Copy
  • Mødet i Herreværelset den 5. november
  • Næste møde i Herreværelset den 19. november
  • Kommende møder
Se mailen i din browser
 
Kokkedal den 7. november 2021 
 

Mødet i Herreværelset den 5. november 2021
 

Så var der vinsmagning på programmet og det gav også fuldt hus med ca. 80 deltagere, her af en del nye medlemmer, men de ved jo heller ikke, hvad de går ind til.

Erling bød velkommen til alle og gjorde lige opmærksom på, at man ved tilmelding angiver et kontakt ltelefon-nummer. Det gælder især hvis man tilmelder sig på venteliste, så venteliste-deltagere kan kontaktes ved eventuelle afmeldinger. Du kan ved tilmelding anføre kontakt telefonnr. Når du har indtastet medlemsnr. og fødselsdato og derefter klikker på ’Hent oplysninger’, hvor du får en oversigt over bl.a. navn, tlf. og mailadresse, som du her kan redigere i. Så hvis du ikke har anført mobil tlf. så kan du altså gøre det der.

Ove havde taget mødets emne om vinsmagning helt alvorligt og fundet en drikkevise fra Bellmans gemmer. Jeg ved ikke helt, om det var en vise fra glunterne, men det kunne det godt have været. Men ingen sang uden stemmeopvarming fra Phillip Faber. Og det blev til en længere seance, men det må have gjort godt, for der blev sunget godt igennem til drikkevisen – og nåh ja, det kunne måske også bare være fordi det var en drikkevise.

Og her midt i skriveriet har jeg taget min lille nissehue på for lige at minde mig selv og dig om, at julen lige pludselig melder sin ankomst og det betyder jo at den store glade og overvældende julefrokost i Herreværelset så også er ’lige om hjørnet’ (17. december), hvis der da ikke igen dukker et forsamlingsloft op ifm. med en større smittespredning med Corona. Men indtil videre krydser vi fingre og tæer og håber på, at vi kan gennemføre julefrokosten i år.

Der vil dog være et max deltagerantal på 80, og som tidligere år vil vi også lige her sende en lille appel om sponsorering af drikkevarer til julefrokosten. Men i år ser vi gerne sponsorater på øl og ikke så meget snaps, da der er snaps fra tidligere – og det skal jo lige udryddes først. Så hvis du vil sponsorere lidt drikkeligt, kan du skrive til Herreværelset på herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk og i emnefeltet skrive ’julesponsor’. Og som sponsor vil du få tilsendt et tilmeldingslink til julefrokosten inden mulig tilmelding via nyhedsbrevet fra mødet den 3. december – det er da et tilbud.

PS! Seneste folketælling viser, at vi nu er 300 medlemmer af Herreværelset – og stort tillykke med det ’runde tal’ til Jer alle. Det er dog vare ærgerligt, at der så kun er plads til ca. 80 deltagere på vores møder, men det er jo de nuværende vilkår for at kunne bruge et godt mødelokale med den nødvendige teknik,


Eksklusiv vinsmagning og tapaz

 Jørgen Meinertz havde givet os et særdeles godt tilbud på vinsmagning af rigtig gode Barolo vine – og det kunne vi naturligvis ikke sige nej til. – og det er jo nok heller ikke hver dag man får en Barolo vin, så her var muligheden.

 Og til vinsmagning hører tapaz, og det blev godt kombineret til et velsmagende og vellykket arrangement.

Jørgen har en lille nebengeschæft med lidt ’garage vinsalg’, som han selv kaldte det. Det startede med noget tysk vin og senere franske vine fra Rhone, Bordoux og Alsace.

For ca. 6 år siden begyndte han så også at importere og sælge Barolo vine. Det var på baggrund af en god vinsmagningstur til Varoloområdet i Italien. Og for os ikke Italiens- eller vinkendere, så ligger Barolo området i det nordvestlige Italien (mod grænsen til Frankrig), syd for Torino og nord for Den Italienske Riviera og koncentreret i 5 kommuner omkring byen Barolo, der er hovedbyen i området.

I Barolo (byen) findes et slot, hvor man kan se historien om Barolo vine og naturligvis købe både vine og tilbehør til vine – der skal jo sælges noget, når der i Barolo området produceres ca. 10 millioner liter vin om året – så der burde også være lidt til os her i Dannevang selv om vi her i landet ’kun’ drikker ca. 30 liter vin pr. indbygger (børn talt med) om året.

Jørgen fortalte meget om området og fremstillingen af vinen. Den er primært fremstillet på Nebbiolo druen (du kan søge mere info om druen på nettet), som kun anvendes til vinproduktion i netop Baroloområdet.

Jørgen havde til dagens vinsmagning fundet 5 vine, der alle kommer fra Vingården Paolo Manzone, der  ligger i Barolo området i den del af Barolo, der hedder Serralunga.  Det er en af de 5 områder i Langhe området, som er en del af Piemonte i Italien. De er de eneste områder, der har lov til at producere Barolo vine.

Paolo Manzone´s familie har ejet gården gennem 6 generationer og vingården er i dag en af de mest velrenommerede producenter i Barolo området. Deres vine har fået flere udmærkelser i diverse vinguides som for eksempel GAmbero Rosso. Deres marker i Barbaresco har en gennemsnitsalder på 20 til 25 år, mens vinstokke fra Serralunga-ejendommen spænder fra 25 til 60 år gamle (druerne fra de ældste vinstokke går ind i vingårdens flagskib Barolo DOCG, som ligger i bedste del af det berømte Meriame -område).

Alle faser af vinforarbejdningen, inklusive høstning, udføres i hånden for at sikre maksimal kvalitet såvel som alle stadier i vinificeringen udføres med den største omhyggelighed for at opnå det bedste resultat, takket være den langsomme gæring i ståltanke. Manzon producerer ligesom de fleste andre producenter flere forskellige vine, hvor Barolo er den mest kendte og dyreste.

Under selve vinsmagningen deltog Paolo Manzone selv på en direkte linie fra Italien via Teams og fortalte os om de forskellige vine vi smagte på. Hyggeligt også at høre om vinene på en nærværende måde fra producenten selv.


Der var prøvesmagning på følgende vine, hvor Arneis er hvidvin og de resterende rødvine:

Arneis DOCG
Langhe Rosso DOC ”Arde”
Barbera d´Alba DOC ”Fiorenza”
Nebbiolo d’Alba DOC
arolo DOCG Serralunga
 
Jørgen havde til mødet pakket nogle kasser med de forskellige vine  til særpris på mødet og gav også Herreværelsets medlemmer et tilbud på  20% rabat ved fremtidig køb af vine fra Jørgens vinsortiment. Du skal blot angive, at du er medlem af Herreværelset.

Jørgen har sin ’garagebutik’ (lager) på Håndværkersvinget 10, Hørsholm (lige ved Forbrændingen), men hvis du vil købe vin fra Jørgen skal du dog lige kontakte ham først, da der ikke er normal betjening i ’garagen’.

Du kan kontakte Jørgen på: Mobil 4050 9480 eller mail vine@meinertz-vine.dk.  Og du kan læse mere på hjemmesiden www.meinertz-vine.dk .

Vi siger tak til Jørgen (og Paolo) for et godt, velsmagende og berigende indlæg.

Jørgen har sendt os sine slides fra mødet i pdf-format:
Du kan downloade hans slides her.
Næste møde i Herreværelset den 19. november 2021

Gennem Rusland til Ishavet.

Søndag den 5. maj 2019 stak vi ud fra Rungsted Havn mod nye eventyr i russiske farvande. Turen gik gennem Østersøen til Skt. Petersborg og videre gennem floderne Neva og Svir, søerne Ladoga og Onega til Hvidehavet og Arkhangelsk.

 Kun ganske få lystbåde har sejlet ruten tidligere. På vejen passerede vi øen Kizhi i Onegasøen med den enestående trækirke, Hvidehavskanalen, som kammerat Stalin lod et stort antal politiske fanger slide sig ihjel på i 1931-33 og den berygtede Gulag-fangelejr på øgruppen Solovetsky i Hvidehavet (billedet), hvor mange af fangerne til kanalbyggeriet kom fra.

Hjemturen gik via Arkhangelsk gennem Hvidehavet, rundt om Kolahalvøen og vi fulgte derefter Norges kyst fra Kirkenes over Nordkap til Tromsø og videre mod syd tilbage til Rungsted. 4.000 sømil og 4 måneders sejlads.

Henrik Wichmann, skipper på S/Y WICHWAM, fortæller og viser billeder fra turen.Deltagerafgiften er kr. 85 for kaffe, indlæg og frokost.
 
NB! Når tilmeldingsfristen er udløbet eller max deltagerantal er nået, forsvinder Tilmeld-knappen automatisk og erstattes af en Venteliste-knap, som du skal klikke på for at blive skrevet på venteliste til mødet. Men tilmeld dig ventelisten, der kan jo komme afbud til mødet.

Tilmelding til mødet senest mandag den 15 november 2021 – dog max 78 deltagere efter ’først til mølle’ . Du kan tilmelde dig mødet når Tilmeld-knappen, som du finder når du klikker her er tilgængelig for tilmelding. Tilmelding vil dog først være tilgængelig fra søndag den 7. november kl. 20.
 
OBS! Husk at afmelde din mødedeltagelse, hvis du er blevet forhindret i at komme, så en anden kan få din plads.


OBS!  Hvis du ikke får en kvittering for din tilmelding bedes du kontakte os på herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk – og husk medlemsnr.
Kommende møder

 
3. december
 
Højbjergsagen

 
Det uopklarede drab på Marie Lock-Hansen er Danmarkshistoriens største kriminalsag og en af de mest myteomspundne. Hvem kom ind ad døren om formiddagen 10. november 1967, i et nydeligt hjem i Højbjerg ved Aarhus – og skød Marie Lock-Hansen ned med koldt blod?

True crime-bestsellerforfatteren Peer Kaae går i dette foredrag bag om alle teorierne, som er groet vildt gennem 50 år. Med støtte i politiets akter fra sagen portrætterer han ægteparret på Hestehavevej, deres upåfaldende tilværelse – og alle hemmelighederne bag den småborgerlige facade. Han rekonstruerer tiden omkring drabet minut for minut og følger sporene ud i Aarhus og omegn. Trådene trækkes også bagud, til de dunkle punkter i hr. og fru Lock-Hansens samliv, og baseret på research og interviews med de tilbageværende vidner i sagen lægger Peer Kaae brikkerne på ny og tegner et aldrig tidligere set billede af mordet og morderen.
 
Peer Kaae, der er journalist og forfatter, har skrevet en hel del bøger om krimisager, bl.a. ’Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej’ og kendte personer, bl.a. Axel Strøbye og Karl Stegger, som han også holder foredrag om. Du kan læse mere om Peer Kaae og hans bøger på
https://www.forfatterforedrag.dk/flx/foredragsholdere/peer-kaae-foredrag-dobbeltmordet-paa-peter-bangs-vej/
 
  
17. december
 
Herreværelsets gigantiske julefrokost

 
Så bimler det snart ind til jul og selvfølgelig skal vi også mærke julestemningen i Herreværelset og pga corona og forsamlingsloft blev sidste års julefrokost jo desværre aflyst, så der er rigtig god grund til en festlig og fornøjelig julefrokost i år med rigtig meget godt til maven og halsen.
 
Hvad der diskes op med er ikke planlagt endnu, men du bliver ikke snydt.


 
Med venlig hilsen
 
På bestyrelsens vegne
Bent
 
PS! Hvis du har kommentarer eller forslag til nyhedsbrevet, er du meget velkommen til at skrive til mig på jbmarcussen@gmail.com
Vores hjemmeside

Vores mail-adresse er:
herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk

Vores hjemmesideadresse er:
www.fredensborg-aeldresag.dk/herrevaerelset

Ønsker du at ændre den måde du modtager disse mails på?
Du kan opdatere din profil eller afmelde dig fra denne liste

 


This email was sent to <<E-mail adresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ældre Sagen — Fredensborg · Hjortevænget 223 · Kokkedal 2980 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp