Copy
  • En julehilsen med nyt fra Herreværelset
  • Mødekalender 1. halvår 2021
Se mailen i din browser
Kokkedal den 19. december 2020
 
 
En julehilsen med nyt fra Herreværelset
 
Hej alle gode herrer! 

Nu kan jeg vist ikke trække den længere, hvis jeg skal holde mit løfte om et nyhedsbrev fra Herreværelset inden jul. For julen, kravlenisserne, gran og ikke mindst den gode julesylte og andet madguf har jo nok allerede sneget sig ind i de små hjem og det er derfor på tide med en lille jule- og nytårshilsen fra Herreværelset.
 
Selv om det ikke er længe siden, så skal man da heller ikke lige vende ryggen til sidste nyhedsbrev før det regner ned over os med nye restriktioner. De kommer næsten som regnbygerne også er kommet i denne tid. Men med det meget forøgede og foruroligende smittetal skulle der jo også ske noget, hvis det ikke helt skal ’køre af sporet’, så bedre sent end slet ikke. Og inden du har læst dette nyhedsbrev færdigt, er der sikkert kommet flere retningslinier du skal forholde dig til.
 
Og som myndighederne gentagne gange har udtalt på de mange pressemøder, så har de en meget stor værktøjskasse, som de kan gøre brug af og det får mig så til at overveje om jeg skal kontakte dem, hvis jeg har brug for håndværkere med en værktøjskasse, der kan klare alt. De har både små og store hamre og andre gode redskaber i kassen, så alt kan vel ordnes.
 
Men alle de mange nye restriktioner betød så også, at min lille positive ja-hat og spåkugle desværre tog fejl af, hvornår vi igen kunne mødes i Herreværelset. De er så også begge blevet lagt til skamme på hylden til bedre tider, hvor alting ikke er så uberegneligt. Det blev jo som bekendt ikke allerede i januar vi igen kunne mødes, da forsamlingsloftet foreløbig er forlænget til udgangen af februar, men så håber jeg også, at det slutter her, så der ikke igen skal flyttes rundt på nu aftalte mødeindlæg.
 
Og derfor krydser jeg nu både tæer, fingre, ører og ikke mindst mit efterhånden lange Coronahår og håber på, at vi kan starte op igen den 12. marts med den mødekalender for 1. halvår, som du kan se sidst i nyhedsbrevet.
 
Men udover de møder du kan se i mødekalenderen har vi også booket mødelokalet den 5. marts for et evt. ’start op’ møde uden indlæg, hvor vi bare kan hyggesnakke og klare verdenssituationen (det skulle vi jo nok være mænd for) og få en god frokost, så vi kommer godt i gang med de faste møder. Men mere her om senere og igen under forudsætning af, at forsamlingsloftet til den tid er hævet betydeligt.
 
Og mon ikke det alt sammen nok skal falde på plads (der sprang ja-haten så alligevel op fra sine gemmer). Nu passerer vi årets korteste dag og kan se frem til både forår og Coronavaccine, så der er ’mødelys’ forude.
 
For resten! Hvordan går det så lige med dit klaverspil sidder du nok lige og tænker. Skal vi nu høre mere om det? Nej, det slipper du for da jeg ikke er kommet videre med mine forventninger til mig selv og mine musikalske evner (det var dog en erkendelse), så det er ikke rigtigt blevet til så meget mere, men der kommer jo også en tid efter jul, hvor repertoiret  så kan blive noget andet og måske mere spændende – hvem ved.
 
Vi ses i 2021, men her og nu
 
Ønsker vi dig og din familie en rigtig glædelig jul og et godt nytår.
Pas på dig selv og dine omgivelser.
 
PS! Jeg vender selvfølgelig tilbage med et nyhedsbrev efter nytår med en  status på mødesituationen, men du skal da også lige have dagens ’GaJol citat’ med på vejen: ”Se ikke trist tilbage på de mørke stunder, men se med glæde frem mod lyse tider!. Den passer vel meget godt til situationen.

 
Mødekalender 1. halvår 2021
 
15. januar
 
Så fejrer vi nytåret og starter et nyt mødeår
 
Aflyst pga forsamlingsloft på 10 personer.
 
 
29. januar
 
Store og små tog
 
Aflyst pga forsamlingsloft på 10 personer, men er flyttet til 4. juni.
 
 
12. februar
 
Gennem Rusland til Ishavet.
 
Aflyst pga forsamlingsloft på 10 personer, men er aftalt til en mødedag i efteråret.
 
Søndag den 5. maj 2019 stak vi ud fra Rungsted Havn mod nye eventyr i russiske farvande. Turen gik gennem Østersøen til Skt. Petersborg og videre gennem floderne Neva og Svir, søerne Ladoga og Onega til Hvidehavet og Arkhangelsk.
 
Kun ganske få lystbåde har sejlet ruten tidligere. På vejen passerede vi øen Kizhi i Onegasøen med den enestående trækirke, Hvidehavskanalen, som kammerat Stalin lod et stort antal politiske fanger slide sig ihjel på i 1931-33 ………
 
Glæd dig til det videre forløb af sejlturen og foredraget på et møde i efteråret.
 
 
26. februar
 
Så indtager borgmesteren igen Herreværelset
 
Aflyst pga forsamlingsloft på 10 personer, men er flyttet til 26. marts.
 
 
12. marts
 
Højbjergsagen
 
Det uopklarede drab på Marie Lock-Hansen er Danmarkshistoriens største kriminalsag og en af de mest myteomspundne. Hvem kom ind ad døren om formiddagen 10. november 1967, i et nydeligt hjem i Højbjerg ved Aarhus – og skød Marie Lock-Hansen ned med koldt blod?

True crime-bestsellerforfatteren Peer Kaae går i dette foredrag bag om alle teorierne, som er groet vildt gennem 50 år. Med støtte i politiets akter fra sagen portrætterer han ægteparret på Hestehavevej, deres upåfaldende tilværelse – og alle hemmelighederne bag den småborgerlige facade. Han rekonstruerer tiden omkring drabet minut for minut og følger sporene ud i Aarhus og omegn. Trådene trækkes også bagud, til de dunkle punkter i hr. og fru Lock-Hansens samliv, og baseret på research og interviews med de tilbageværende vidner i sagen lægger Peer Kaae brikkerne på ny og tegner et aldrig tidligere set billede af mordet og morderen.
 
Peer Kaae, der er journalist og forfatter, har skrevet en hel del bøger om krimisager, bl.a. ’Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej’ og kendte personer, bl.a. Axel Strøbye og Karl Stegger, som han også holder foredrag om. Du kan læse mere om Peer Kaae og hans bøger på https://www.forfatterforedrag.dk/flx/foredragsholdere/peer-kaae-foredrag-dobbeltmordet-paa-peter-bangs-vej/
 
 
26. marts
 
Så indtager borgmesteren igen Herreværelset
 
Det er jo blevet en god tradition, så borgmester Thomas Lykke Pedersen kommer igen i år på besøg i Herreværelset og informerer om kommunens tilstand og svarer på spørgsmål fra medlemmerne.
 
Hvis du har spørgsmål, som du ønsker svar på, kan du sende spørgsmål til mig (Bent) inden den 12. marts på jbmarcussen@gmail.com så skal jeg nok sørge for, at det kommer Thomas i hænde inden mødet, så han har mulighed for at undersøge og forberede sit svar her på.
 
 
9. april
 
En dansk krigssejlers historie
 
Arne Woythal fortæller om sin far, der som sømand blev ’fanget’ på havet ved besættelsen af Danmark i 1940.
 
Da Nazi-Tyskland besatte Danmark den 9. april 1940 befandt godt 6.300 danske søfolk sig uden for afspærringen, og de måtte vær især træffe et valg. For langt de flestes vedkommende  betød det allieret krigstjeneste.  Af dem vendte 1.087 aldrig hjem.
 
I dette foredrag følger vi en af de danske sømænd, Axel Emil Martin Woythal, som var med i allieret tjeneste fra den første dag, og han vendte ikke tilbage til Danmark igen før den 9. marts 1946. Da havde han været med til at sejle engelske soldater ud af Dunkirk i 1940, været torpederet på vej til Murmansk i 1941, jagtet af u-både i Det Indiske Ocean i 1942, bombet af Luftwaffe i Tripoli i 1943, fragtet amerikanske soldater i Stillehavskampagnen i 1944, og været udsat for Kamikaze-angreb i 1945 blot for at nævne nogle enkelte episoder.
 
Foredraget bygger på en lang række efterladte dokumenter og en meget grundig research i Rigsarkivet, Museet for Søfart, Ministry of War i England og den nationale og internationale maritime litteratur.
 
Arne tager udgangspunkt i sin bog ”Fra Murmansk til Stillehavet … historien om en dansk krigssejler i allieret tjeneste fra 1940-1945” og beretter fængslende om et kapitel i Danmarkshistorien, som er kendt af de færreste.
 
Arne er kriminalassistent og arbejder ved Vestegnens Politi og har bl.a. været udstationeret i Afghanistan. Der udover har han skrevet nogle romaner. Du kan læse mere om Arne og hans øvrige foredrag på www.arnewoythal.dk (klik på fanen foredrag).
 
 
23. april
 
A Blast From The Past
 
Så skal vi lige en smuttur tilbage til 50’erne. Til vores barndom og ungdom. Gorm Clausen kommer og holder et indlæg om 50’er Rock N’ Roll og kulturen der fulgte med.
 
Gorm giver et spændende og levende foredrag om, hvordan den moderne rockmusik opstod og Beatles,  Rolling Stones, Bruce Springsteen og alle andre rockbands har deres rødder i 50’ermes rockmusik.
 
Indlægget er ganske uformelt, men professionelt præsenteret i form af musik, koncertoptagelser, spændende historier og filmklip med Elvis, Jerry Lee Lewis, Little Richard og mange flere.
 
Derudover bliver 50er tøjstilen, bilerne, dansen og rock-a-billy kulturen berørt.
 
 
7. maj
 
Happy Birthday
 
Herreværelset kan nu holde 5 års fødselsdag og det vil nok blive fejret med mere end flag og nogle hurra’er. Men mere om det senere.
 
 
21. maj
 
Hvad går de mon  og laver på ’Borgen’
 
DR-journalist og politisk analytiker Jens Ringberg vil fortælle lidt om livet på ’Borgen’ som journalist og journalisternes relationer til politikerne.
 
Jens har i mere end 35 år dækket dansk politik og har derfor et stort indblik i, hvordan arbejdet på ’Borgen’ foregår både journalister imellem og kommunikationen med politikerne – både de formelle og uformelle.
 
Vi vil her få et indblik i et arbejde og miljø, som er ukendt for de fleste.
 
 
4. juni
 
Store og små tog
 
Bjarne Vilhelmsen, der desværre et par gange har fået aflyst sit indlæg for os pga forsamlingsloft ifm Corona tager nu ’handsken op’ og håber vi nu kan gennemføre mødet og hans indlæg.
 
Bjarne blev ansat ved DSB som 60 -årig og fik 10 fantastiske år før han gik på pension i 2011.
 
Men han havde allerede som dreng, hvor alle raske drenge ønskede sig modeltoge, haft det som sin store hobby og har bevaret interessen her for i alle årene siden og Bjarne vil fortælle os om denne alsidige interesse for både de enkelte toge og togstammer og ikke mindst om sin store hobby.
 
Og mon ikke vi også kommer til at høre lidt om de ’rigtige’ toge.
 
 
18. juni
 
Så går vi på sommerferie
 
Og afslutter her et noget amputeret 1. halvårs møder og kan forhåbentlig glæde os over, at Corona virus nu er lagt bag os og derfor kan se positivt fremad til en tid uden Corona og de relaterede restriktioner med bl.a. nedlukning af en del af vores møder både i 2020 og til nu.
 
Hvad der skal ske på mødet er endnu ikke helt fastlagt, men vi skal nok finde på lidt hygge og humørspredning inden sommerferien. Det kunne f.eks. være udendørs ølsmagning akkompagneret med lidt ’hornmusik’  - eller i hvert fald musik. Det skal nok blive en forrygende halvårsafslutning. 
Med venlig hilsen
 
På bestyrelsens vegne
Bent
 
PS! Hvis du har kommentarer eller forslag til nyhedsbrevet, er du meget velkommen til at skrive til mig på jbmarcussen@gmail.com
Vores hjemmeside

Vores mail-adresse er:
herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk

Vores hjemmesideadresse er:
www.fredensborg-aeldresag.dk/herrevaerelset

Ønsker du at ændre den måde du modtager disse mails på?
Du kan opdatere din profil eller afmelde dig fra denne liste

 


This email was sent to <<E-mail adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ældre Sagen — Fredensborg · Hjortevænget 223 · Kokkedal 2980 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp