Copy
  • Lidt nyt fra Herreværelset
  • Info fra Blindmotion
  • Mødekalender 1. halvår 2021
Se mailen i din browser
Kokkedal den 25. marts 2021
 
 
Lidt nyt fra Herreværelset
 
Hej alle sammen


Så kom den lovede og ventede genåbningsplan fra Regeringen og de fleste af Folketingets partier og som følge deraf kom  også skrivekløen over mig igen, så her er et lille nyhedsbrev fra Herreværelset.
 
Planen indeholdt mange genåbningsdatoer, som man kan blive helt ’rundbarberet’ ved at prøve at overskue. Men desværre ingen ændringer af forsamlingsloftet foreløbig (måske mere nyt her om medio april) og på den kedelige baggrund er vi så igen nødt til at tage den store køkkenkniv frem og skære lidt i salamien, hvilket betyder, at de forventede og omtalte møder i april nu også er aflyst.
 
Så altså heller ingen møder i april.
 
Og indtil nogen siger noget andet i løbet af april måned er vi stadig så optimistiske (det har vi jo dog uden det store held været siden efteråret), at vi nu satser på at forsamlingsloftet fra maj hæves til min. 50 personer og at vi derfor kan gennemføre mødet den 7. maj med borgmesteren som indlægsholder (se omtale af mødet under punktet ’Mødekalender 1. halvår 2021’ længere fremme i nyhedsbrevet).
 
Vi har fået flyttet indlægget ’Gennem Rusland til Ishavet’ med Henrik Wichmann til 19. november (skulle være afholdt 12. februar) og indlægget ’Højbjergsagen’ med Peer Kaae til den 3. december (skulle være afholdt den 12, marts) og vi vil selvfølgelig også forsøge at få flyttet de indlæg vi skulle have haft i april til et tidspunkt i efteråret.
 
Og hvis vi så igen kan mødes til maj er det positive vel også, at mange af os er blevet vaccineret eller er i gang med vaccination mod corona.
 
 
Rigtig god påske og pas stadig på dig selv og dine omgivelser.
 
PS! Jeg forstyrrer igen efter påske når der kommer nye meldinger om forsamlingsloft fra myndighederne med et nyhedsbrev og du skal da også lige have dagens citat med på vejen. Det er et citat af Storm P.: ”Hvis du er lykkelig er det sandsynligvis din egen skyld for der er masser af ting i verden at være ulykkelig over”.
 
Og i dagens anledning får du også lige nogle udskrifter fra sygehusjournaler i stedet for mine sarkastiske kommentarer til myndighedernes håndtering af Coronaen og de mange ’Coronapenge’, der bliver brændt af i den gode sags tjeneste..
 
På andendagen havde hans knæ det bedre og på tredjedagen var det helt forsvundet.
Klager over dobbeltsyn, har praktisk taget været til stede under hele indlæggelsen. Vi må tage røntgenfoto af anklerne.
Patienten har brystsmerter, hvis hun ligger på sin venstre side i mere end1 år.
Patienten har klaret sig helt uden ilt i sidste døgn.
Patienten har lidt af depressioner, lige siden hun begyndte at konsultere mig i 1989.
Vi vil fortælle moderen, at hun kan kighostevaccineres, når hun vejer 4 kg.
Info fra Blindmotion
 
Jeg har modtaget dette indlæg fra Sven Mogensen, der holdt et foredrag for os i januar 2020.
 
”For godt og vel et år siden holdt jeg mit foredrag for Herreværelset om min bestigning af Kilimanjaro samt at jeg dedikerede præstationen til Synshandicappedes Motionsfond.  Jeg mindes ganske tydelig jeres opfordring efter foredraget til mig om at fortælle jer så snart det var muligt at blive medlem i Blindmotion.
 
Det er lige nu. Jeg skriver dette til Herreværelset med glæde, fordi Blindmotion er kommet helt op at stå og fordi at vi har brug for at hjælpe blinde ved at sluse en masse nye medlemmer ind.  Vi har brug for at nå ud til de mennesker, der har ”overskud til at dele”. Alle de nye tiltag og tilbud kan læses i nyhedsafsnittet på www.blindmotion.dk. Også alle foreningens tilbud inklusive salg fra webshoppen til medlemmer og endnu-ikke medlemmer kan findes på foreningens hjemmeside.
 
Nu er vi også klar til at sende vores allerførste sæsonbrev ud på vegne af Blindmotion.  Det er let at skaffe sig dette nyttige nyhedsbrev: skriv blot en kort email med en anmodning til nyhed@blindmotion.dk
 
For nemhed skyld gentager jeg lige denne basis-information som jeg fortalte jer om i Herreværelset:
 
Blindmotion, støtteforeningen stiftet 26. januar 2020, arbejder i sporet for Synshandicappedes Motionsfond.  
 
Målet for Blindmotion er, at alle vores aktiviteter kan bidrage økonomisk til Synshandicappedes Motionsfond. 
Visionen er at dele mange flere legater ud til synshandicappede, som ønsker at dyrke eller prøve kræfter med idræt og motion. 
 
Hvis du tilmelder dig vores sæsonbrev og kommer på mailinglisten til fremtidige sæsoner, så kommer du også på omgangshøjde med de aktiviteter, som hele tiden er på tegnebrættet i Blindmotion.  Hvis du besidder overskud til at dele, er dette et vigtigt tilbud til dig.
Vil du læse mere om Blindmotion, kan du gøre det på Blindmotion.dk  og på facebook”.
Mødekalender 1. halvår 2021
 
9. april (aflyst og forsøges flyttet til efteråret)
 
En dansk krigssejlers historie

 
Arne Woythal fortæller om sin far, der som sømand blev ’fanget’ på havet ved besættelsen af Danmark i 1940.
 

 
 

23. april (aflyst of forsøges flyttet til efteråret)
 
A Blast From The Past

 
Så skal vi lige en smuttur tilbage til 50’erne. Til vores barndom og ungdom. Gorm Clausen kommer og holder et indlæg om 50’er Rock N’ Roll og kulturen der fulgte med.
 


7. maj
 
Happy Birthday
 

Herreværelset kan nu holde 5 års fødselsdag og det vil nok blive fejret med mere end flag og nogle hurra’er. Men nu får vi se.
 
For pga mødelukning i marts har vi aftalt med borgmesteren, at han i stedet kommer nu og deltager i Herreværelsets møde.
 
Det er jo blevet en god tradition, så borgmester Thomas Lykke Pedersen kommer igen i år på besøg i Herreværelset og informerer om kommunens tilstand og svarer på spørgsmål fra medlemmerne.
 
Hvis du har spørgsmål, som du ønsker svar på, kan du sende spørgsmål til mig (Bent) inden den 22. april på jbmarcussen@gmail.com så skal jeg nok sørge for, at det kommer Thomas i hænde inden mødet, så han har mulighed for at undersøge og forberede sit svar her på.
 
 
21. maj
 
Hvad går de mon  og laver på ’Borgen’

 
DR-journalist og politisk analytiker Jens Ringberg vil fortælle lidt om livet på ’Borgen’ som journalist og journalisternes relationer til politikerne.
 
Jens har i mere end 35 år dækket dansk politik og har derfor et stort indblik i, hvordan arbejdet på ’Borgen’ foregår både journalister imellem og kommunikationen med politikerne – både de formelle og uformelle.
 
Vi vil her få et indblik i et arbejde og miljø, som er ukendt for de fleste.
 
 
4. juni
 
Store og små tog

 
Bjarne Vilhelmsen, der desværre et par gange har fået aflyst sit indlæg for os pga forsamlingsloft ifm Corona tager nu ’handsken op’ og håber vi nu kan gennemføre mødet og hans indlæg.
 
Bjarne blev ansat ved DSB som 60 -årig og fik 10 fantastiske år før han gik på pension i 2011.
 
Men han havde allerede som dreng, hvor alle raske drenge ønskede sig modeltoge, haft det som sin store hobby og har bevaret interessen her for i alle årene siden og Bjarne vil fortælle os om denne alsidige interesse for både de enkelte toge og togstammer og ikke mindst om sin store hobby.
 
Og mon ikke vi også kommer til at høre lidt om de ’rigtige’ toge.
 
 
18. juni
 
Så går vi på sommerferie

 
Og afslutter her et noget amputeret 1. halvårs møder og kan forhåbentlig glæde os over, at Corona virus nu er lagt bag os og derfor kan se positivt fremad til en tid uden Corona og de relaterede restriktioner med bl.a. nedlukning af en del af vores møder både i 2020 og til nu.
 
Vi forventer godt vejr og højt humør og vil derfor her lige inden sommerferien diske op med lidt ølsmagning og pølsebord og har fået Allan Mylius Thomsen til at komme og fortælle lidt om de øl, vi skal smage.
 
Og så skal der bare være god hygge og sommerstemning.
 
Deltagerafgiften vil være kr. 100 for foredrag, pølsebord og øl til smagsprøver.
Med venlig hilsen
 
På bestyrelsens vegne
Bent
 
PS! Hvis du har kommentarer eller forslag til nyhedsbrevet, er du meget velkommen til at skrive til mig på jbmarcussen@gmail.com
Vores hjemmeside

Vores mail-adresse er:
herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk

Vores hjemmesideadresse er:
www.fredensborg-aeldresag.dk/herrevaerelset

Ønsker du at ændre den måde du modtager disse mails på?
Du kan opdatere din profil eller afmelde dig fra denne liste

 


This email was sent to <<E-mail adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ældre Sagen — Fredensborg · Hjortevænget 223 · Kokkedal 2980 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp