Copy
Mødet i Herreværelset den 15.november
Cykelprøvekontrollanter søges
Sponsorer til årets bedste julefrokost
Om dagens indlæg: Historiske motorløb 
Næste møde i Herreværelset den 29.november 2019
Om prostatakræft - Den snigende farlige sygdom hos os mæænd
Kommende møder

 
Se mailen i din browser
Kokkedal den 17. november 2019
 
Mødet i Herreværelset den 15. november 2019
 
Igen var der 90 medlemmer(fuldt hus) der  var kommet racende på gåben, cykel eller i bil til dagens møde i Herreværelset, hvor Erling kunne byde velkommen til alle og især nye medlemmer, der jo ikke endnu ved, hvad de går ind til, men det opdager de nok hen ad vejen.

Og Ove havde til dette møde fundet sangen ’Jeg er så glad for min cykel’ frem fra de glade Poul Kjøller dage og måske var det et hint til Erlings info om cykelprøvekontrollanter (se herunder) eller også var det for at tage farten lidt af John Øhlers indlæg om motorrace.

OBS! Hvis du endnu ikke har set/læst referatet fra borgmester Thomas Lykke Pedersens indlæg i Herreværelset den 1. november og svarene på de skriftligt stillede spørgsmål til ham inden mødet, kan du se det
her.

Du kan også under punktet ’Kommende møder’ se hele møderækken for møderne i 1. halvår 2020. Glæd dig.
Cykelprøvekontrollanter søges

På vegne af Fredensborg Kommunes Vej-Skole-Politi samarbejde appellerede Erling til medlemmer af Herreværelset om at bistå som cykelprøvekontrollanter.

Og bare roligt. Det er først den 18., 19. og 25. maj 2020, hvor der afholdes cyklistprøver for alle 6. klasser i kommunen. Eleverne cykler en forudbestemt rute, mens nogle af deres klassekammerater, der er placeret langs ruten, holder øje med om de følger trafikreglerne. I den forbindelse har vi brug for voksne, der kan hygge om (og holde opsyn med) eleverne, der er placeret ude på ruterne, for at iagttage deres cyklende klassekammerater.

Der er altså ikke tale om at den voksne skal være kontrollør på cyklistprøverne, men mere om et behov for at eleverne, der skal kontrollere deres klassekammerater, ikke færdes alene på vejene uden voksne. 

Og til den tid er det jo blevet forår og solen skinner og temperaturen er på det bedste, så her er mulighed for lidt forårshygge sammen med den spirende ungdom.

Så hvis du vil ud og nyde foråret og samtidig hygge med de unge, kan du melde dig som frivillig her til ved at sende en mail til Erling på
erlingvraa@hotmail.com og i emnefeltet skrive ’cykelkontrollant’.

Læs mere om cyklistprøven her.

Sponsorer til årets bedste julefrokost

Hu hej! Vi har godt nok fået en hel del sponsorater(og mange tak for det)  – de fleste med snaps, så det er ikke her vi bliver tørlagt, vel nærmest lagt i sprit – men så holder vi jo også længere. Men med er du i den rette julestemning kan du stadig når at være sponsor til en af årets store begivenheder i Herreværelset – julefrokosten og gerne med lidt øl til at skylle al den snaps ned med.

Som sponsor af drikkevarer til julefrokosten vil du blive garanteret en plads, da du får mulighed for at tilmelde dig julefrokosten ca. en uge før den officielle tilmelding bliver mulig, så det er lige op over  og du vil endda få tilbudt en plads ved VIP bordet ved scenen, hvor du så er nærmest buffeten og kan være så heldig også at få Johnny til bords. Bedre kan det da ikke blive.

Hvis du vil være sponsor kan du skrive til Herreværelset på
herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk og i emnefeltet skrive ’Julefrokostsponsor’. Husk også at skrive, hvad du gerne vil sponsere med (og gerne ølbajere).
Historiske motorløb

John Øhlers holdt et indlæg om historiske motorløb og det vil jeg f…… godt nok sige var et indlæg fyldt med entusiasme for hans store lidenskab – motorløb med gamle biler.

John er udlært VW Mekaniker og har været  Smed/ Mekaniker til juni 2016 hvor han gik på efterløn og fra feb.2017  pensionist.

Siden John var ganske ung har han haft  interesse for biler og motorcykler og herunder Motorsport og fortalte om sin store passion for motorsport gennem livet lige fra skoletiden.

Allerede som 7-8 årig var han godt i gang med at skrue på motorer bl.a. på sin første knallert, som han som 8-årig huserede rundt på over stubmarkerne i Lønholt. Og det blev jo ikke ved det. Også gamle biler kunne han i sin barndom race hen over markerne i.

På et tidspunkt fik John og hans motorvenner lov til at anlægge en mindre, men anvendelig racerbane på en brakmark i Lønholt og det førte (naturligvis fristes man til at sige) også til at John startede Lønholt Motorklub. Jeg ved ikke om den stadig eksisterer, men godt gået.

Som 15-årig fik han sin første motocross maskine og kørte nogle år crossløb på Sjælland bl.a. på Kejserdalsbanen her i Humlebæk og andre baner på Sjælland – så benzin i blodet har der altid været.

John fortalte om sit liv med biler og motorsport og viste en masse billeder her fra, som  jeg jo desværre ikke kan referere, de skulle ses med hans tilhørende fortælling. Men at det er en stor del af hans liv kunne vist ingen være i tvivl om.

Der er blevet skruet på vel alt, der kunne skrues på. Biler skilt ad og sat sammen igen som godkendt racer. Og John, der stadig er aktiv motorkører, har kørt de danske, svenske og norske motorbaner tynde i race med historiske biler. Dvs. biler af ældre dato og ombygget til race. John deltager i ca. 10 løb årligt på skandinaviske baner. Og det er ikke en helt billig fornøjelse. Udover omkostninger til vedligeholdelse af racerbilerne, brændstof og transport til de forskellige løb skal der også betales ca. kr. 3.000 bare for at få lov til at deltage. Og der er ikke pengepræmier at køre om – det er kun fornøjelsen og æren.

Han fortalte også lidt om sit møde med Prins Joachim (Hans Kongelige Højhastighed, som John kaldte ham), der jo også er bidt af den sport og som John ved mange løb har supporteret med sin viden og værktøjer. Og ifølge John helt nede på jorden, når han er i racermiljøet.

Jeg har ikke selv en kæft forstand på biler og slet ikke motorer, men det var sjovt at bemærke, hvordan ’drengerøvene’ kom tilbage i deltagerne ved Johns indlæg om motorsport, raske biler og snavs på fingrene, lige som da vi tidligere havde et indlæg om modeltog.

Det var et fremragende og ikke mindst muntert indlæg, så mange tak John for at indvie os i din store passion.
Næste møde i Herreværelset den 29. november 2019

De Danske Varulve og Svend Staal Gruppen

Og nej, det har ikke noget at gøre med ulvene i Jylland, men at Erland Leth Pedersen kommer og holder et indlæg om:

 
“DE DANSKE VARULVE”
OG
”SVEND STAAL GRUPPEN”

Erland Leth Pedersen 
Erland Leth Pedersen fandt i  forsommeren 2012 ved en tilfældighed en helt unik pakke på et loft på Københavns Politigård. Pakken indeholdt et komplet og unikt ” varulvekontor” til en nazistisk sabotagegruppe, der havde til huse i Kolding på Gestapohovedkvarteret Staldgården. Der var tale om tre af Danmarkshistoriens største terrorister herunder ”Den røde maler fra Århus”, Kaj Henning Bothildsens Nielsen, der blev henrettet efter krigen for ikke mindre end 56 personlige drab og en lang række sprængninger herunder Tivoli i sommeren 1944.

Erland Leth Pedersen blev anmodet om at efterforske i sagen, idet pakken blandt meget andet indeholdt 15 kort over nedgravede våben og sprængstofsdepoter i periferien af Kolding. Efterforskningen, der varede i godt 6 måneder, udmøntede sig i bogen ”De Danske Varulve, og endvidere blev effekterne udstillet på Politihistorisk Museum som en særudstilling helt frem til foråret 2017.

Endvidere blev hans bog ”Svend Staal Gruppen” udgivet i september 2017 og omhandler en hemmelig gruppe af nazistiske politifolk, der arbejdede tæt sammen med Gestapo i bekæmpelsen af modstandsbevægelsen i København.

Deltagerafgiften er denne gang kr.75 for kaffe, 2 stk. smørrebrød og 1 øl/vand samt et forrygende spændende indlæg. Yderligere øl/vand kan købes for kr. 5.

Du skal betale deltagerafgiften  via Dankort ved tilmelding til mødet (følg vejledningen ved din tilmelding) og kan du ikke betale med Dankort, skal du tilmelde dig manuelt til Herreværelset på
herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk og i emnefeltet skrive ’Tilmelding til møde’ og så betale kontant på mødet.

Tilmelding til mødet senest mandag den 25. november 2019 – dog max 90 deltagere efter ’først til mølle’ . Du kan tilmelde dig mødet via Tilmeld-knappen du finder når du klikker her.


NB! Når tilmeldingsfristen er udløbet eller max deltagerantal er nået forsvinder Tilmeld-knappen automatisk.
Hvis max deltagerantal er nået inden tilmeldingsfristens udløb, vil Tilmeld-knappen blive erstattet af en Venteliste-knap
Herefter kan du undtagelsesvis tilmelde dig ved at skrive til os på
herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk

 
OBS!  Hvis du ikke får en kvittering for din tilmelding bedes du kontakte os på
herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk så sørger vi for manuel tilmelding.
I begge tilfælde: HUSK MEDLEMSNR til Ældre Sagen.

 
Prostatakræft - Den snigende farlige sygdom hos os mænd

Det er ikke for at jeg (Bent Marcussen) nødvendigvis skal løfte en pegefinger om en sygdom som mange kender og har hørt om. Og alligevel. Det er sgu en farlig og meget snigende sygdom, som rammer os mænd oftest uden vi mærker det eller har viden om det – prostatakræft.

Kvinder bliver tilbudt screening for brystkræft  - og det er supergodt. Men vi mænd bliver ikke tilbudt undersøgelse for prostatakræft. Lidt mærkeligt, da det er en af de hyppigste kræftsygdomme hos mænd.

Og det er faktisk meget enkelt at få konstateret. Du skal bare bede din læge om at få taget en PSA prøve. Det er en ganske almindelig blodprøve – ikke noget hokus-pokus. Bare en simpel blodprøve, der kan vise dit PSA tal.

Men mange mænd kender ikke til at få taget en PSA blodprøve eller ignorerer den måske (sådan er vi mænd jo). Og det er ikke godt for der er faktisk risiko for at man har en begyndende prostatakræft uden symptomer og uden man ved det. Men det kan ses tydeligt i blodprøven. Det kaldes PSA-tallet.

Jeg har selv oplevet det og fik ved et rent tilfælde (en lang , krøllet historie) målt mit PSA tal, der viste sig at være meget forhøjet – og jeg havde ikke mærket noget forinden. Jeg var så heldig, at det blev konstateret i tide og blev så opereret for en aggressiv prostatakræft i februar 2019.

For ikke så længe siden mødte jeg på min hundetur en mand i kørestol , der genkendte mig fra tidligere møder i Herreværelset. Han havde desværre ikke været så ’heldig’ som mig, der fik konstateret kræften tidsnok til at der kunne gøres noget ved det. Så da han fik diagnosen prostatakræft var det derfor desværre for sent. Kræften havde bredt sig til knoglerne og som han sagde: ”Der kan ikke gøres så meget mere. Det kan ikke stoppes så det må bare gå som det vil. Det er bare med  at holde humøret oppe og leve med det så godt man kan”.

En meget trist udmelding og jeg indrømmer gerne, at jeg på resten af hundeturen fældede en tåre og tænkte lidt over livets mange uretfærdigheder.

Så derfor denne appel til alle jer mænd. Få taget en PSA blodprøve hos din læge og kom kræften i forkøbet – du kan være det næste offer.

Og uanset hvad din læge siger og mener, så skal du bare insistere på det. Og ikke bare en ’engangs’ PSA prøve. Du skal insistere på at få taget den 1 gang årligt, da kræftsygdommen jo kan komme, når det er mindst ventet

Men det skal dog også siges, at mange mænd har prostatakræft som de lever godt med. Man regner med, at ca. 70-80% af alle de mænd, der får konstateret prostatakræft sagtens kan leve med sygdommen uden problemer, men for de resterende er det et spørgsmål om at få gjort noget ved det i tide.

Jeg har det selv fint efter min operation med de bivirkninger der pt er herefter (inkontinens, impotens), men det er dog til at overskue med tanke på, at livet er blevet forlænget. Så godt gik det jo desværre ikke for den tidligere fodboldspiller Harald Nielsen eller sangeren Kim Larsen for blot lige at nævne nogle kendte navne, der kom for sent til behandling.

Så tænk over det – gør noget ved det, hvis du ikke allerede har gjort det. For din egen skyld og ikke mindst for din families skyld.


Læs mere om prostatkræft her.
Kommende møder

Så er der jo kun lige julefrokosten tilbage her i møderækken for 2. halvår 2019, men du kan allerede herunder se mødekalenderen for 1. halvår 2020 med de mange spændende og alsidige indlæg (hvis jeg da selv skal sige det) og håber naturligvis at det også er lige noget for dig.

13. december
Julefrokost i Herreværelset


Så er det igen tid til Herreværelsets berømte og festlige julefrokost med den helt store juleanretning med der til hørende – sang og musik forstås.

Vi åbner dørene kl. 11.30, hvor vi lige kan hilse lidt på hinanden inden vi sætter os til bords kl. 12.

Menuen består af 2 slags sild (altså dem fra havet), fiskefilet, lun leverpostej, sylte, æbleflæsk og 2-3 forskellige oste – rent juleguf.

Og lur mig om der ikke også dukker noget godt underholdning op udover de sjove sange og andet vi selv kan finde på. Så det bliver en julefrokost, som en sådan skal være.

Og årets julegave til dig er, at deltagerafgiften for at være med i dette års forrygende gode og sjove julefrokost i år KUN er kr. 75.


10. januar
Herreværelsets nytårskur og lidt om it-sikkerhed


Så går vi i gang med møderækken for 1. halvår 2020 med denne lille nytårskur, som vi nok lige nyder med lidt julesnak  over bordet og noget godt tapas og hvem ved, måske er der nogen rester fra julefrokosten til at skåle i og sige godt nytår til hinanden.

På mødet vil Ove G. Kristensen også holde et lille kort indlæg og føre mødedeltagerne gennem disse fire højaktuelle temaer om IT-sikkerhed på nettet og mobiltelefonen (varighed ca. en time):
 • Phishing og fuphenvendelser
 • Kodeord og login
 • Fup når du handler på nettet
 • Vigtige opdateringer af din computer og mobil
Mange ældre er meget udsatte og ret nemme at narre, vi er simpelthen for godtroende.  Ved at tænke os om, kan vi relativ nemt forhindre, at vi bliver narret.  Lyder et tilbud for godt til at være sandt – så  er det ikke sandt!  Hvordan gennemskuer vi en tilsyneladende ”troværdig” henvendelse fra banken, Skat, Post Nord, Norwegian eller andre, som vi normalt har  tiltro til.   Oftere og oftere tror vi, at vi handler med en anerkendt virksomhed, indtil vi for sent opdager, at vi er blevet taget ved næsen af et svindelforetagende et ukendt sted i verden.

Gennemgangen foretages med baggrund i anbefalinger fra Digitaliseringsstyrelsens kontor for cyber- og informationssikkerhed.


24. januar
Kan man som blind bestige Kilimanjaro?


Ja, det har Sven Mogensen bevist.

Sven vil med bl.a. fotos videoer fortælle om sine forberedelser til og bestigning af Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro. Sikkert ikke let, når man ikke kan se, hvor man træder. Men det får vi mere at høre om i Svens indlæg, hvor han også vil fortælle lidt om baggrunden og naturligvis om sit arbejde for synshandicappedes motionsfond.


7. februar
Fra den kolde krig til de bonede gulve


Indlæg af Kim Reisz, medlem af Herreværelset.

Kim Reisz er pensioneret fra Hæren efter mange års aktiv tjeneste og vil på opfordring gerne fortælle lidt om  sin tid i Forsvvaret i 1976-2017.

Det vil blive en munter fortælling i ord og billeder om soldatens foranderlige liv fra beskidt dragon i felten under den kolde krig til adskillige missioner i mere eller mindre eksotiske lande – endende op som gallaklædt garderofficer ved hoffet.

Der er jo sikkert mange af deltagerne, der også har været i ’trøjen’, så de vil være meget velkommen til at bidrage med en morsom anekdote eller to.


21. februar
Simon Spies – den karismatiske rejsekonge


Foredragsholder Thomas Sloth, der har firmaet ’Alle tiders foredrag’ kommer og holder et indlæg om Simon Spies.

Simon Spies var den danske charterbranches stamfader og en stor levemand, men var allerede aktiv forretningsmand som barn.

Simon Spies var en sand iværksætter og allerede som 6-årig startede han sit første firma – og der skulle komme flere til siden. Hans virksomheder havde bestemt ikke alle succes, men da Spies rejser blev søsat hos et familiemedlem med telefon var grundstenen til en stor succes lagt.

Hans sammensatte person gjorde ham anstrengende at være sammen med, hvorfor han havde et stort forbrug af ansatte, venner og damer.

Men hans eksentriske  livsførelse gjorde ham elsket og alle kender historien om, at hans hat og paraply fik hver sin teaterbillet.

Og så formåede han altid at trække store overskrifter om sit vilde privatliv og samtidig gøre det til god reklame for Spies Rejser.


6. marts
Min vej til skipper på Slotssøen.


Finn Sylvest Jensen fortæller om en meget fattig men god barndom i Hillerød og Hørsholm – og som Caddie på Rungsted golfbaneI 9 år. Har været caddie for Dronning Alexandrine og Prins Bertil fra Sverige.

Finn blev pilot i flyvevåbnet 18 år gammel, og var jetpilot/instruktør i 10 år. Derefter pilot i det civile i 32 år, heraf de 25 år i Sterling Airways ejet af Tjæreborg præsten og sluttede sit flyverliv med 3½år  som chefinstruktør på Taiwan i et kinesisk selskab.

Finn Har i 20 år sejlet ”Den Lille Færge” på Slotssøen i Hillerød.

Foredraget vil være krydret med Finns egne billeder og Finn vil gerne have spørgsmål både undervejs og efter indlægget.


20. marts
Banditter i habitter, svindlere og platugler


Foredragsholder Henning Frandsen holderr indlægget over udvalgte danske kriminalsager fra 18- og 1900-tallet.

Vi skal bl.a. høre om:
 • Champagneskrædderen og hans falskmøntnerkumpaner
   
 • Alberti – justitsminister, storsvindler og storspiller - der fik Danmark anno 1908 til at ryste og udløste en rigsretssag
   
 • Gullaschbaronen Harald Plum, Transatlantisk Kompagnis fald og Landmandsbankens kollaps i 1922
   
 • Jens Asger Bech, charmerende ung mand, som 1891 tog fusen på de københavnske ågerkarle og kom fem år i tugthuset
   
 • Smuglerkongerne Bent Ricardo Lille Jørgen Danmark og Leon Owild: Tre ærkeslyngler, som kendte den kriminelle underverden ud og ind og som levede hårde liv med masser af sprut og hurtige damer
   
 • Danmarkshistoriens første bankkup
   
 • Brødrene Sass: To tyske mestertyve, som i en årrække begik det ene kup efter det andet i deres hjemland, for så at slå sig ned i Danmark. Og det skulle de aldrig have gjort
   
 • Våbensmuglerne fra Sydfyn, som forsynede apartheid-regimet i Sydafrika med våben

3. april
Sådan laver man god musical musik


Lasse Aagaard, der til daglig er lærer fortæller her om, hvordan det er lykkedes ham at skabe musikken til flere kendte musicals, bl.a. til ’von Scholten’ (du ved, ham der frigav slaverne på De Vestindiske Øer), ’Skammerens datter’ og ’Jordens søjler’.

Lasse har også i 1980’erne været en del af gruppen ’Onkel Dum og Bananerne’, der jo var ’indfødte’ (lokale) fra Humlebæk.

Og måske får vi lige nogle smagsprøver på hans musik.


17. april
Genforeningen, Det Kgl. Teater og meget mere


Kgl. Skuespiller Niels Hinrichsen kommer og underholder os med historier og anekdoter fra genforeningstiden i 1920. Niels er opvokset i Aabenraa og har derfor et godt kendskab til tiden før og efter genforeningen, der jo i 2020 kan fejre 100 årsdag (9. juli).

Han vil bl.a. fortælle anekdoter om Kong Christian X og selvfølgelig også den hvide hest.
Endvidere vil Niels fortælle historier og anekdoter fra sit liv som Kgl. Skuespiller og om sine oplevelser med andre skuespillerkollegaer på godt og ondt – og det bliver bestemt ikke kedeligt.

Og måske vi også lige får et par Storm P. monologer og nogle skillingsviser ind i mellem. Så der er lagt op til et godt og muntert indlæg fra Niels.


1. Maj
4 års fødselsdag – og mon ikke vi finder på noget.


Herreværelset kan nu holde sin 4 års fødselsdag og med en start i 2016 med ca. 25 medlemmer er det gået stærkt siden. I dag er vi ca. 240 medlemmer, så vi kan godt klappe os selv lidt på skulderen og fejre fødselsdagen med oprejst pande.

Der er dog pt ikke aftalt arrangement til mødet, men tro mig, vi finder på noget godt. Det plejer vi jo.


12.-14. maj
Herreværelsets 3-dages tur til Wolfsburg


I disse dage tager ca. 45 medlemmer af Herreværelset på en god herretur til Wolfsburg for bl.a. at besøge folkevognsfabrikkerne, men der vil naturligvis også være andre udskejelser. Turen er arrangeret i samarbejde med SparTours med 2 overnatninger i Celle.

Turen er fuldt booket, så der er ikke mulighed for yderligere tilmelding, men der kommer måske en anden god tur til et eller andet sted næste år – hvem ved?


15. maj
Frederik den IV - den glemte konge, men dog Fredensborgs grundlægger


No Widding kommer og holder et foredrag om Fredensborgs grundlægger Frederik d.IV, som også opførte Fredensborg Slot.

Vi skal jo have 300-års jubilæum i 2022, så vi må forberede os på, hvad det hele drejer sig om!

Frederik den IV (konge: 1699 - 1730) er stort set skrevet ud af Danmarkshistorien på grund af sin livsførelse.  Det er tiden inde til at rette op på – ligesom Frederik den IV’s flere indbyggede gåder  i Fredensborg Slot, som No vil forsøge at løse for os.

Udgangspunktet for No’s indlæg er Kongens opførelse af Fredensborg (1719 – 22).
Vi begynder med hans personal-historie, hans opvækst som den første kronprins, født til at blive enevældig fyrste (Diktator).

Vi hører om hans egne betragtninger over den udfordring, der ventede ham og følger ham fra nederlag til oprejsning, bl.a. til nederlag i Store Nordiske Krig og sammenstiller alle de forskellige årsager til at han tabte De skånske Landsdele – Inden han endegyldigt solgte Skåne til Stockholm, og for beløbet byggede sit elskede Fredensborg.

Vi følger hans private liv fra Kronprins på dannelsesrejse til Italien og Solkongens Frankrig, Hans personlige glæder og nederlag over de roller man forventede han kunne udfylde, men som ingen havde forberedt ham på og vi hører om kronprinsens betydning for den danske kunst-  og arkitekturhistorie. Hvad bragt han med hjem af lystbetonede ideer.

Vi dykker ned i den anden Italiensrejse midt under Store Nordiske Krig. Hvad lå der i hans hemmelighedskræmmeri? Og hvorledes er resultaterne af den anden rejse synlige i dag?

Frederik d.IV var Danmarks mest byggende Konge. Langt mere end hans oldefar Christian den IV. Hvilken betydning har disse bygværker i dag?

Fredensborg Slot er det mest kendte – og mest gådefulde: Hvorfor står tårnet midt inde i bygningen? Hvorfor er der ingen fortifikationer, voldgrave kanoner, m.v.? Ingen ladegård. Hvorfor er bygningen 8-kantet ?, hvorfor har kongeflaget aldrig vajet over Fredensborg?

Vi vil høre om hvorledes nutiden kan afkode datidens svar i de historiske  anlæg, skrifter og bygværker, her 300 år efter opførelsen og det giver også Frederik den IV oprejsning! 


29. maj
5 år i Fremmedlegionen på godt og ondt


Simon Frimand Nielsen vil fortælle om sine 5 år i Fremmedlegionen. Noget som kun ganske få danskere har været igennem.

Simon var soldat på Bornholm hvor han tog sin værnepligt  og konstabeluddannelse. Derefter var han 5 år i Fremmedlegionen, hvor han var faldskærmssoldat.

Hans foredrag er en personlig beretning om at være dansk ung mand i en sagnomspundet mytisk verden og han fortæller i sit indlæg om sin tid i Fremmedlegionen fra 2013-2018 og som den er i dag.

Simon fortæller om, hvordan det er  at være i et stærkt broderskab mellem 140 nationaliteter og lære fransk på en alt andet end pædagogisk måde – blot en af mange udfordringer.

Og om benhård fysisk træning, om at holde humøret højt og være elitesoldat i en af verdens hårdeste militærenheder (2e Regiment Étranger de Parachutistes) på øen Korsika og ude på specialmissioner i Afrika og Sydamerika.

Simon vil også fortælle hvordan man kan klare alt på en stærk fysik og psyke og en umanerlig stor stædighed. Det har der været behov for.

Du kan læse mere om Simon og Fremmedlegionen på http://www.legionaer.dk/ hvor Simon bl.a. har links til fakta om Fremmedlegionen og billeder her fra.


12. juni
Så holder vi sommerferie


Og det fejrer vi naturligvis med lidt guf og hygge.


 
Med venlig hilsen
Bestyrelsen
Vores hjemmeside

Vores mail-adresse er:
herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk

Vores hjemmesideadresse er:
www.fredensborg-aeldresag.dk/herrevaerelset

Ønsker du at ændre den måde du modtager disse mails på?
Du kan opdatere din profil eller afmelde dig fra denne liste

 


This email was sent to <<E-mail adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ældre Sagen — Fredensborg · Hjortevænget 223 · Kokkedal 2980 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp