Copy
RESUME
Referat fra mødet den 23. september 2016 på Ringovnen i Nivå
Tilmelding til byvandring torsdag den 29. september
Næste møde den 7. oktober (og tilmelding)
Kommende arrangementer
Tilmelding til næste møde
Se mailen i din browser
Fredensborg den 25. september 2016

Mødet i Herreværelset den 23. september
 
Mødet blev denne gang holdt på Teglværket Ringovnen i Nivå, hvor 23 medlemmer var mødt op.
Vejret var heldigvis helt sommerligt, så med fælles hjælp blev der båret borde og bænke ud, så vi kunne sidde i det fri og få en kop kaffe, som Hans Erik havde gjort klar og høre Antons indlæg imens og efter rundturen på Teglværket kunne nyde Erlings velsmurte sandwich og en kold øl i det gode vejr.  Et rigtigt hyggeligt arrangement.

Tur på teglværket Ringovn i Nivå
 
Erling bød velkommen til Anton Benkjær, der ville fortælle om Teglværkets historie og vise rundt.
 
Anton begyndte som arbejdsmand på Ringovnen i 1951 og sluttede som formand, da teglværket indstillede produktionen i 1981 og har bl.a. skrevet en bog om Ringovnen.
 

 Og Anton fortalte meget medlevende om Teglværkets historie fra 1701 og til det lukkede i 1982. Og især fortalte Anton spændende historier fra sin tid på Teglværket og ingen tvivl om, at det har været hårdt arbejde.
 
Det var også helt klart, at Anton var lidt stolt af selve ringovnen, som han fortalte meget entusiastisk om. Og det må da også siges at være en fabelagtig genial konstruktion fra datiden (ca. 1865) og som fungerede til Teglværket lukkede. Udover at kunne spare på brændsel ved brænding af mursten var Ringovnen også medvirkende til at øge produktionen fra ca. 2 mio sten til ca. 7 mio sten om året.
 
Efter Antons indlæg i ’det fri’, gav Anton en lige så spændende og fyldestgørende rundtur på Teglværket.
 
Og Hans Erik havde tændt op i smedjen, så vi kunne se, hvordan den arbejdede.
 
En rigtig fornøjelig og god mødedag udenfor Medborgerhuset.
 
Du kan læse mere om teglværket på:
 
http://ringovn.dk/
og
http://ringovn.dk/om-nivaagaards-teglvaerk/nivaagaard-teglvaerks-historie/
Tilmelding til byvandring torsdag den 29. september
 
Som det fremgik at sidste nyhedsbrev arrangeres der byvandring i det gode gamle København torsdag den 29. september. Der er endnu nogle ledige pladser, så du kan stadig nå at tilmelde dig – dog senest mandag den 26. september.
Du kan tilmelde dig <her>. 
 
Deltagerprisen er kr. 25 og eventuelle drikkevarer undervejs er på egen regning. Det gælder også, hvis du ønsker at deltage i den afsluttende frokost på Skindbuksen.
 
Du kan læse mere om turen, tidspunkt og mødesteder i nyhedsbrevet udsendt 7. september.
Læs nyhedsbrevet her.
Næste møde 7. oktober (og tilmelding)
 
Indlæg af Bent Isager Nielsen. Tidligere chef for rejseholdet, politiinspektør, forfatter og foredragsholder.
 
Bent Isager-Nielsen er forhenværende chef for drabsefterforskningen ved Rejseholdet, hvor han i over 20 år beskæftigede sig med opklaringer af Danmarks mest alvorlige forbrydelser.
 
Efter at have været politiinspektør og efterforskningschef ved Københavns Vestegns Politi siden 2007, er Bent i dag politiinspektør ved Nordsjællands politi.
 
Her er han chef for den særlige efterforskningsafdeling TFI (Task Force Indbrud), der har til formål at bekæmpe indbrud, menneskehandel og hjemmerøverier begået på Sjælland af omrejsende kriminelle.
 
Trods Bents førstehånds bekendtskab med samfundets og den menneskelige skyggeside har han formået at opretholde en ukuelig tillid til retssamfundet og menneskeheden.

I forlængelse af sin karriere har Bent skrevet bøgerne: "Man Jager et Bæst og Fanger et Menneske" og "Efterforskerne", som han holder foredrag på baggrund af. I sit foredrag ”Forbrydelsens verden” tager han udgangspunkt i virkelige begivenheder, sager og opklaringer. Han fortæller om politiets efterforskningsarbejde, afhøringsteknik, retsmedicin, kriminalvidenskab og ikke mindst de mere moderne discipliner såsom DNA-registrering og gerningsmandsprofilering – discipliner som Bent var med til at indføre i Danmark. 
 
Tilmeldingsfrist er mandag den 3. oktober og du kan tilmelde dig mødet <her>.
 
Prisen er kr. 50  pr. deltager incl. kaffe, foredrag, 2 stk. smørrebrød og øl/vand.
Kommende arrangementer
 
21. oktober
Henrik Thomsen har formidlet et indlæg af Investeringsrådgiver John Andersen fra Ringkøbing Landbobank. Her kan også stilles spørgsmål vedrørende lån i friværdi, omlægning af lån, pensionsordninger mv. der kan have interesse for os 60+ mænd.
 
4. november
Borgmesteren bevæger sig ind i Herreværelset og svarer på spørgsmål fra mødedeltagerne og naturligvis på de spørgsmål, som i forvejen er sendt til borgmesteren fra Herreværelsets medlemmer.
 
Men vi har desværre kun modtaget få spørgsmål til borgmesteren, hvilket  er lidt uforstående med de ’skarpe’ medlemmer og snakke, der ellers er til vores møder. Der må være nogen, der har noget på ’hjertet’.
 
Så tøv ikke – fat tastaturet og send os gerne det eller de spørgsmål, som du kunne tænke dig et konkret svar på, når borgmesteren gæster os – intet er for stort og intet er for småt. Og for at kunne formidle spørgsmålene til ham, vil vi gerne have dem senest 3. oktober.
 
Du kan sende dine spørgsmål til herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk
 
18. november
Indlæg af Michael Huusum, der på mødet vil fortælle lidt om pilotuddannelse m.v.

 
Michael er pensioneret jagerpilot (med pilotnavnet HUS) og vil berette om ”Pilotuddannelsen anno 1968/69” samt andre ”røverhistorier” fra sin tid i Flyvevåbnet. Michael er selv medlem af Herreværelset.
 
Michael Huusom er født i 1946 og har, grundet faderens arbejde som udlandsrejsende civilingeniør, bl.a. gået i skole på Grønland, i Tyrkiet og Australien. Han er efter MAT/FYS studentereksamen fra Marselisborg Gymnasium, Århus, uddannet som jagerpilot i Det danske Flyvevåben.
 
I sin 40-årige karriere har Michael indtaget en lang række ledende stillinger, til og med oberstniveau, inden for Flyvevåbnet i Danmark og på Grønland, samt i NATO og FN regi; blandt andet i USA, Tyskland, Polen og i Bosnien-Herzegovina.
 
Michael deltager gerne i den offentlige debat med foredragsvirksomhed, bl.a. om nye jagerfly og krigsveteraners forhold. Michael Huusom er tildelt flere hæderstegn fra ind-og udland, og er Ridder af Dannebrog.
 
Michael Huusom blev i 2006 pensioneret som 60-årig.
 
Michael Huusom er i dag næstformand i Ældre Sagens lokalafdeling Fredensborg, og ligeledes næstformand i kommunens folkevalgte Seniorråd. Endvidere er Michael medlem af bestyrelsen i Borgernes Stemme (Lokalpolitisk parti i Fredensborg Kommune) og er opstillet som Byrådskandidat til kommunevalget i 2017.
 
2. december
Indlæg af Ove Kristensen (en af vore egne). 
 
Ove vil på mødet give os en all-round introduktion til slægtsforskning, som er et meget alsidigt og spændende forskningsemne, men som fræver en del tålmodighed. 
 
Indlægget omhandler, hvad man kan forvente at finde i kirkebøger, folketællinger, lægdsruller og meget andet.  Det hele krydres med “gefundenes Fressen” og diverse kuriosa af forskellig art.
 
Ove underviser allerede i slægtsforskning i Hørsholm og da der er tanker om at oprette et begynderkursus i slægtsforskning i Nivå med start i januar, vil en sådan introduktion måske være en god inspiration og ’indspark’ til at komme i gang med det for mange af vores medlemmer i Herreværelset.
 
16. december
Afslutning på 2. halvår og julefrokost.
 
Erling har fået ’grønt lys’for, at vi kan have lokalerne i Medborgerhuset til kl. 16.

Nogle af os kan så mødes kl. 10.30 og forberede julefrokost, der så kan starte kl. ca. 12. Så frivilige må gerne melde sig, men mere om det når vi nærmer os tidspunktet.
 

Et meget velmenende medlem vil gerne donere en flaske brændevin til julefrokosten. Andre donationer modtages også meget gerne.


 
OBS!  Hvis du i forbindelse med din tilmelding til møder og andre arrangementer i Herreværelset IKKE modtager en tilmeldingskvittering på mail, bedes du kontakte Herreværelset med dit medlemsnummer til Ældresagen på mail til herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk så sørger vi for din tilmelding.

Tilmelding til næste møde den 7. oktober:

Husk at tilmelde dig elektronisk senest mandag den 3. oktober
Man finder en tilmeldingsknap til elektronisk tilmelding på  siden med omtalen af mødet på <her>.

 
Med venlig hilsen

Bestyrelsen

Vores mail-adresse er:
herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk

Vores hjemmesideadresse er:
www.fredensborg-aeldresag.dk/herrevaerelset

Ønsker du at ændre den måde du modtager disse mails på?
Du kan opdatere din profil eller afmelde dig fra denne liste

 


This email was sent to <<E-mail adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ældre Sagen — Fredensborg · Hjortevænget 223 · Kokkedal 2980 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp