Copy
 • Mødet i Herreværelset den 2. oktober
 • Næste møde i Herreværelset den 16. oktober 2020
 • Kommende møder
Se mailen i din browser
Kokkedal den 4. oktober 2020
 
Mødet i Herreværelset den 2. oktober

Halløjsa! Og heldigvis stadig stor stemning i Herreværelset trods de sidste ugers høje Corona smittetal. Men her passer vi alle på hinanden, så de 50 fremmødte medlemmer var indstillet på at holde alle retningslinier med både afspritning, afstand og ikke mindst at forblive siddende ved bordet under hele mødet, mens nogle glade frivillige sprang rundt og servicerede os med kaffe, mad og drikkelse. Det er da den rene luksus.
 
Men desværre har Mette og Co jo besluttet, at vi nu igen kun må være op til 50 personer samlet ved arrangementer. Og det skal vi jo selvfølgelig respekterer og efterleve. Derfor vil der indtil de restriktioner bliver ændret kun være mulighed for at vi kan være 50 medlemmer til møderne. Men sådan må det jo være, hvis vi skal kunne mødes og hygge os sammen og så bare se frem til, at det igen bliver bedre.
 
Og da alle havde fundet sine mere eller mindre anviste pladser kunne Erling byde velkommen til alle og til Thomas Sloth, der skulle holde dagens indlæg. 
 
Men selv om vi nu er nogle garvede mænd må der godt fældes en lille tåre for Erling informerede om, at turen til Wolfsburg var blevet aflyst – eller rettere udsat og der skulle meget gerne været givet besked herom til alle tilmeldte ellers må du lige kontakte Erling meget hurtigt, hvis du ikke har hørt noget. Erling arbejder dog stadig på at få turen gennemført enten til foråret eller til efteråret 2021 og helst til efteråret, da Corona situationen så meget gerne skulle se helt anderledes ud.
 
Så derfor barsler Erling også med en ide om en 3-dages tur (2 overnatninger) til Jylland i foråret med f.eks. besøg på det gamle Horsens Statsfængsel, Horsens Industrimuseum, Dybbøl, Frøslevlejren og/eller Reagan Centret i Rold Skov (den store underjordiske bunker fra koldkrigstiden for dem med ’striber og stjerner’ på kravetøjet). Men andre forslag er også velkommen til Erling.
 
Her udover kunne Erling informere om, at der er gratis influenzavaccination gennem Ældre Sagen i blandt andet Byens Hus den 12. oktober, men at der skal bestilles tid her til. Læs mere på Ældre Sagens lokale hjemmesiden her.
 
Michael Huusom informerede om, at der igen vil starte et ’køreteknisk’ kursus op for pensionister den 6. oktober. Der er pt 2 tilmeldte, men der skal være min. 12 deltagere før kurset kan gennemføres, så tilmeld dig nu – de foregående kurser har været en stor succes. Det kan du gøre på Ældre Sagen Fredensborgs hjemmeside ved at klikke her.
Det samme gælder for møder om at erstatte et aktivt arbejdsliv med et aktivt pensionistliv. Der holdes et møde her om den 20. og 27. oktober også i Byens Hus – endda med fortæring undervejs. Læs mere, og tilmeld dig her.
 
Til dagens fællessang havde Ove fundet en ’Phillip Faber reprise’ fra de uforglemmelige fælles TV-morgensange frem fra arkivet. Og introen var til at håndtere med lidt gymnastiske og mundrette øvelser, men så gik det lidt galt, da pigekoret begyndte sangen. Jeg fik slet ikke fat i, hvad det var for en sang. Den var i et så højt stemmeleje, at vi ’bassede’ mænd ikke rigtig kunne være med på det toneniveau. Synd, for det var en god melodi og pigekoret er jo altid gode, men der var godt nok ikke meget lyd og mavemuskler at høre fra deltagerne. Det må vi kunne gøre meget bedre med respekt for Oves entusiasme for at finde fællessange til møderne . Så skal vi ikke prøve næste gang at ibrøle sangen, med dyb manderøst, så vi kan høre hinandens sangmuskler.
 
Som du kan se under punktet ’Kommende møder’ er det den 13. november vi traditionen tro får besøg af Borgmester Thomas Lykke Pedersen. Det betyder så også, at det er ved at være tid til at fundere over gode spørgsmål til ham inden mødet. Så frem til den 31. oktober kan du sende dine spørgsmål til mig (Bent) på jbmarcussen@gmail.com så samler jeg dem sammen og sender dem alle til Thomas, så han i god tid inden mødet kan forberede sine svar på de relevante og gode spørgsmål, som vi jo plejer at diske op med.
 
Jesper Hermansen har informeret mig om, at der til besøget på Beredskabsmuseet fredag den 25. september kom 6 deltagere. Vi vil meget gerne sige tak til både Jesper og Jørgen Holst for deres initiativ og arbejde i forbindelse med at lukke dørene til Beredskabsmuseet op for Herreværelsets medlemmer. Tusind tak.
 
OBS! Husk at afmelde din mødedeltagelse, hvis du er blevet forhindret, så en anden kan få din plads. Det vil være rigtig pænt især nu, hvor der igen er deltagerbegrænsning på max. 50 deltagere.
 
 
Konspirationsteorier – er der en vis sandhed bag?
 
Foredragsholder Thomas Sloth holdt et indlæg om nogle af de mest kendte konspirationsteorier.
 
Og baggrunden for mange konspirationsteorier er jo en hvis tvivl på, om myndighederne fortæller sandheden eller holder noget skjult og især det sidste er jo roden til at konspirere. Det kender vi jo også fra dansk politik.
 
Thomas’ indlæg bygger på informationer og kilderindsamlet på nettet, bøger og TV-udsendelser.
 
Ved hver konspiration fortalte Thomas først selve historien som vi kender den . Derefter udlagde han konspirationsteoretikernes teori og beviser. Sluttelig fremlagde han så myndighedernes og rationalisternes forklaringer på konspirationsteorierne.
 
Thomas indledte sit foredrag med at fortælle om New World Order, som menes at være en gruppe magtfulde folk fra hele verden, som overvåger begivenheder globalt og herud fra styre verden både politisk og økonomisk til fordel for egne interesser. Organisationen skulle have sin baggrund fra tyskland allerede i 1700-tallet. Men om det er rigtigt kan jo være svært at se ind i.
 
Herefter fortalte Thomas om en af de nok mest spektakulære konspirationsteorier. Nemlig månelandingen i 1969. John F. Kennedy havde allerede i 1962 bebudet, at USA ville lande på månen inden 1970. Så selve tidspunktet for månelandingen i sig selv er jo lidt kontroversiel og kan for mange allerede her virke lidt mistænksomt – og hvorfor har ingen været på månen siden 1972 ??
 
Nå, men vi kender jo alle til teorierne med det blafrende flag, fodspor i underlaget, skygger fra flere sider, belysning selvom solen var på den anden side af månen  osv. Så var det hele ’bare’ spændende filmoptagelser fra Nevadaørkenen med hjælp fra dygtige filmfolk ?
 
Det er jo naturligvis blevet tilbagevist og modargumenteret fra både myndigheder og teknisk kompetente personer. Men er der stadig ikke en lille tvivl et eller andet sted der nager ??Det deler i hvert fald ofte vandene, når man debatterer det med andre, så mange er tilsyneladende stadig i tvivl.
 
Herefter fortalte Thomas om: 
 •  9-11 (11. september), angrebet på World Trade Center. Var det iscenesat af få personer i præsident Bush’s inderkreds eller ….??
 • Lady Diana. Var det en tilfældig bilulykke eller stod nogen fra det engelske kongehus eller regering bag ??
 • UFO-styrt i Roswell, Der dog senere viste sig at være militære observations balloner.
 Og så sluttede Thomas af med endnu en af de mest kendte og omtalte konspirationsteorier. Mordet på John F. Kennedy.
 
Det er nok den mordsag, der er blevet efterforsket og diskuteret mest i moderne tid. Hvem kunne stå bag og hvor kom skuddene egentlig fra. Det er stadigvæk gådefulde spørgsmål og svarene har nogen nok taget med sig i graven.
 
I første omgang var der registreret 3 skud, hvilket passede med antal skud fra Lee Harvey Oswalds riffel. Men senere (i 1979) har man ved lydoptagelser hørt et fjerde skud. Hvem affyrede det og hvor kom det så fra ?
 
Men hvem havde motiv for at begå mordet på præsidenten.
 
Det kunne jo godt være Lee Harvey Oswald, der jo meget hurtigt efter blev anholdt for mordet og var svoren kommunist og måske havde en aftale med Cuba (Fidel Castro, der jo ikke ligefrem var begejstret for JFK) om en efterfølgende tilværelse i Cuba. Men kunne en enkelt person organisere det og ikke mindst gennemføre det alene og hvorfor har FBI/CIA ikke efterfølgende fundet nogen form for kommunikation mellem Oswald og Cuba ??. Og hvorfor var man så hurtig til at udpege netop ham som morderen. Det skete ca. 10 min. efter skuddene. Var han måske ’bare’ en syndebuk, der skulle have skylden for at dække over andre.
 
Det blev så aldrig opklaret, da han jo allerede dagen efter meget ’belejligt’ blev skudt af Jack Ruby. Så var munden jo lukket på Oswald for yderligere efterforskning og skylden kunne jo så meget hensigtsmæssigt placeres på ham – eller hvad ?
 
Men det kunne jo også, som mange også mener, være mafiaen, som brødrene Kennedy jo havde lagt sig ud med. Men hvorfor gik mafiaen så ikke efter Bobby, der jo var justitsminister og ledede efterforskningen mod mafiaen ? Den efterforskning ville Bobby jo fortsætte selv om JFK var død, hvilket han også gjorde. Så hvorfor mafiaen ?
 
Ja, og så kunne det jo også være selve vicepræsident Lyndon B. Johnson. Men det ville godt nok være spektakulært - og dog. Johnson og Kennedyerne var ikke ligefrem på julekort sammen. Faktisk havde Johnson ved demokraternes partikonvent i 1960, hvor JFK blev nomineret som præsidentkandidat, benyttet sig af flere ufine metoder for at forhindre JFK i at blive nomineret.
 
Men hvorfor blev han så JFK’s vicepræsident spørger du. Jo, Johnson var jo fra Texas (allerede her en tanke – det var jo i Texas JFK blev myrdet) og havde stor opbakning hos sydstatsvælgere – stemmer som JFK godt kunne bruge i valgkampen.
 
Og de ’sorte’ amerikaneres borgerrettigheder, som JFK havde gennemført i 1962 og sydstaternes holdning her til passede jo vist ikke helt godt sammen og sammenholdt med det, at Johnson jo gerne ville have været præsident i stedet for JFk kunne måske tilskynde nogen til at organisere et mord på JFK.
 
Så kunne der være et sammenhæng med de ’sorte’ amerikaneres borgerrettigheder og Johnsons ønske om selv at være præsident , der kunne være motivet ?? Eller er der et helt fjerde motiv ?
 
Ja, der hersker stadig stor mystik og konspiration om mordet  på JFK. Hvorfor forsvandt resten af hans hjerne inden obduktion ? Hvorfor blev en nær kvindelig bekendt (som han jo havde mange af) myrdet fordi hun opbevarede JFK’s dagbog og hvor er dagbogen blevet af ?
 
Spørgsmålene er mange, som man nok aldrig kommer til bunds i, men det giver jo netop gødning til mange konspirationsteorier om mordet på JFK.
 
Vi kendte jo nok alle til de fleste af de konspirationsteorier, som Thomas fortalte om, men det var et meget levende indlæg og fortalt på en måde, der klargjorde begivenhed, konspirationsteori og faktuel tilbagevisning her af. Men mon ikke, der stadig er nogen, der er i tvivl om. Hvad der er sandt og om myndighederne nu har fortalt sandheden eller stadig holder noget skjult.
 
Har du selv en tvivl om hvad der er op og ned i ovenstående konspirationer, som du fik be- eller afkræftet på mødet ? Eller blev du bare bestyrket i din holdning til hvad der er sandheden ?
 
Så en stor tak til Thomas for et godt og fortællende indlæg, der stadig kan give stof til eftertanke.
Næste møde i Herreværelset den 16. oktober

Banditter i habitter, svindlere og platugler
 
Efter 2 flytninger af dette indlæg pga Coronanedlukning skulle det nu være ganske vist, det krydser vi i hvert fald både fingre og tær for.
 
Foredragsholder Henning Frandsen kommer og fortæller lidt om ’pæne’ folks kriminelle handlinger og baggrunden her for.
 
Vi skal bl.a. høre om:
 • Champagneskrædderen og hans falskmøntnerkumpaner
 •  Alberti – justitsminister, storsvindler og storspiller - der fik Danmark anno 1908 til at ryste og udløste en rigsretssag
 • Gullaschbaronen Harald Plum, Transatlantisk Kompagnis fald og Landmandsbankens kollaps i 1922
 • Jens Asger Bech, charmerende ung mand, som 1891 tog fusen på de københavnske ågerkarle og kom fem år i tugthuset
 • Smuglerkongerne Bent Ricardo Lille Jørgen Danmark og Leon Owild: Tre ærkeslyngler, som kendte den kriminelle underverden ud og ind og som levede hårde liv med masser af sprut og hurtige damer
 • Danmarkshistoriens første bankkup
 • Brødrene Sass: To tyske mestertyve, som i en årrække begik det ene kup efter det andet i deres hjemland, for så at slå sig ned i Danmark. Og det skulle de aldrig have gjort
 • Våbensmuglerne fra Sydfyn, som forsynede apartheid-regimet i Sydafrika med våben
 
På grund af de tidligere aflysninger af indlægget og flere medlemmers tvivl om, hvorvidt de allerede er tilmeldt dette møde, vil der til mødet være en differentieret tilmelding som anført nedenfor, så nu er det bare med at holde tungen lige i øret.
 
Hvis du havde tilmeldt dig mødet den 20. marts med dette indlæg, som jo desværre blev aflyst pga Corona og du ikke har fået det indbetalte honorar for dette møde retur, så kan du forhåndstilmelde dig mødet den 16. oktober nu ved at sende en mail her om til Erling på erlingvraa@hotmail.com og i emnefeltet anføre ’Tilmelding til mødet den 16. oktober’. Da vi jo nu igen kun må være 50 deltagere på mødet vil det være efter ’først til mølle’ princippet og du har frem til mandag den 5. oktober kl. 12, hvorefter der er åbent for tilmelding for alle. Og så skal du naturligvis ikke igen betale deltagerafgift.
 
Og for alle andre gælder nedenstående.
 
Deltagerafgiften for mødet er kun kr. 60 for kaffe, frokost og  1 øl/vand. Yderligere øl/vand kan købes for 5 kr.
 
Du skal betale deltagerafgiften  via Dankort ved tilmelding til mødet (følg vejledningen ved din tilmelding) og kan du ikke betale med Dankort, skal du tilmelde dig manuelt til Herreværelset på herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk og i emnefeltet skrive ’Tilmelding til møde’ og så betale via MobilPay til Erling på 2618 1716 ved kvittering for tilmelding.
 
Tilmelding til mødet senest mandag den 12. oktober 2020 – dog max 50 deltagere efter ’først til mølle’ . Du kan tilmelde dig mødet når tilmeld-knappen, som du finder når du klikker her  er tilgængelig for tilmelding. Tilmelding vil dog først være tilgængelig fra mandag den 5. oktober kl. 12.
 
NB! Når tilmeldingsfristen er udløbet, eller max deltagerantal er nået, forsvinder Tilmeld-knappen automatisk. 
Nås maxtallet for antal tilmeldte inden tilmeldingsfristen er udløbet, erstattes Tilmeld-knappen af en Venteliste-knap.


Herefter kan du undtagelsesvis tilmelde dig ved at skrive til os på herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk og komme på venteliste.
 
OBS!  Hvis du ikke får en kvittering for din tilmelding bedes du kontakte os på herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk så sørger vi for manuel tilmelding.
 
I begge tilfælde: HUSK MEDLEMSNR til Ældre Sagen.
Kommende møder

VI tager forbehold for gennemførelse af møderne, da vi til en hver tid vil følge anbefalinger og retningslinier fra myndighedernes eller Ældre Sagens side vedr. forsamlinger mv.
 
 
30. oktober
 
Store og små tog

 
Medlem af Herreværelset, Bjarne Wilhelmsen vil gerne holde et indlæg for os.
 
Bjarne blev ansat ved DSB som 60 -årig og fik 10 fantastiske år før han gik på pension i 2011. Hobbyen med små tog stammer fra den tid, hvor alle raske drenge ønskede sig modeltog. Han har bevaret interessen gennem de mange år og vil fortælle lidt om denne meget alsidige hobby.
 
 
13. november
 
Så indtager borgmesteren igen Herreværelset

 
Det er jo blevet en god tradition, så borgmester Thomas Lykke Pedersen kommer igen i år på besøg i Herreværelset og informerer om kommunens tilstand og svarer på spørgsmål fra medlemmerne.

Hvis du har spørgsmål, som du ønsker svar på, kan du sende spørgsmål til mig (Bent) inden den 31. oktober på jbmarcussen@gmail.com så skal jeg nok sørge for, at det kommer Thomas i hænde inden mødet, så han har mulighed for at undersøge og forberede sit svar her på.
 
 
27. november
 

Der er pt ikke aftalt indlæg til dette møde, da vi indtil videre lige holder denne dag som en ’buffer’, hvis der skulle komme et godt emne op i luften, men ellers er der nok forslag til indlæg at vælge imellem. Så der skal nok komme et godt indlæg.
 
 
11. december
 
Herreværelsets store julefrokost
 

Mere her om senere. 
 
Med venlig hilsen
 
På bestyrelsens vegne
Bent
 
PS! Hvis du har kommentarer eller forslag til nyhedsbrevet, er du meget velkommen til at skrive til mig på jbmarcussen@gmail.com
Vores hjemmeside

Vores mail-adresse er:
herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk

Vores hjemmesideadresse er:
www.fredensborg-aeldresag.dk/herrevaerelset

Ønsker du at ændre den måde du modtager disse mails på?
Du kan opdatere din profil eller afmelde dig fra denne liste

 


This email was sent to <<E-mail adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ældre Sagen — Fredensborg · Hjortevænget 223 · Kokkedal 2980 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp