Copy
Lidt status og tankespind i en Corona-tid
Herreværelsets golfturnering i september 2020
Hvad f...... går du og laver i Disse Coronatider?
Se mailen i din browser
Kokkedal den 11. maj 2020
 
                         
Halløjsa igen, alle I gode og mødetålmodige herrer.
 

Der er heldigvis ikke denne gang nogen nye kedelige informationer om udsættelse af møder i Herreværelset – og det må jo så være godt nyt. Der er dog stadig, som nævnt i sidste nyhedsbrev, ingen møder før tidligst september og det er helt forståeligt taget situationen i betragtning, men  så håber vi også, at vi kan starte op igen på lige fod med resten af landet.
 
Dog skal smitterisikoen være forsvindende lille eller slet ikke til stede, da vi jo mødes op til 100 deltagere indendørs og tæt siddende og derfor skal alle forholdsregler jo være afklaret inden vi igen kan mødes.
 
Men der er måske lys for enden af den mørke Coronatunnel. Jeg hørte i dag (søndag den 10. maj), at Seruminstituttet (SSI) har beregnet, at smittetrykket er faldende trods genåbning af fase 1 efter Påske. Det kan jo være gode nyheder, hvis det også holder fremover med de kommende genåbninger af samfundet.
 
Desværre kommer der jo forskellige meldinger fra såkaldte eksperter. De taler i ’øst og vest’ afhængig af hvem man spørger. Nogen mener, at virussen er ved at dø ud, andre at den vil være her mindst 1 år endnu. Nogen mener, at der vil komme en vaccine i år og andre, at det vil vare et par år. Og sådan er der så mange delte meninger hos de ’skriftkloge’, og når man hører på alle de eksperter kan man let blive rundforvirret. Men ingen og vel heller ikke eksperter og politikere kender vel dagen før solen er stået op.
 
Vi kan dog håbe, at vi går lysere tider i møde mht Coronaen og at Mette Frederiksen og andre prominente personer ikke igen lukker vores skønne lille land ned selv om det naturligvis til en vis grad har været forståeligt til nu.
 
Eller har det? Har myndighederne været for langt fremme i skoene og lukket landet ned alt for hårdt for at holde hånden under de Sundhedsmyndigheder, der tilsyneladende har siddet på hænderne eller i værste fald sovet i timen. For advaret, det var de – endda i god tid, så både tests og værnemidler og hvem der skulle bruge dette kunne og burde have været afklaret inden den store nedlukning og ikke bortforklaret ved adskillige pressemøder.
 
Men  ’never mind’, nu lukkes der jo gradvist op igen og så må vi jo se, hvordan det går og om det kommer til at medføre efterfølgende restriktioner. Men at lukke lande ned igen – det tror jeg næppe kommer til at ske. Det har samfundet simpelthen ikke råd til en gang til.
 
Måske vi bare skulle have fulgt Sverrigs eksempel  med en mindre brutal nedlukning? Men hvor om alting er, har politikerne nu efterladt vores børn og børnebørn med en kæmpe økonomisk byrde mange år fremover. Og var det prisen for at Søren Brostrøm, Kåre Mølback m.fl. ikke i tide var deres ansvar bevidst?
 
Og det skal blive interessant at følge den politiske debat, som DR og TV2 i samarbejde vil stable på benene på torsdag kl. 19.30 (mener jeg det er).
 
Men uanset hvad, så er jeg sikker på, at hele nedlukningspolitiken og genåbningen af samfundet bliver et hedt debatemne på de første møder i Herreværelset, når vi igen kan mødes.
 
Og for en god ordens skyld vil jeg lige nævne, at ovenstående helt står for min egen regning og ikke er udtryk for bestyrelsens holdning.
 
Men du kan jo bare skylle alle mine frustrationer ned med en kold øll eller et godt glas rødvin. Det skal nok blive godt, når vi igen kan mødes – og den tid kommer jo og så står jeg gerne på mål for tørre tæsk for ovenstående.
 
Og selv om den kommende uge vejrmæssigt ser lidt trist ud, så vær sikker på, at både lys, sol og møderne i Herreværelset kommer tilbage.
Herreværelsets golfturnering i september 2020
 
I sidste nyhedsbrev introducerede vi Herreværelsets Golfturnering i september, som Torben Iversholt havde taget initiativet til.
 
Desværre har Torben kun fået 4 tilmeldinger – og det kommer der jo ingen turnering ud af. Så kom nu op på dupperne – nu får du jo muligheden for at komme ud i det fri og svinge med din kølle.
 
Golfturneringen spilles fredag den 11. september 2020 (en fredag mellem 2 mødedage i Herreværelset) i Fredensborg Golf Club. Men der er også brug for moralsk opbakning fra sidelinjerne og der er gratis adgang for tilskuere fra Herreværelset. Du kan som tilskuer også deltage i den fælles frokost og præmieoverrækkelse efter runden. Frokosten alene koster kr. 80.
 
Spillerne
For at deltage i matchen skal du være medlem af en golfklub under DGU og max. handicap må være 48. Matchformen er 18 huller stableford best ball og parrene sammensættes så ensartet som muligt blandt de tilmeldte spillere.
 
Prisen for at deltage i denne særlige begivenhed er kr. 400, der dækker greenfee, frokost efter runden og nogle små præmier til de dygtigste på dagen . For medlemmer af Fredensborg Golf Club samt deltagere i Kongegolf vil prisen være kr. 100. Er du F-medlem af en golfklub er prisen dog kr. 500.
 
Du kan helt uforpligtende tilmelde dig til Torben, hvis du gerne vil spille med eller blot heppe på sidelinien og deltage i frokosten. Så send en mail til Torben Iversholt på btiversholt@icloud.com eller mobil 5289 4206 og gerne meget snart, da Torben skal give Fredensborg Golfklub en tilbagemelding. Og vi håber da, at der er interesse for dette arrangement.
 
Du vil herefter modtage praktisk information, endelig tilmelding, information om forudbetaling m.v.
 
Og hvis du er i tvivl om alle de mange ’prisregler’, så kontakt endelig også Torben, så du kan få det på det rene.
 
Vi håber naturligvis, at denne første Golfturnering for Herreværelsets medlemmer kan blive en stor succes, så det kan blive en årlig tilbagevendende begivenhed.

Hvad f….. går du og laver i disse Corona tider?
 
I sidste nyhedsbrev skrev jeg lidt om min nye syssel (at lære at spille klaver) her i denne Coronatid og ’efterlyste’ andre medlemmers ’Coronaaktiviteter’.  Og det har jeg fået nogle tilbagemeldinger på – og tak for det – som jeg vil viderebringe nedenfor. Hvis du vil følge med i min klaverseance, så kan du se mere om det sidst i nyhedsbrevet.
 
 
Søren Brøgger Christensen har fået noget af tiden til at gå med lidt ligestillingsstatistik. Hvorfor er der flere kvinder end mænd, der får en højere uddannelse. Det har han skrevet et indlæg om i Universitetsavisen  og der er lidt stof til eftertanke og måske en kommende debat i Herreværelset for det er da lidt besynderligt, at kvinderne er ved at overtage majoriteten på de højere uddannelser. Hvor er ungdommens hankøn blevet af og hvad vil det fremover betyde for samfundet?
 
Du kan læse Sørens indlæg på https://uniavisen.dk/professor-emeritus-er-det-efterhaanden-maendene-der-skal-kaempe-for-deres-ligestilling/
 
 
Jan Hellen har skrevet til mig, at familien har givet ham en guitar, som de nu har opfordret ham til at fordrive Coronatiden til at lære at spille på (vi er åbenbart nogle glade musikanter i Herreværelset), men han havde dog først også lige et lille projekt med at samle et ’Folkevognsrugbrød’ af 1.334 LEGO klodser (gigantisk mange) og det blev til en fantastisk flot vw-camper med gardiner og det hele. Det kræver vist stor tålmodighed at få samlet så mange klodser på så kort tid. Så nu venter vi spændt på hvordan det går med guitarmusikken eller om Jan kaster sig over andre LEGO modeller eller andet modelbyggeri  inden guitaren bliver revet ned fra væggen.
 
Og måske Jans modelbyggeri kunne være en inspirationskilde for andre i denne Coronatid. Så kan modellerne jo udstilles i Herreværelset på et eller andet tidspunkt. Det kunne da være sjovt.
 

 

Ove
 (vores glade fællessangsarrangør) sendte mig en humoristisk ’øjeblikssituation’, som jeg med Oves accept har fået lov til at bringe i sin fulde form. Så den er her:
 
Kære Bent,
 
Det glæder mig, at du er i gang med at finpudse virtuositeten på dit lille el-klaver.  Så behøver jeg ikke fremover at arbejde med musikvideoer til Herreværelsets morgensang – og jeg spares for bøvlet med teknikken.  Du skriver i din mail, at det er et miniature el-klaver, hvorfor jeg formoder, du i din inderlomme vil medbringe det til Herreværelsets fremtidige møder.   Der vil formentlig være det tillægsgode, at vi fremover undgår ventelister    
 
Jeg føler, at Coronaepidemien i den grad har forbedret min evne til at huske.  Nu kan jeg, hvad jeg ikke har kunnet før, en hel eller to måneder frem  huske, hvad jeg skal en given dag uden at slå op i kalenderen  – absolut intet!
 
Men det betyder skam ikke, at dagene tilbringes på sofaen - nej, nej!   Der er f.eks. gået en lille uges tid med at planlægge forårets havearbejde på  vores 0,006 hektar store grund.  Men arbejdet skal jo også udføres – det tog mig hele tre dage (inklusive diverse pauser til forplejning m.v.) over en periode på næsten to uger.
 
Om vi har haft kontakt til omverdenen – javist har vi det.  Hele tre gange har vi haft siddet midt på græsplænen med børn og børnebørn og frosset med både afstand og anstand.  Desuden spiser  vi hver anden dag kl. 12:15 en god frokost med en øl og en snaps eller to, sammen med en god ven – og vi skåler via telefonen.
 
Jeg kan lige klemme lidt slægtsforskning ind i den ”travle” hverdag, foreløbig har jeg måttet revidere en af mine adelsfamilier med det resultat, at 28 personer alligevel ikke hørte hjemme på stamtavlen på grund af en kvinde, der var et sted, hvor hun ikke skulle være.  Dermed blev denne gren af familien forkortet med små 200 år og samtidig gik en biskop tabt.   
 
Vi skal også dagligt patruljere i omegnen og særligt i området omkring åen, vi må sikre os at svaneparret stadig er til stede og har det godt.  Også køerne, som nu er sluppet fri på marken mellem Kokkedal og Nivå, skal tilses regelmæssigt.
 
Morgensangen med Philip Faber på DR1 må vi ikke glemme – bare hans gymnastiske øvelser før afsyngningen kan gøre én forpustet.
 
Dette var blot et udpluk af vores travle hverdag – gad vide om vi overhovedet kan finde kalenderen igen, når vi er kommet på den anden side af.
 
Jeg må slutte nu, det er snart tid til vores telefon-frokost  
 
Mange gode hilsener til alle Ældre Sagens medlemmer i Fredensborg Kommune.
 
Ove G. Kristensen
 
 
Det er da skønt med et humoristisk indslag – tak Ove, jeg morer mig stadig over det.
 
 
Og hvad så med klaverspillet spørger du så - måske.  Jo da, det går da fremad. Jeg har overvundet ’Lasse lille’ og er nu nået frem til den meget kendte ’popbasker’ af en amerikansk folkemelodi – ’Skip To My Lou’, som alle jo kan synge med på. Men spille den – det er sgu svært.
 
Ikke melodistykket, men ’bassen’ med venstre hånd. Det er lige som den ikke helt vil, som jeg gerne vil. Jeg har prøvet med både pisk og gulerod, men intet hjælper. Jeg har slået den over fingrene, jeg har talt pænt til den (venstrehånden altså) og jeg har endda prøvet at skubbe min formiddagsøl over til venstre hånd for at få den til at samarbejde – og det går fint med øllen, men det kniber stadig ganske gevaldigt med klaveret. Så nu ved jeg ikke helt, hvordan jeg får den overtalt til at hjælpe med klaverspillet. Men ’never give up’. Det må jo lykkes på en eller anden måde. Så jeg prøver fortsat med noget optimisme.
 
Men det bliver desværre ikke til så meget for tiden. Jeg har været så uheldig (og jeg mener jeg), at min kære kone er faldet og har fået et brud på håndrodsbenet på højre hånd og fået lagt den i gips. Og derfor er det mig, der er uheldig for nu skal jeg så også forestå både madlavning og opvask – hva’ f….. er det nu for noget. Og det er jo det rene kviksand jeg går og træder i for nu ’truer’ fruen med, at det kan jeg jo godt fortsætte med, når hun en gang får gipsen af. Man synker da længere og længere ned i husholdningens dybe dynd. Nå, men der går nu ikke noget af mig af den grund og mon ikke alting vender tilbage til det ’normale’ på et eller andet tidspunkt. Man har da lov at håbe.
 
 
Hvis du også, som søren, Jan og Ove har brugt en selvvalgt isolation eller karantæne til at berige dig med noget nyt, f.eks. som Jan at kaste dig over et kæmpe LEGO projekt eller bygge modelfly, modelkopier af gamle tog, samle puslespil eller noget helt andet, så må du da meget gerne dele dine oplevelser og erfaringer om det, som inspiration for os andre i Herreværelset.
 
Så skriv gerne til mig (Bent) her om, så jeg kan viderebringe din ’tidsfordrivelse’ under Coronakrisen  i næste nyhedsbrev til gavn og glæde for os andre – ellers skal jeg jo bare fortsætte med status på mit klaverspil og det er nok ikke så interessant endda at følge med i.
 
Du kan skrive til mig på jbmarcussen@gmail.com og så har jeg jo også lidt input til de næste nyhedsbreve, så vi kan holde liv i Herreværelset.
 
 
Pas nu godt på dig selv og dine nærmeste til vi igen kan mødes.
 
Med venlig hilsen
 
På bestyrelsens vegne
Bent
 
PS! Hvis du har kommentarer eller forslag til nyhedsbrevet, er du meget velkommen til at skrive til mig på jbmarcussen@gmail.com
Vores hjemmeside

Vores mail-adresse er:
herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk

Vores hjemmesideadresse er:
www.fredensborg-aeldresag.dk/herrevaerelset

Ønsker du at ændre den måde du modtager disse mails på?
Du kan opdatere din profil eller afmelde dig fra denne liste

 


This email was sent to <<E-mail adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ældre Sagen — Fredensborg · Hjortevænget 223 · Kokkedal 2980 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp