Copy
  • En hilsen og trist nyt fra Herreværelset
  • Mødekalender 1. halvår 2021
Se mailen i din browser
Kokkedal den 24. februar 2021
 
 
En hilsen og trist nyt fra Herreværelset
 
Hej igen alle I tålmodige herrer!


Eller måske snarere utålmodige herrer, som jeg selv.
 
Og nu kom så de seneste udmeldinger fra de ’skriftkloge’ og desværre var der ingen ændringer af forsamlingsloftet på 5 personer. Jo altså lige bortset fra udendørs idrætsaktiviteter, hvor der må forsamles 25, men at stå udenfor og hoppe på stedet i 2 timer med en dåseøl i den ene hånd og en sandwich i den anden hånd giver jo ikke rigtig nogen mening - vel.
 
Så det betyder jo, som i jo sikkert allerede ved eller har gættet, at vi desværre ikke kan åbne for møder i Herreværelset allerede i marts måned, som ellers planlagt, jf. mødekalender for 1. halvår længere fremme i nyhedsbrevet.
 
Derfor er ALLE FASTLAGTE MØDER I MARTS AFLYST.
 
Mødet om Højbjergsagen med Peer Kaae, der skulle være afholdt den 12. marts forsøges flyttet til efteråret. Det krydser jeg fingre for. Mødet med borgmesteren den  26. marts er flyttet til 7. maj.
 
Surt Show, men som situationen er lige nu er det jo nok den rigtige beslutning, da vi jo stadig er i den sårbare gruppe indtil vejret og vaccinerne kommer os til mere hjælp.
 
Og selv om man er enig eller uenig i genåbningslogikken, så kan vi bare håbe på, at situationen bliver mere positiv mht. forsamlinger, så vi MÅSKE kan mødes i april – også selv om ’ja-hatten’ igen har fået et gok oveni.
 
Jeg har erfaret, at Regeringen nu også har fundet det gyldne pengetræ i ’Borgens’ baghave, så det er ikke kun Enhedslisten der ved, hvor det står. Kors, hvor det vælter ud med penge fra en eller anden rig onkel eller måske det berømte pengetræ. Seneste skud på stammen fra ’damen i tårnet’ er, at vi alle skal testes 2 gange ugentligt – også når vi er vaccineret. Det betyder ca. 1.4 mio. test om dagen (kun Regeringen ved hvordan det skal praktiseres – eller hva’) til en pris på ca. 10 milliarder om måneden. Og nåh ja, nu skal alle skolebørn og lærere også testes 2 gange ugentligt. Ifølge en sundhedsøkonom vil det samlet koste ca. 100 milliarder gode danske kroner. Og så var der lige minkene, der kom til at koste ca. 19 milliarder.
 
Hvor f……. får de alle de penge og teoretiske intentioner fra? Er det tanker, der kommer til en når man pudser vinduer og efterfølgende slapper af med en god makrelmad? Og selv om der nu trækkes lidt i land igen på test af alle, så bliver det en dyr omgang for de yngre generationer, når regningen skal betales – og det skal den jo.
 
Men det gode pengetræ vil jeg nu godt ind og se til sommer og måske nappe en afstikker af. Det ku’ jeg godt bruge.
 
 
Pas stadig på dig selv og dine omgivelser.
 
PS! Jeg lover at forstyrre igen en anden god gang med et nyhedsbrev og du skal da også lige have dagens ’GaJol citat’ med på vejen. Det er et citat af Abraham Lincoln: ”Det er min erfaring, at mennesker uden laster heller ikke har nogen dyder”.
 
Mødekalender 1. halvår 2021
 
5. marts, 12. marts og 26. marts
 

Alle planlagte møder på ovenstående datoer er AFLYST, da forsamlingsloftet er uforandret, 5 personer, i marts.
 
Mødet om Højbjergsagen med Peer Kaae, der skulle være afholdt den 12. marts forsøges flyttet til efteråret. Det krydser jeg fingre for.
 
Mødet med borgmesteren den  26. marts flyttes til 7. maj.
 
 
9. april
 
En dansk krigssejlers historie

 
Arne Woythal fortæller om sin far, der som sømand blev ’fanget’ på havet ved besættelsen af Danmark i 1940.
 
Da Nazi-Tyskland besatte Danmark den 9. april 1940 befandt godt 6.300 danske søfolk sig uden for afspærringen, og de måtte vær især træffe et valg. For langt de flestes vedkommende  betød det allieret krigstjeneste.  Af dem vendte 1.087 aldrig hjem.
 
I dette foredrag følger vi en af de danske sømænd, Axel Emil Martin Woythal, som var med i allieret tjeneste fra den første dag, og han vendte ikke tilbage til Danmark igen før den 9. marts 1946. Da havde han været med til at sejle engelske soldater ud af Dunkirk i 1940, været torpederet på vej til Murmansk i 1941, jagtet af u-både i Det Indiske Ocean i 1942, bombet af Luftwaffe i Tripoli i 1943, fragtet amerikanske soldater i Stillehavskampagnen i 1944, og været udsat for Kamikaze-angreb i 1945 blot for at nævne nogle enkelte episoder.
 
Foredraget bygger på en lang række efterladte dokumenter og en meget grundig research i Rigsarkivet, Museet for Søfart, Ministry of War i England og den nationale og internationale maritime litteratur.
 
Arne tager udgangspunkt i sin bog ”Fra Murmansk til Stillehavet … historien om en dansk krigssejler i allieret tjeneste fra 1940-1945” og beretter fængslende om et kapitel i Danmarkshistorien, som er kendt af de færreste.
 
Arne er kriminalassistent og arbejder ved Vestegnens Politi og har bl.a. været udstationeret i Afghanistan. Der udover har han skrevet nogle romaner. Du kan læse mere om Arne og hans øvrige foredrag på www.arnewoythal.dk (klik på fanen foredrag).
 
 
23. april
 
A Blast From The Past

 
Så skal vi lige en smuttur tilbage til 50’erne. Til vores barndom og ungdom. Gorm Clausen kommer og holder et indlæg om 50’er Rock N’ Roll og kulturen der fulgte med.
 
Gorm giver et spændende og levende foredrag om, hvordan den moderne rockmusik opstod og Beatles,  Rolling Stones, Bruce Springsteen og alle andre rockbands har deres rødder i 50’ermes rockmusik.
 
Indlægget er ganske uformelt, men professionelt præsenteret i form af musik, koncertoptagelser, spændende historier og filmklip med Elvis, Jerry Lee Lewis, Little Richard og mange flere.
 
Derudover bliver 50er tøjstilen, bilerne, dansen og rock-a-billy kulturen berørt.
 
 
7. maj
 
Happy Birthday
 

Herreværelset kan nu holde 5 års fødselsdag og det vil nok blive fejret med mere end flag og nogle hurra’er. Men nu får vi se.
 
For pga mødelukning i marts har vi aftalt med borgmesteren, at han i stedet kommer nu og deltager i Herreværelsets møde.
 
Det er jo blevet en god tradition, så borgmester Thomas Lykke Pedersen kommer igen i år på besøg i Herreværelset og informerer om kommunens tilstand og svarer på spørgsmål fra medlemmerne.
 
Hvis du har spørgsmål, som du ønsker svar på, kan du sende spørgsmål til mig (Bent) inden den 22. april på jbmarcussen@gmail.com så skal jeg nok sørge for, at det kommer Thomas i hænde inden mødet, så han har mulighed for at undersøge og forberede sit svar her på.
 
 
21. maj
 
Hvad går de mon  og laver på ’Borgen’

 
DR-journalist og politisk analytiker Jens Ringberg vil fortælle lidt om livet på ’Borgen’ som journalist og journalisternes relationer til politikerne.
 
Jens har i mere end 35 år dækket dansk politik og har derfor et stort indblik i, hvordan arbejdet på ’Borgen’ foregår både journalister imellem og kommunikationen med politikerne – både de formelle og uformelle.
 
Vi vil her få et indblik i et arbejde og miljø, som er ukendt for de fleste.
 
 
4. juni
 
Store og små tog

 
Bjarne Vilhelmsen, der desværre et par gange har fået aflyst sit indlæg for os pga forsamlingsloft ifm Corona tager nu ’handsken op’ og håber vi nu kan gennemføre mødet og hans indlæg.
 
Bjarne blev ansat ved DSB som 60 -årig og fik 10 fantastiske år før han gik på pension i 2011.
 
Men han havde allerede som dreng, hvor alle raske drenge ønskede sig modeltoge, haft det som sin store hobby og har bevaret interessen her for i alle årene siden og Bjarne vil fortælle os om denne alsidige interesse for både de enkelte toge og togstammer og ikke mindst om sin store hobby.
 
Og mon ikke vi også kommer til at høre lidt om de ’rigtige’ toge.
 
 
18. juni
 
Så går vi på sommerferie

 
Og afslutter her et noget amputeret 1. halvårs møder og kan forhåbentlig glæde os over, at Corona virus nu er lagt bag os og derfor kan se positivt fremad til en tid uden Corona og de relaterede restriktioner med bl.a. nedlukning af en del af vores møder både i 2020 og til nu.
 
Vi forventer godt vejr og højt humør og vil derfor her lige inden sommerferien diske op med lidt ølsmagning og pølsebord og har fået Allan Mylius Thomsen til at komme og fortælle lidt om de øl, vi skal smage.
 
Og så skal der bare være god hygge og sommerstemning.
 
Deltagerafgiften vil være kr. 100 for foredrag, pølsebord og øl til smagsprøver.
 
Med venlig hilsen
 
På bestyrelsens vegne
Bent
 
PS! Hvis du har kommentarer eller forslag til nyhedsbrevet, er du meget velkommen til at skrive til mig på jbmarcussen@gmail.com
Vores hjemmeside

Vores mail-adresse er:
herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk

Vores hjemmesideadresse er:
www.fredensborg-aeldresag.dk/herrevaerelset

Ønsker du at ændre den måde du modtager disse mails på?
Du kan opdatere din profil eller afmelde dig fra denne liste

 


This email was sent to <<E-mail adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ældre Sagen — Fredensborg · Hjortevænget 223 · Kokkedal 2980 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp