Copy
Mødet i Herreværelset den 8.september
Næste møde i Herreværelset den 22. september
Historier fra Herreværelset
Kommende møder
Se mailen i din browser
Kokkedal den 11. september 2017

 
Mødet i Herreværelset den 8. september
 
Mange forventningsfulde herrer mødtes til sædvanlig tid i Medborgerhuset Egedal i Kokkedal. Nogle flittige herrer havde sørget for at kaffen var klar.
 
Men hov, der var også en yngre kvinde tilstede. Erling introducerede Kristine, som en antropologi-studerende, der ville finde ud af hvordan ældre mennesker finder en ny partner. Kristine supplerede selv med at fortælle, at hun var ved at skrive sin kandidatafhandling om emnet og, at hun i den forbindelse fulgte så mange aktiviteter i Ældre Sagen som muligt.
 
Efter at have nydt kaffen, kørte vi afsted mod Skipperhuset ved Esrum Sø i de biler, der var meldt ind til samkørsel. Her stødte yderligere nogle herrer til. Skipper var ved at gøre det gode skib ”Viking” fra 1916 klar til vores sejltur. Skibet blev udstyret med tæpper, øl og vand. Erlings sandwiches kom også med.
 Kontakten til vejrguderne havde ikke været den bedste, så der var småregn i luften. Bevæbnet med regntøj, paraplyer og højt humør steg 29 herrer og 1 yngre kvinde ombord i ”Viking”, der var uden overdækning. Skipper lagde fra land og undervejs på sejlturen fortalte han om søen, dens omgivelser og historie.  Et par (sø)røverhistorier blev det også til.
 

Esrum Sø ligger godt 9 meter over havet, er den dybeste og reneste sø, lige til at bade i. For mange år tilbage lå der et vaskeri ved søbredden i Sørup, der havde ca. 100 vaskekoner ansat. Andre steder langs søbredden ligger flotte paléer, som rigmænd med gode forbindelser i sin tid fik bygget som sommerboliger. (Fredensborg Slot blev ikke nævnt i denne sammenhæng.)
 
Undervejs kunne vi vinke til nogle kajakroere. Vi så en kæmpe flok med skarver, som fløj langs vandoverfladen. Flot syn, men skarvene øver stor skade på trætoppene på mange af træerne langs søen.
 

Efter en god times sejlads rundt på Esrum Sø, vendte vi tilbage til Skipperhuset i god behold og kun lidt våde. Vi fik lov at komme ind i bådhuset og, skipper fortalte om husets historie og de både, der bliver opbevaret derinde.
 

Udenfor i regnen nød vi herefter stående de lækre sandwiches, som Erling havde smurt til os.
 

Og tak til Jan Hellen for et fremragende referat, som Jan har skrevet i mit (Bent) fravær fra mødet pga en storslem forkølelse..
 
 
 
Næste møde i Herreværelset den 22. september

Borgmester Thomas Lykke Pedersen ’besøger’ igen Herreværelset.
 
Her kan der stilles nye gode spørgsmål til borgmesteren. Både direkte spørgsmål og spørgsmål, som senest den 13. september er sendt til Herreværelset på herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk
 
Der er indtil nu kommet 8 skriftlige spørgsmål, så der er plads til mange flere. Der er lige et par dage inden den 13. sept., så du kan godt nå at sende dine spørgsmål endnu.
 
De ’indkomne’ spørgsmål vil blive fremsendt til jer via nyhedsbrev evt. med link til hjemmesiden – og vil naturligvis også blive sendt til Borgmesteren.
 
Og naturligvis kan der følges op på de spørgsmål og svar, som blev givet på mødet hos os den 4. november sidste år.
 
Det skal bemærkes, at selv om det er valgår, stiller borgmesteren op som chef for ’foretagendet’ Fredensborg Kommune og ikke som repræsentant for sit parti.
 
Deltagerafgiften er Kr. 50 for kaffe, 2 stk. smørebrød og øl/vand.
 
Tilmelding til mødet senest mandag den 18. september. Du kan tilmelde dig mødet via omtalen af mødet på www.aeldresagen.dk/fredensborg.
Klik her for at komme direkte til omtalen af mødet.

 
OBS!  Hvis du ikke i forbindelse med din mødetilmelding får en mailkvittering, så bedes du kontakte Herreværelset med dit medlemsnummer til Ældresagen på mail til herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk så sørger vi for din tilmelding.
 
Pga. ombygningen ved Medborgerhuset vil vi foreslå, at i bruger Egedal kirkes parkeringsplads, Egedalsvej 3, hvorfra der er rimelig adgang til Medborgerhuset.

Historier fra Herreværelset
 
Styregruppen for ’bogprojektet’ holdt møde den 4. september og der begynder nu at tegne sig et billede af, at projektet kan blive til noget.
 
Der er pt. anmeldt 15 historier fordelt på følgende ’forfattere’:
 
Poul-Erik Parnov, Niels Søndergaard, Kristian Langhorn, Michael Huusom, Jørgen Madsen, Bent Marcussen, Jan Hellen, Ove G. Kristensen og Harald Borgfjord. Der er derudover 3-4 medlemmer, der er i ’tænkeboks’ og som vi håber snart at høre nærmere fra – og du skal så sandelig også være velkommen til at melde dig med et indlæg til bogen.
 
Det kan du gøre ved at skrive til Herreværelset på herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk, så skal vi nok tage ’fat’ i det. Og i første omgang behøver du kun at skrive, om du vil deltage med et indlæg til bogen. Deadline for historierne er udgangen af året.
Kommende møder 

6. oktober
 
Besøg på Fængselsmuseet i Horserød Statsfængsel.
 
Turen arrangeres som samkørsel fra Medborgerhuset.
 
Vi starter derfor i medborgerhuset med en kop kaffe og kører derefter kl. ca. 11.15 til Horserød. Så hvis du vil nyde din kaffe, så kom i god tid.
 
Den ’fængslende’ rundvisning varer ca. 1½ time (+) og Torben Gulnov (Museumsinspektøren) kan mange historier, som han gerne deler ud af  plus han har en righoldig samling af konfiskerede sager fra indsatte i fængsler, som han gerne viser frem.
 
Efter ’rundvisningen’ finder vi et sted, hvor vi kan nyde de medbragte sandwich med lidt øl og vand.
 
Vi forventer at kunne være tilbage i Medborgerhuset (også samkørsel) kl. ca. 14.45.

Læs om Fængslsmuseet i Horserød her.
 
 
20. oktober
 
Vi ’arbejder’ på arrangement til mødet og der skal nok dukke noget op, da vi afventer svar fra indlægsholdere.
 
Men ellers kan vi måske holde en mødedag med’rundbordsdialog’ med 4-5 forskellige emner.
 
Men mere her om senere.
 
 
3. november
 
Finn Helmer der også er kendt som ’Gigamanden’ kommer og holder et indlæg om sin op og nedtur som multimillionær.


Der findes en hel del på nettet om Finn Helmer, men du kan læse mere om ham her https://da.wikipedia.org/wiki/Finn_Helmer
 
 Men mere om Finns indlæg senere.

 
 
17. november


Michael Huusom holder et indlæg om at være krigsveteran fra Balkankrigen i 1993-94.
 
Mere om Michaels indlæg senere
 
 
1. december
 
DR journalist Preben Lund kommer og holder et indlæg. Preben har mange forskellige emner at holde foredrag om, så vi har pt ikke lagt os fast på et givent emne endnu.
 
Så mere herom senere.
 
Læs om Preben Lund på Wikipedia her.
 
15. december
 
JULEFROKOST
 
Yes, med julelys i øjnene kan vi igen se frem til en særdeles hyggelig julefrokost, som afslutning på et godt mødehalvår.

 

Med venlig hilsen
Bestyrelsen

Vores mail-adresse er:
herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk

Vores hjemmesideadresse er:
www.fredensborg-aeldresag.dk/herrevaerelset

Ønsker du at ændre den måde du modtager disse mails på?
Du kan opdatere din profil eller afmelde dig fra denne liste

 

Vores mail-adresse er:
herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk

Vores hjemmesideadresse er:
www.fredensborg-aeldresag.dk/herrevaerelset

Ønsker du at ændre den måde du modtager disse mails på?
Du kan opdatere din profil eller afmelde dig fra denne liste

 


This email was sent to <<E-mail adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ældre Sagen — Fredensborg · Hjortevænget 223 · Kokkedal 2980 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp