkelse af Poul Kragelund, der holdt et ’åndeløst’ foredrag om Storm P, hvor han kom godt ’rundt om Storm P som satiriker, kunstner og humorist.

Der var godt med humor og lune i Poul Kragelunds foredrag og der er ingen tvivl om, at Poul og Storm P er ’bonkammerater’ med en så fantastisk viden som Poul har om Storm P’s liv, arbejde og gøremål.

Det er sikkert vi ikke nåede hele vejen rundt om Storm P (så skal der nok afsættes mere tid), men vi fik et ganske godt indtryk af, at Storm P var en helt fantastisk multikunstner og et meget særpræget menneske. Og ind imellem citerede Poul nogle af Storm P’s ’fluer’, som godt kan give stof til eftertanke – selv i dag.

Bl.a. ’fluen’ med vagabonden, der siger ’jeg har jo ikke noget at skulle have sagt, så derfor kan jeg sige alt’ (forhåbentlig rigtig citeret) og mange, mange flere ’fluer’, som jo kan købes i bogform eller på kalenderblade.

Og Poul Kragelund er bestemt ikke kedelig at høre på. Med hans super gode fortælleevne og medlevenhed kan han få tilhørerne til at ’være med’. En rigtig god evne som foredragsholder.

Så en stor tak til Poul for indlægget om Storm P.

Læs om Storm P-museet her.

Iøvrigt er Storm P jo helt lokalt aktuel, i det Nivågård Malerisamling frem til den 12. marts har en udstilling med en række af Storm P´s værker.
Læs om udstillingen her.

 

Næste møde den 10. marts og tilmelding til mødet

Rundtur i den underjordiske bunker i Kokkedal.

Lokalhistorikerne Peter Aarby og formand i Lokalhistorisk Forening Karlebo Niels Storgård Simonsen kommer kl. 11 og vil fortælle lidt om den underjordiske bunker i Kokkedal. Bunkeren er fra koldkrigstiden.

Efter et  kort indlæg/introduktion af historien bag bunkeren mv. er der, for de medlemmer der er interesseret,  arrangeret rundtur i bunkeren, der ligger ca. 5-10 minutters gang fra Medborgerhuset. 

Det forventes, at vi er tilbage i Medborgerhuset senest kl. ca. 12.45 til en sædvanlig hyggelig frokost, hvor også Peter Aarby og Niels Storgård Simonsen deltager, så der også her vil være mulighed for at stille uddybende eller supplerende spørgsmål over frokostbordet.

Tilmelding til mødet senest mandag den 6. marts.
Deltagerafgiften er kr. 50 for kaffe, 2 stk. smørrebrød og øl/vand.

Du kan nemmest tilmelde dig via TILMELD-knappen på Ældre Sagens hjemmeside med omtale af mødet - KLIK HER.

OBS!  Hvis du ikke i forbindelse med din mødetilmelding får en mailkvittering, så bedes du kontakte Herreværelset med dit medlemsnummer til Ældresagen på mail til herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk
Så sørger vi for din tilmelding.

 
Kommende møder 

24. marts

Vi vil i Herreværelset forsøge os med lidt ’rundbordsdebat’, som foreslået af John Flagga på mødet den 18. november og som vi også drøftede på mødet den 13. januar.

Interessen syntes at være ret stor, så vi vil prøve med nogle af følgende emner:
 • Folketinget’, er det tidssvarende eller bør rammerne moderniseres
 • Den politiske situation i Europa og hvordan vil det påvirke den danske politik
 • Det danske forsvar, tilknytningen til NATO og evt. EU forsvarspolitik
 • EU, er det ved at køre af sporet eller er ’signalerne’ rigtigt indstillet 
 • Kønspolitik, er der ligestilling eller har kvinderne fået overtaget 
 • Lokalpolitiske forhold
John Flagga og Bent Marcussen vil på mødet den 10. marts fortælle lidt om hvordan og hvorledes vi forventer, at mødet kan foregå og vi vil naturligvis meget gerne have jeres kommentarer her til, så vi kan få det arrangeret bedst muligt.

Vi ved jo godt, at vi (desværre) ikke kan ændre på forholdene, men formålet er jo også kun at debattere og ´dér igennem at lære hinanden bedre at kende.

Som udgangspunkt forestiller vi os, at vi sætter 6-8  mands borde op med et af ovenstående emner (der kan godt være flere borde med samme emne), hvor de, der ønsker at deltage i debat om emnet så frit kan sætte sig ved bordet med det pågældende emne. Ønsker man ikke at deltage i debatterne vil der også være bord til ’bare’ normal hyggesnak.

Skulle du have forslag til emner/temaer, som vi på den måde kan drøfte, er du meget velkommen til at sende dine forslag til herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk eller direkte til Bent M på jbmarcussen@gmail.com  - gerne med lidt uddybning af emnet, så vi kan beskrive det nærmere i nyhedsbrevene.


 7. april

Michael Huusom, der er næstformand i Seniorrådet, vil med udgangspunkt i nedenstående fortælle om Seniorrådets arbejde.
 • Hvad er og hvem er Seniorrådet
 • Hvad arbejder Seniorrådet med i praksis 
 • Hvilken indflydelse har Seniorrådet på kommunens ældrepolitik 
 • Hvad har Seniorrådet rent praktisk opnået ældrepolitisk
 • Hvad er i ’støbeskeen’ for det man ønsker gennemført 
 • Hvor får seniorrådet sit input fra
 • Hvordan kan ældre i kommunen holde sig orienteret om seniorrådets arbejde (da alle jo ikke er ’digitaliseret’) 
Og der vil naturligvis være mulighed for at stille spørgsmål og debattere indlægget.

Læs mere om Seniorrådet i Fredensborg Kommune her.

Indlægget vil være på ca. 45 minutter, så det er muligt vi  kombinerer det med ’deltagerpræsentation’ (se referat af møde den  13. januar i starten af nyhedsbrevet), hvis der skulle være nogen medlemmer, der har meldt sig til at fortælle lidt om sig selv.

Hvis ingen andre melder sig, må jeg (Bent) jo selv starte op med at fortælle om mine første skoleår på ’kostskoleinstitution’ (og det skal ikke betragtes som en trussel, men en skal jo begynde).

Erling vil til mødet arrangere gule ærter i stedet for smørrebrød og hvis nogen skulle synes, at de gerne vil donere snaps her til, hører vi gerne fra jer.


21. april
 
Erling vil holde et indlæg om sine rejseoplevelser i nogle lidt fjernere egne fra Danmark og kalder sit indlæg ’På kanten af verden’  (titel, der vist er lånt fra andet sted, men pyt), hvor han vil fortælle om sine oplevelser hos ’kannibaler’ i Indonesien og andre spændende ting.

Indlægget vil vare ca. 45-60 min. så hvis nogen også her skulle føle trang til at præsentere sig selv, er de mere end velkomne.


Med venlig hilsen
Bestyrelsen

 

Vores mail-adresse er:
herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk

Vores hjemmesideadresse er:
www.fredensborg-aeldresag.dk/herrevaerelset

Ønsker du at ændre den måde du modtager disse mails på?
Du kan opdatere din profil eller afmelde dig fra denne liste

 


This email was sent to <<E-mail adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ældre Sagen — Fredensborg · Hjortevænget 223 · Kokkedal 2980 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp