Copy

Nieuwsbrief ONE 05/2018

View this email in your browser
ONE staat voor verbinden, versterken en innoveren, met als doel de Technische Installatiebranche voor te bereiden op een duurzame toekomst.
 Twee keer per jaar informeren we u in deze nieuwsbrief over de activiteiten van Oost Nederland Energie(k).

Inhoud

1. Onderwijs

2. Leermiddelen

3. Partners & het werkveld

ONDERWIJS

De Hybride Docent in het mbo

Afwisseling, brede ontwikkeling en duurzaam inzetbaar

Hybride docenten, nooit van gehoord? Er zijn in Nederland ruim 50.000 docenten die hun baan voor de klas combineren met een baan in het werkveld. Het hybride docentschap geeft ruimte aan de brede mogelijkheden die het leraarschap te bieden heeft en dat sluit mooi aan bij een aantal grote uitdagingen waar het onderwijs in Nederland voor staat. Zoals de noodzaak om tot de wereldtop te blijven behoren in het onderwijs en de behoefte aan topdocenten die dit onderwijs in de praktijk brengen. Jorn de Booys is HRM Adviseur bij Rijn IJssel en vertelt hoe zij aankijken tegen het hybride docentschap.

>> Lees verder

Circulair & Klimaatneutraal MBO

Terugblik werkconferentie Check MBO

Ben jij er als betrokkene binnen het MBO klaar voor? Geef jij je studenten de competenties mee om bij te kunnen dragen aan de energietransitie en de circulaire economie? Dat waren de vragen die centraal stonden tijdens de landelijke ChecK MBO Conferentie op 11 december. Het was een inspirerende dag, met leuke sprekers, interessante discussies en leerzame workshops.

>> Lees verder

Nieuwe Opleiding KEI

De Technische / ROC Nijmegen

Binnen de Technische / ROC Nijmegen zijn ze dit jaar gestart met een nieuwe opleiding: een combinatie van Koeltechniek, Elektrotechniek en Installatietechniek; KEI dus! Bijzonder is dat het fundament in deze opleiding  elektrotechniek blijft, maar daaromheen worden studenten breder opgeleid.

>> Lees verder

LEERMIDDELEN

Opening eerste warmtepompcentrum Gelderland

- Didam -

In Didam is het eerste warmtepompcentrum van Gelderland geopend. Monteurs van bedrijven en mbo-studenten leren hier warmtepompen te plaatsen, te onderhouden en erover te adviseren.In Didam leren in één jaar duizend monteurs hoe een warmtepomp werkt. 

>> Lees verder

Nieuwe Website voor Kennisportaal 


Het Kennisportaal is het platform voor vakscholing in de duurzame Bouw- en Installatiewerkbranche, voor bedrijven en onderwijs en de verduurzaming van ONE. Op de nieuwe website van het Kennisportaal kun je terecht voor informatie over:
 

  1. Leermiddelen. Het Kennisportaal stelt mobiele practicumopstellingen beschikbaar aan het onderwijs voor een bepaalde tijd via een huurovereenkomst.
  2. Cursussen & opleidingen waarbij duurzaamheid centraal staat.
  3. Advies over opleiding en bijscholing van werknemers.

>> Zie website

PARTNERS EN WERKVELD

Samen uitdaging energietransitie aan

Onderwijs, bedrijfsleven en gemeenten

Wil de energietransitie slagen, dan moet Nederland beschikken over voldoende én goed opgeleid vakpersoneel. Bedrijven en onderwijsinstellingen presenteerden hun gezamenlijke plannen daartoe onder de noemer ‘De Uitdaging’ aan staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer tijdens de Werkconferentie Topsector Energie.

>> Lees verder

3e groep technici straks klaar voor beroepsonderwijs

Docenten- en instructeurspool 

Veel (v)mbo-scholen hebben een groot tekort aan techniekdocenten. Daarom is het van cruciaal belang het aantal techniekdocenten uit te breiden. De daadwerkelijke oplossing moeten uit het werkveld komen, zoals het Scholingstraject "Docenten- en instructeurspool Technische Installatiebranche Gelderland-Overijssel". 
 

>> Lees verder

Copyright © ONE - Oost Nederland Energie(k) 2018-2019
info@oostnederlandenergiek.nl

Wil je de Nieuwsbrief van Oost Nederland Energie(k) ontvangen? Meld je dan hier aan.
Wil je de gegevens die wij van u bewaren inzien of wijzigen? Klik dan hier.
Wilt je geen email van Oost Nederland Energie(k) meer ontvangen? Je kunt je hier afmelden.
Wilt je weten hoe wij met je gegevens omgaan? Klik dan hier.
 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Oost Nederland Energiek - ONE / Powerlab · Gebouw LB unit 0.03, Westervoortsedijk 73 · Arnhem, 6827 AV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp