Copy
Mødet i Herreværelset den 21. februar 2020. 
Simon Spies - den karismatiske rejsekonge
Næste møde i Herreværelset den 6. marts 2020
Kommende møder

 
Se mailen i din browser
Kokkedal den 23. februar 2020
 
Mødet i Herreværelset den 21. februar 2020

EFTERLYSNING – VIGTIG: Ja, jeg starter lige nyhedsbrevet  med en efterlysning. En af mødedeltagerne (Ole Andersen) kunne desværre ikke finde sin jakke i garderoben, da han skulle hjem og det er meget sandsynligt, at der mellem så meget overtøj i garderoben , er sket en fejltagelse. Det drejer sig om en blå jakke, hvor der står ’BISON’ på ærmet. Så hvis du er kommet hjem med en forkert jakke kan du kontakte Ole på telefon 2448 4069 eller e-mail  olma@outlook.dk. Så hvis du ikke allerede har opdaget det, så se lige efter i din garderobe, så Ole kan få sin jakke tilbage.
 
Der var til mødet i det undtagelsesvise gode ’vintervejr’ igen fuldt hus, hvilket jo betyder at  90 deltagere havde fundet den rigtige indgang. Og som jeg hørte det på ’vandrørene’ var der endda ’smuttet’ nogle flere ind uden forhåndstilmelding. Det går naturligvis ikke, når der oven i købet står medlemmer på venteliste. Det må kunne respekteres, at der er en deltagerbegrænsning selv om det er surt. Og det giver jo også lidt ’koks’ mht. frokosten.
 
Men, men fat mod! Vi har fra kommunens sikkerhedsrepræsentant (og brandtilsynet)  fået tilladelse til at sætte yderligere 2 borde op, så der nu kan være 102 deltagere og jeg hørte på mødet, at der var forsøgt med flere borde til dagens møde, men det er der lidt uvished om, men nu prøver vi til næste møde.
 
Og Erling nyder jo stadig solen i det sydlige, så derfor bød Jan Hellen velkommen til mødet og dagens indlægsholder, Thomas Sloth.
 
Ove havde til dagens møde fremtryllet fællessangen ’Olé, det var i Spanien’ med akkompagnement af gode gamle Johnny Reimer som et ’indspark’ til dagens indlæg om rejsekongen Simon Spies.
 
Men inden indlægget havde Michael Huusom lidt information.
 
Michael opfordrede de fremmødte til at deltage i både den gratis del af ”Opfriskningskursus for erfarne bilister” (Introduktionsmødet den 19. marts kl. 10:00 til 12:00 på Græstedgård), og de efterfølgende teorilektioner og kørsel med kørelærer (pris 550 kr.). Tilmelding foretages via vores hjemmeside.
 
En brochure om kurset var omdelt på bordene.
 
Michael omtalte og omdelte ligeledes to brochurer fra Kommunen omhandlende ”Rigtige mænd i naturen” og ”Sund i naturen for borgere med kronisk sygdom”. Tilmelding via Kommunen.
 
OBS!  Der er nu fuldt booket til Herreværelsets  tur til Wolfsburg (folkevognsfabrikkerne) fra den 12. til den 14. maj, men du kan stadig komme på venteliste ved at kontakte SparTours på tlf. 24 404 808.
 
 
Simon Spies - den karismatiske rejsekonge
 
 
Foredragsholder Thomas Sloth, der har firmaet ’Alle tiders foredrag’ holdt et forrygende og morsomt indlæg om Simon Spies.
 
Spies familien var i 1900 tallet en kendt og velrenommeret familie i Helsingør med fabrikation af bl.a. gryder. Simons far, William Spies, var dog nok familiens ’sorte får’. Han var lidt af en kunstner, men ved en ansættelse i Landmandsbanken ’lånte’ han uden bankens vidende en større formue til sin mor, så hun kunne drive virksomheden videre. Det blev naturligvis opdaget og William blev dømt til forvaring på Nykøbing Sjælland (sindsygehospitalet), hvor han vandrede ind og ud gennem årene. I 1921 mødte han så Simons mor, Emma, som meget hurtigt blev gravid med lille Simon. Deres forhold varede dog kun ganske kort – ca. 1 måned.
 
Simon Spies blev født i 1921 og opvoksede i en lidt kummerlig barndom i Helsingør (baghuset, Stengade 6) sammen med sin mor. Han var lidt af en enspænder og havde reelt ingen venner og blev da også mobbet i og uden for skolen. Og allerede som barn var han en 2-delt person med modstridende sider af sig selv – måske noget han havde arvet fra sin far, som han i øvrigt holdt kontakt med til faderens død.
 
Men trods det blev Simon Spies den danske charterbranches stamfader og var en stor levemand, men var allerede aktiv forretningsmand som barn og var en sand iværksætter. Allerede som 6-årig startede han sin egen lille virksomhed og der skulle komme flere til siden, men absolut ikke med den store forretningsmæssige succes før rejsebureauet.
 
Men som nævnt startede han allerede som 6-årig ved at gå på markedet i Helsingør ved lukketid med en barnevogn for at høre om de handlende havde noget, der skulle smides ud – så ville han da gerne have det. Og det fik han, hvorefter han ’drønede’ Helsingør rundt for at sælge det ved dørene. Godt set, men det kunne jo ikke vare ved i al evighed.
 
Simon fik en handelsuddannelse og blev ansat på kontoret ved Gribskovbanen (det er vel også at rejse lidt) og det var mor Emma (der var en meget streng dame) glad for. Det ville være en god og solid levevej for hendes Simon. Mor Emma var i øvrig den eneste Simon havde respekt for gennem hele livet.
 
Men naturligvis kunne den unge Simon ikke se sig selv på et kontor ved Gribskovbanen og forsøgte sig så i 1940 med et cykelbudfirma i København. Det gik hurtigt konkurs – og hvad så. Joh! En kammarat havde hørt om, at de kunne få et job i Østrig. Det krævede dog, at man så var medlem af det danske nazistparti og det blev de så, hvorefter de tog til Østrig og var her til en gang i 1943. Da de var kommet hjem meldte  han sig ud af det danske nazistparti. Det medlemskab var der jo ikke behov for mere.
 
Simon prøvede herefter med et par andre virksomheder dog uden succes.
 
Efter krigen blev han retsforfulgt pga sit tidligere medlemskab af nazistpartiet. Det blev han meget fortørnet over, da han mente, at det jo den gang var den danske regering med Stauning i spidsen, der havde opfordret folket til at samarbejde med tyskerne. Det gjorde, at han fik en stor aversion mod både Socialdemokratiet og samfundet som helhed – en aversion, der fulgte ham hele livet.
 
Han startede så en virksomhed op, der producerede såkaldte ferietabletter, dog med en del kokain i. Men da der kom et krav om at der skulle varedeklaration på produktet og kokainen skulle udskiftes med det mindre farlige kofein afhændede han den forretning – så kunne det jo nok være lige meget med det.
 
Simon var meget videbegærlig og havde faktisk en stor IQ (137), hvilket kunne have gjort ham til medlem af Menta og i 1948 begyndte han at læse Nationaløkonomi – og nåh ja! Nu hvor man er i gang, hvorfor så ikke også læse Psykologi samtidig – og som sagt så gjort. Og det blev ikke dårligere af, at han så også fik en kollegieplads på Regensen  i Købmagergade – en ren drøm.
 
Det var her han mødte Mogens Glistrup og de blev meget hurtig ’bonkammarater’, da de begge elskede at diskutere, feste, spille bordtennis, drikke nogle øl og spise leverpostejmadder årle morgen i kantinen. Det gik der meget tid med og der blev kun sovet ganske lidt i de mange år. Bland hans vennekreds på Regensen var også Steen og Inge Hegeler, hvis du husker dem.
 
Simon Spies blev Cand. Polit i Nationaløkonomi med ug og allerede ugen efter fik han samme gode Psykologieksamen. Og smart var han da allerede her. Han afleverede den samme opgave til begge eksamensaflæggelser. Det var jo nærliggende at skrive om den psykologiske effekt ved virksomhedsøkonomi og -ledelse. Så var begge studiers elementer jo beskrevet i samme opgave – smart.
 
Simon havde et fritidsjob som rejseleder hos et busselskab, der sendte folk på ferie flere steder i Europa, bl.a. Spanien. Et job han gik meget op i. Det gjorde jo, at han selv kom lidt rundt i Europa og samtidig kunne tjene lidt penge som f.eks. ved at være mellemmand for pengeveksling. Der kunne jo lige falde lidt ’kursgevinst’ af til den driftige Simon.
 
På en tur til Spanien (Barcelona) tog han på eget initiativ lige en lille smuttur til Mallorca for lige at se lidt nærmere på det. Her fik han kontakt med nogle hoteller, der på hans spørgsmål om, hvad de lavede om vinteren blot kunne svare: ”Ikke noget, der er ingen turister på den årstid”. Og det skulle man ikke sige 2 gange til Simon.
 
Det gav ham i 1956 ideen til at prøve at arrangere vinterture til Mallorca og en dag satte han en lille annonce i Berlingeren (10x5 cm) om 4, 8.12, 20 og 32 ugers ferie på Mallorca for pensionister. Han havde ikke noget kontor, men et familiemedlem, der var hjemmegående, havde heldigvis en telefon og det nummer kunne man så ringe til, hvis man var interesseret og gerne ville med på et introduktionsmøde.
 
Og med sin gode snak og markedsføringsevner overbeviste han mange om, at det var en fortræffelig ide at holde ferie om vinteren i et varmere klima og turen gik så med bus til Barcelona og derefter med skib til Mallorca.
 
Det blev startskuddet til Spies Rejser.
 
Da Frankrig nogle år senere forbød bustransit med turister til Spanien fik han det glimrende indfald at indgå samarbejde med SAS, så han nu kunne flyve turister direkte til Mallorca og andre steder i Spanien og som vi jo ved, udviklede det sig jo til et utal af destinationer rundt om i verden og han fik sit eget flyselskab, Conair.
 
Hans mål var at ’bare man havde det sjovt og godt, så skulle alt nok gå’. Og det gjorde det jo så også. Grisefester med masser af Sangria, musik og ’sejle op ad åen’ og guideunderholdning fik folk til at glemme, at de måske ikke lige boede på de bedste hoteller – men skidt pyt, folk var glade og det var Simon og hans pengekasse så også.
 
Og resten af historien om Spies Rejser kender vi jo alle.
 
Simon Spies var indædt modstander af arveafgifter og høje skatter, som han mente var en plage politikerne (og her mente han nok socialdemokraterne, som han hadede)  havde besluttet for at gøre det surt at være forretningsmand. Og I forbindelse med sit venskab med Mogens Glistrup kom Simon Spies også med i Glistrups skattecirkus, hvilket blev katastrofalt senere, da Glistrup blev dømt. Det gjorde, at Spies fik en skatteregning på 29 mio, som han dog med et smil til en journalist, der ville høre hvad han ville gøre ved det blot sagde: ”Jeg må vel skrive en check på beløbet”. Men venskabet med Mogens Glistrup ophørte med den sag.
 
Og som nævnt var han bittersur over arveafgift og da han ikke selv havde nogen arvinger blev han en gang så sur, at han indsatte daværende Finansminister Henry Grünbaum som enearving med den kommentar at: ”Han tager jo det hele alligevel”. Han fik dog heldigvis senere ændret sit testamente.
 
Simon Spies kunne, trods ihærdige forsøg, ikke få børn. Han var, før han blev gift med Janni, gift 3 gange tidligere, men stadig uden at få et barn, der kunne arve hans imperium, hvilket var en torn i øjet for ham.
 
Som tidligere nævnt havde han stor respekt for sin mor og da han var kommet til ’muffen’ etablerede han en lejlighed til hende på Hotel Mercur så han kunne besøge hende dagligt. Dvs. de dage han ikke selv kunne sendte han en af sine direktører for underholdes skulle gode gamle mor Emma, der dog stadig ikke var eller blev imponeret af hans forretning.
 
Han holdt mange af sine direktionsmøder på værtshuset ’90’ på Gl. Kongevej, hvor han fik etableret sit eget kontor i baglokalet og det står stadig som han efterlod det.
 
Men hans sammensatte person gjorde ham anstrengende at være sammen med, hvorfor han havde et stort forbrug af ansatte, venner og damer. Ikke mange kunne holde ud at være sammen med ham i længere tid ad gangen – og for den sags skyld også omvendt, hvis folk kedede ham lagde han ikke skjul på det.
 
Hans såkaldte bolledamer var ansat for en periode på 3 måneder – altså dem der kunne holde det ud eller som han ikke fyrede fordi de på den ene eller anden måde ’klumrede’ i det. Men ellers blev de godt betalt med både tøj, smykker, kosmetik og penge efter god og trofast tjeneste. Og han var også generøs overfor de medarbejdere i rejsebureauet, der gjorde en forskel. Men lige så generøs og gavmild han kunne være, var han også en hård forretningsmand, der hensynsløst ’bare’ fyrede folk, der ikke levede op til hans forventninger.
 
Han var en både charmerende person med en stor karisma, men samtidig en stor provokatør og er nok den dansker, der har tilsidesat Janteloven mest. Men ligegyldigt hvad Simon Spies foretog sig med sin excentriske livsførelse gjorde det ham elsket af de fleste og kendt af alle. 
 
Og så formåede han altid at trække store overskrifter om sit vilde privatliv og samtidig gøre det til god reklame for Spies Rejser.
 
Jeg kunne nok skrive mere om Simon Spies fra Thomas indlæg, men alting har jo en ende og den tror jeg er her.
 
Simon Spies døde i 1984 kun 62 år gammel – alt for tidlig, men leveren kunne ikke mere efter mange, mange år med stoffer og sprut.
 
Men det var et fantastisk godt og på mange måder humoristisk foredrag, hvor Thomas også kunne lægge den ’gnækkende’ og kendte Spies stemme til de mange anekdoter som han fortalte – og det gjorde det ikke mindre underholdende.
 
Så stor tak til Thomas for hans fortælling om Simon Spies.
 
Og jeg håber, at det var et indlæg, der ’faldt i god jord’ for jeg har aftalt med Thomas at han kommer igen den 2. oktober og fortæller om nogle konspirationsteorier, men mere om det, når vi senere åbenbarer programmet for 2. halvår.
 
Næste møde i Herreværelset den 6. marts 2020

Min vej til skipper på Slotssøen.

Finn Sylvest Jensen fortæller om en meget fattig men god barndom i Hillerød og Hørsholm – og som Caddie på Rungsted golfbane i 9 år. Har været caddie for Dronning Alexandrine og Prins Bertil fra Sverige.

Finn blev pilot i flyvevåbnet 18 år gammel, og var jetpilot/instruktør i 10 år. Derefter pilot i det civile i 32 år, heraf de 25 år i Sterling Airways ejet af Tjæreborg præsten og sluttede sit flyverliv med 3½år  som chefinstruktør på Taiwan i et kinesisk selskab.

Finn Har i 20 år sejlet ”Den Lille Færge” på Slotssøen i Hillerød.

Foredraget vil være krydret med Finns egne billeder og Finn vil gerne have spørgsmål både undervejs og efter indlægget.Deltagerafgiften for mødet er kr. 60 for kaffe, 2 stk. smørrebrød og 1 øl/vand. Yderligere øl/vand kan købes for 5 kr.
 
Du skal betale deltagerafgiften  via Dankort ved tilmelding til mødet (følg vejledningen ved din tilmelding) og kan du ikke betale med Dankort, skal du tilmelde dig manuelt til Herreværelset på herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk og i emnefeltet skrive ’Tilmelding til møde’ og så betale kontant på mødet.
 
Tilmelding til mødet senest mandag den 2. marts 2020 – dog max 100 deltagere efter ’først til mølle’. Du kan tilmelde dig mødet via Tilmeld-knappen du finder når du klikker her.
 
NB! Når tilmeldingsfristen er udløbet eller max deltagerantal er nået forsvinder Tilmeld-knappen automatisk. Nås max-antallet inden fristen for tilmeldingen er udløbet, erstattes Tilmeld-knappen af en Venteliste-knap.

Herefter kan du undtagelsesvis tilmelde dig ved at skrive til os på herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk
 
OBS!  Hvis du ikke får en kvittering for din tilmelding bedes du kontakte os på herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk så sørger vi for manuel tilmelding.
 
I begge tilfælde: HUSK MEDLEMSNR til Ældre Sagen.
 
Kommende møder
 
OBS! Der er nu aftalt indlæg til mødet den 1. maj.
 

20. marts
Banditter i habitter, svindlere og platugler


Foredragsholder Henning Frandsen holderr indlægget over udvalgte danske kriminalsager fra 18- og 1900-tallet.

Vi skal bl.a. høre om:
 • Champagneskrædderen og hans falskmøntnerkumpaner
   
 • Alberti – justitsminister, storsvindler og storspiller - der fik Danmark anno 1908 til at ryste og udløste en rigsretssag
   
 • Gullaschbaronen Harald Plum, Transatlantisk Kompagnis fald og Landmandsbankens kollaps i 1922
   
 • Jens Asger Bech, charmerende ung mand, som 1891 tog fusen på de københavnske ågerkarle og kom fem år i tugthuset
   
 • Smuglerkongerne Bent Ricardo Lille Jørgen Danmark og Leon Owild: Tre ærkeslyngler, som kendte den kriminelle underverden ud og ind og som levede hårde liv med masser af sprut og hurtige damer
   
 • Danmarkshistoriens første bankkup
   
 • Brødrene Sass: To tyske mestertyve, som i en årrække begik det ene kup efter det andet i deres hjemland, for så at slå sig ned i Danmark. Og det skulle de aldrig have gjort
   
 • Våbensmuglerne fra Sydfyn, som forsynede apartheid-regimet i Sydafrika med våben

3. april
Sådan laver man god musical musik


Lasse Aagaard, der til daglig er lærer fortæller her om, hvordan det er lykkedes ham at skabe musikken til flere kendte musicals, bl.a. til ’von Scholten’ (du ved, ham der frigav slaverne på De Vestindiske Øer), ’Skammerens datter’ og ’Jordens søjler’.

Lasse har også i 1980’erne været en del af gruppen ’Onkel Dum og Bananerne’, der jo var ’indfødte’ (lokale) fra Humlebæk.

Og måske får vi lige nogle smagsprøver på hans musik.


17. april
Genforeningen, Det Kgl. Teater og meget mere


Kgl. Skuespiller Niels Hinrichsen kommer og underholder os med historier og anekdoter fra genforeningstiden i 1920. Niels er opvokset i Aabenraa og har derfor et godt kendskab til tiden før og efter genforeningen, der jo i 2020 kan fejre 100 årsdag (9. juli).

Han vil bl.a. fortælle anekdoter om Kong Christian X og selvfølgelig også den hvide hest.
Endvidere vil Niels fortælle historier og anekdoter fra sit liv som Kgl. Skuespiller og om sine oplevelser med andre skuespillerkollegaer på godt og ondt – og det bliver bestemt ikke kedeligt.

Og måske vi også lige får et par Storm P. monologer og nogle skillingsviser ind i mellem. Så der er lagt op til et godt og muntert indlæg fra Niels.


1. Maj
4 års fødselsdag – og ølsmagning.


Herreværelset kan nu holde sin 4 års fødselsdag og med en start i 2016 med ca. 25 medlemmer er det gået stærkt siden. I dag er vi mere end 270 medlemmer, så vi kan godt klappe os selv lidt på skulderen og fejre fødselsdagen med oprejst pande.
 
Så for at fejre dagen på en gemytlig måde har vi arrangeret Carsten Berthelsen (fra Ord og Tale) til at komme og fortælle lidt om forskelligt øl og fremstillingen her af. Og det skal jo ikke bare være et ’tørt’ indlæg, så der vil også være smagsprøver på 7-8 forskellige slags af ’det gode vand’.
 
Efter indlæg og ølsmagning vil der være pølseanretning der skylles ned med evt. ’sjatter’ fra ølsmagningen og almindelige høkerbajere.
 
Men desværre er god øl og pølseanretning jo ikke det billigste, så derfor vil deltagerafgiften også lige få et lille ’hak’ op til kr. 125.12.-14. maj
Herreværelsets 3-dages tur til Wolfsburg


I disse dage tager ca. 45 medlemmer af Herreværelset på en god herretur til Wolfsburg for bl.a. at besøge folkevognsfabrikkerne, men der vil naturligvis også være andre udskejelser. Turen er arrangeret i samarbejde med SparTours med 2 overnatninger i Celle.


Turen er fuldt booket, så der er ikke mulighed for yderligere tilmelding, men der kommer måske en anden god tur til et eller andet sted næste år – hvem ved?


15. maj
Frederik den IV - den glemte konge, men dog Fredensborgs grundlægger


No Widding kommer og holder et foredrag om Fredensborgs grundlægger Frederik d.IV, som også opførte Fredensborg Slot.

Vi skal jo have 300-års jubilæum i 2022, så vi må forberede os på, hvad det hele drejer sig om!

Frederik den IV (konge: 1699 - 1730) er stort set skrevet ud af Danmarkshistorien på grund af sin livsførelse.  Det er tiden inde til at rette op på – ligesom Frederik den IV’s flere indbyggede gåder  i Fredensborg Slot, som No vil forsøge at løse for os.

Udgangspunktet for No’s indlæg er Kongens opførelse af Fredensborg (1719 – 22).
Vi begynder med hans personal-historie, hans opvækst som den første kronprins, født til at blive enevældig fyrste (Diktator).

Vi hører om hans egne betragtninger over den udfordring, der ventede ham og følger ham fra nederlag til oprejsning, bl.a. til nederlag i Store Nordiske Krig og sammenstiller alle de forskellige årsager til at han tabte De skånske Landsdele – Inden han endegyldigt solgte Skåne til Stockholm, og for beløbet byggede sit elskede Fredensborg.

Vi følger hans private liv fra Kronprins på dannelsesrejse til Italien og Solkongens Frankrig, Hans personlige glæder og nederlag over de roller man forventede han kunne udfylde, men som ingen havde forberedt ham på og vi hører om kronprinsens betydning for den danske kunst-  og arkitekturhistorie. Hvad bragt han med hjem af lystbetonede ideer.

Vi dykker ned i den anden Italiensrejse midt under Store Nordiske Krig. Hvad lå der i hans hemmelighedskræmmeri? Og hvorledes er resultaterne af den anden rejse synlige i dag?

Frederik d.IV var Danmarks mest byggende Konge. Langt mere end hans oldefar Christian den IV. Hvilken betydning har disse bygværker i dag?

Fredensborg Slot er det mest kendte – og mest gådefulde: Hvorfor står tårnet midt inde i bygningen? Hvorfor er der ingen fortifikationer, voldgrave kanoner, m.v.? Ingen ladegård. Hvorfor er bygningen 8-kantet ?, hvorfor har kongeflaget aldrig vajet over Fredensborg?

Vi vil høre om hvorledes nutiden kan afkode datidens svar i de historiske  anlæg, skrifter og bygværker, her 300 år efter opførelsen og det giver også Frederik den IV oprejsning! 


29. maj
5 år i Fremmedlegionen på godt og ondt


Simon Frimand Nielsen vil fortælle om sine 5 år i Fremmedlegionen. Noget som kun ganske få danskere har været igennem.

Simon var soldat på Bornholm hvor han tog sin værnepligt  og konstabeluddannelse. Derefter var han 5 år i Fremmedlegionen, hvor han var faldskærmssoldat.

Hans foredrag er en personlig beretning om at være dansk ung mand i en sagnomspundet mytisk verden og han fortæller i sit indlæg om sin tid i Fremmedlegionen fra 2013-2018 og som den er i dag.

Simon fortæller om, hvordan det er  at være i et stærkt broderskab mellem 140 nationaliteter og lære fransk på en alt andet end pædagogisk måde – blot en af mange udfordringer.

Og om benhård fysisk træning, om at holde humøret højt og være elitesoldat i en af verdens hårdeste militærenheder (2e Regiment Étranger de Parachutistes) på øen Korsika og ude på specialmissioner i Afrika og Sydamerika.

Simon vil også fortælle hvordan man kan klare alt på en stærk fysik og psyke og en umanerlig stor stædighed. Det har der været behov for.

Du kan læse mere om Simon og Fremmedlegionen på http://www.legionaer.dk/ hvor Simon bl.a. har links til fakta om Fremmedlegionen og billeder her fra.


12. juni
Så holder vi sommerferie


Og det fejrer vi naturligvis med lidt guf og hygge.

 
Med venlig hilsen
Bestyrelsen
Vores hjemmeside

Vores mail-adresse er:
herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk

Vores hjemmesideadresse er:
www.fredensborg-aeldresag.dk/herrevaerelset

Ønsker du at ændre den måde du modtager disse mails på?
Du kan opdatere din profil eller afmelde dig fra denne liste

 
Vores hjemmeside

Vores mail-adresse er:
herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk

Vores hjemmesideadresse er:
www.fredensborg-aeldresag.dk/herrevaerelset

Ønsker du at ændre den måde du modtager disse mails på?
Du kan opdatere din profil eller afmelde dig fra denne liste

 


This email was sent to <<E-mail adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ældre Sagen — Fredensborg · Hjortevænget 223 · Kokkedal 2980 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp