Copy
Referat fra mødet den 2. juni 2017 på Egedal
Om Jens Christiansens indlæg "Tænk dig glad - det giver overskud"
Om det næste møde den 16. juni og tilmelding til mødet
Om de kommende møder og arrangementer  
Se mailen i din browser
Om mødet den 2. juni 2017
Se mailen i din browser
Fredensborg den 4. juni 2017

Mødet i Herreværelset den 2. juni 2017

Da Erling jo ’tramper rundt’ i Afrika, bød Jan Hellen velkommen til mødet, der havde samlet 27 medlemmer.

Der var igen en god stemning på mødet med masser af snak over kaffen, der blev afløst af  dagens indlæg af Jens Christiansen.

Under frokosten var der et kort indlæg fra en af medlemmerne, Poul-Erik Parnov, der i forlængelse af sidste mødes indlæg om at skrive sine egne erindringer,  fremlagde en ide om, at flere af Herreværelsets medlemmer, f.eks. 20-30 medlemmer,  hver  kunne bidrage til en samlet bog med små anekdoter, historier og begivenheder fra de enkeltes liv.  Den kunne så f.eks. hedde ’Historier fra Herreværelset’.

Der syntes at være en rimelig stor interesse for Poul-Eriks ide og for at komme videre ’søger’ Poul-Erik efter 3-4 medlemmer af Herreværelset, der vil være med til at bearbejde planen og konceptet samt finde evt. økonomiske ressourcer til en udgivelse. Det kunne bl.a. være at søge fonde, myndigheder (måske kommunen) eller andre ’gode’ organisationer.

Hvis du er interesseret i at hjælpe Poul-Erik (og Herreværelset) videre med ideen, kan Poul-Erik kontaktes på mailadresse peparnow@gmail.com eller tlf. 2124 8848.

Og mon ikke også han gerne vil have en tilkendegivelse fra medlemmer, der kunne tænke sig at bidrage med en historie til en sådan bog. Så hold dig ikke tilbage med at kontakte Poul-erik.

Måske vi kan få en opfølgning her af på næste møde.

Tilmeldingssystemet skulle være ’oppe at køre’ igen, så brug det endelig ved kommende tilmeldinger. Og hvis det alligevel skulle gå galt (en kan jo ikke vide), så husk, når du tilmelder pr. mail til Herreværelset, at påføre medlemsnummer, det gør arbejdet med registrering meget lettere for Bjørn og Erling.

Johnny Aagaard er desværre blevet forhindret i at deltage på næste møde, men Johnny (kaffemesteren) ønsker alle en rigtig god sommer.
 
Indlæg: Tænk dig glad – det giver overskud

 Jens Christiansen holdt et indlæg med udgangspunkt i sin egen situation over temaet ’Tænk dig glad – det giver overskud’.

 Jens har sclerose og fik diagnosen som 41 årig. Jens er i dag 56 og permanent kørestolsbruger, bevægelseshæmmet i både arme og ben efter 3 ’scleroseattacks’ i hhv. 2001, 2003 og 2006 og er derfor afhængig af daglig plejeassistance.

 Han er bankuddannet, HD og har været chef i den centrale storkundeafdeling hos Bikuben/BG Bank indtil 2003 og blev derefter førtidspensioneret. I  dag er Jens foredragsholder, mentor, sparringspartner mm.

 Jens fortalte i sit foredrag humoristisk og åbenhjertligt om, hvad han har gjort for at få et aktivt og indholdsrigt liv efter førtidspensionering og gav mange eksempler og værktøjer til, hvordan det er muligt at komme videre på trods af en funktionsnedsættelse og blive pensioneret uden at risikere ’Frihedens fængsel’.

Men det kræver naturligvis, at man selv tager initiativ til at tænke positivt og ikke se problemer, men muligheder. Som Jens bl.a. sagde, så er man selv sin værste barriere for at finde det positive livssyn.

Mange der går på pension eller førtidspension kan desværre pludselig ikke finde indhold i dagligdagen og derved skaber man grobund for ¨’kun’ at se problemer og man går derfor lidt i ’stå’. Og det er vi nok flere, der måske kender lidt til i Herreværelset.

Så man skal helt klart undgå at ’falde’ passivt ned i stolen og trække ’handicapkortet’ (jeg kan ikke), men snarere trække ’optimistkortet’ (jeg kan og jeg vil). Og så skulle man forsøge at undgå ’energidræbere’, da det forhindrer en i at have et overskud (men hvordan f….. undgår man bl.a. støvsugeren, udover at overlade den til konen?).

Så for at komme ud af den situation, skal man som Jens har gjort, se muligheder og ’gribe’ udfordringerne med smil og godt humør og ikke lade sig standse af de forhindringer, man kan møde på sin vej. Og her hjælper det at se positivt på enhver opgave. Men igen, man skal selv være initiativtager og tænke over glæden ved selv at gøre noget. Det hjælper både på en selv, men så sandelig også på sine omgivelser. Hver dag skal starte som en ny god dag med glade oplevelser i vente.

 Og udgangspunktet for indlægget var, at: 
  • Vi er bedst, når vi er glade
  • Positiv tænkning hjælper godt på vej
Og det gav Jens mange eksempler på. Et både muntert, meget ærligt  og tankevækkende foredrag, så tak til Jens for at have ’sparket’ lidt til os og givet os en lille ’øjenåbner’. 
 

Næste møde den 16. juni og tilmelding til mødet

 Så går vi på sommerferie.

Sidste mødedag i Herreværelset før sommerferien. 

Hvis vejret tillader det, dvs. hvis guderne giver et godt udendørs vejr, planlægger vi at holde en petanque turnering eller anden udendørs aktivitet, hvor vi kan hygge os med lidt leg og ’smådrillerier’ om vores sportspræstationer.

Og det vil så måske kunne suppleres med lidt grillarrangement. 

Men igen, vi er jo lidt afhængige af det danske sommervejr og ikke mindst, om Erling siger OK til at være grillkok. Det er jo lidt vanskeligt at få bekræftet helt ’nede’ fra det ’mørke’ Afrika. Så vi må afvente og se på selve mødedagen, hvad der sker. Men det kan jo også være spændende nok.

Og hvis vejret eller ’kokken’ ikke vil, så tager vi mødet indendørs med hygge og småsnak. Så det skal også nok blive godt.

Om det er ude eller inde, kan vi jo altid snakke om forslag til kommende arrangementer efter sommerferien, så vi har noget at ’arbejde’ med inden vi igen mødes.

Tilmelding til mødet senest mandag den 12.juni. 

 Deltagerafgiften er kr. 75, hvis mødet holdes udendørs med ’leg’ og grill og kr.. 50, hvis vi ’trækker’ indendørs for den ’sædvanlige forplejning ’,  kaffe, 2 stk. smørrebrød og øl/vand. 

Du skal tilmelde dig mødet via TILMELD-knappen her.
NB!  TILMELD-knappen fjernes når tilmeldingsfristen er udløbet.

 OBS!  Hvis du ikke i forbindelse med din mødetilmelding får en mailkvittering, så bedes du kontakte Herreværelset med dit medlemsnummer til Ældresagen på mail til herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk så sørger vi for din tilmelding.
 
Kommende møder 


25. august
Så er Herreværelsets sommerferie slut og vi starter igen med møderne i Herreværelset!

8. september
Der er pt. ikke planlagt arrangement for mødet.

22. september
Borgmester Thomas Lykke Pedersen ’besøger’ igen Herreværelset.

Her kan der bl.a. stilles nye spørgsmål til borgmesteren (det er jo kommunal valgår), men mere om det senere. 

Og naturligvis kan der følges op på de spørgsmål og svar, som blev givet på mødet hos os den 4. november sidste år, så smid endelig ikke jeres eventuelle notater væk. .
.
 
Med venlig hilsen
 
Bestyrelsen

Vores mail-adresse er:
herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk

Vores hjemmesideadresse er:
www.fredensborg-aeldresag.dk/herrevaerelset

Ønsker du at ændre den måde du modtager disse mails på?
Du kan opdatere din profil eller afmelde dig fra denne liste

 

Vores mail-adresse er:
herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk

Vores hjemmesideadresse er:
www.fredensborg-aeldresag.dk/herrevaerelset

Ønsker du at ændre den måde du modtager disse mails på?
Du kan opdatere din profil eller afmelde dig fra denne liste

 


This email was sent to <<E-mail adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ældre Sagen — Fredensborg · Hjortevænget 223 · Kokkedal 2980 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp