Copy

Nieuwsbrief ONE 07/2019

View this email in your browser
ONE staat voor verbinden, versterken en innoveren, met als doel de Technische Installatiebranche voor te bereiden op een duurzame toekomst.
Twee keer per jaar informeerden we u in deze nieuwsbrief over de activiteiten van Oost Nederland Energie(k). Met deze laatste nieuwsbrief sluiten we het project af. Het team van ONE bedankt iedereen die heeft meegewerkt aan deze mooie samenwerking!

Inhoud

ONE Duurzaam Door! - verslag slotbijeenkomst 11 april 2019

ONE PRESENEERT MOOIE OPBRENGSTEN TIJDENS ONE DUURZAAM DOOR! BIJEENKOMST

Met trots presenteerde RIF-project Oost Nederland Energie(k) | ONE de opbrengsten van vier jaar samenwerking tussen het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven tijdens de afsluitende ONE Duurzaam Door! bijeenkomst op 11 april 2019 in het Powerlab op IPKW. 

In de publiek-private samenwerking ONE hebben onderwijs en bedrijfsleven de afgelopen jaren gezamenlijk gewerkt aan een up-to-date aanbod van duurzame opleidingen voor toekomstig en zittend personeel in de technische installatiebranche. De genodigden kregen in een timelapse video kort te zien welke activiteiten het project heeft georganiseerd en welke initiatieven zijn ondersteund om een betere aansluiting tussen het mbo onderwijs en de arbeidsmarkt te realiseren. 

Opbrengsten & Verduurzaming

Hoogtepunt van de bijeenkomst was de presentatie van de opbrengsten. Mooie voorbeelden hiervan zijn het veelvuldige gebruik van het Powerlab op IPKW door de stakeholders van ONE voor samenwerkingen, bijeenkomsten en andere activiteiten op het gebied van duurzame technieken voor de bouw- en installatiebranche, de verdere professionalisering van docenten met duurzame masterclasses en excursies, maar ook het Kennisportaal Gelderland met duurzame opleidingen voor werkgevers en vakmensen in de bouw- en installatietechniek. 
Bijzonder waardevol zijn de drie leermodules over duurzame technieken die in opdracht van ONE ontwikkeld zijn.

Regionaal Investeringsfonds MBO

Het Regionaal Investeringsfonds (RIF) wil aantrekkelijk en eigentijds mbo-onderwijs stimuleren. Daarvoor moeten mbo-instellingen nauw samenwerken met regionale bedrijven. Het RIF is de afgelopen jaren succesvol gebleken om samenwerking in de regio te stimuleren. In totaal hebben 111 samenwerkingsverbanden ruim 100 miljoen euro ontvangen vanuit het Rijk. Het bedrijfsleven en regionale overheden hebben dat aangevuld met nog eens 215 miljoen euro.

ONE ONTWIKKELT DRIE WAARDEVOLLE, DUURZAME LEERMODULES

In opdracht van ONE zijn drie unieke leermodules over duurzame energietechnieken ontwikkeld.
  • Leermodule Warmtepompsystemen (Auteurs Paul Beumer, Docent ROC Nijmegen & Anton Peters, Docent Graafschap College) 
  • Leermodule DC & Opslag (Auteur Henry Lootens, Gelijkspanningsspecialist KIEN Innovatiemeesters)
  • Leermodule Energieneutraal Bouwen (Auteur Clarence Rose, specialist ENB Kennisinstituut KERN)
Deze leermodules vullen een enorme behoefte bij mbo-instellingen aan goed lesmateriaal over duurzame technieken en zorgen direct voor een betere aansluiting van het mbo op de arbeidsmarkt. De modules worden beschikbaar gesteld in het digitale leerplatform van oZone en zijn daar door onderwijsinstellingen op te vragen. Voor meer informatie kunt u terecht bij Jeroen van der Vorst, +31657892690.

ONE VERDUURZAAMT VERDER IN KENNISPORTAAL GELDERLAND

Het Kennisportaal is het platform voor vakscholing in de duurzame Bouw- en Installatiewerkbranche, voor bedrijven en onderwijs en de verduurzaming van ONE. Op de nieuwe website van het Kennisportaal kun je terecht voor informatie over:

  1. Leermiddelen. Het Kennisportaal stelt mobiele practicumopstellingen beschikbaar aan het onderwijs voor een bepaalde tijd via een huurovereenkomst.
  2. Cursussen & opleidingen waarbij duurzaamheid centraal staat.
  3. Advies over opleiding en bijscholing van werknemers.

>> Zie website

ONE 2015-2019: een timelapse video van de activiteiten en projecten van ONE

Jacqueline Bijlsma door met nieuwe PPS projecten

"Na 4 jaar met veel enthousiasme en plezier projectleider te zijn geweest bij Oost Nederland Energiek ga ik mij na 1 juni 2019 richten op andere werkzaamheden, waaronder PPS Beroepsonderwijs in Logistics Valley. Duurzaamheid blijft bij mij in elk geval hoog in het vaandel staan! Ik ga er dan ook vanuit dat we elkaar in de toekomst zullen blijven ontmoeten. Dank voor de prettige samenwerking de afgelopen jaren en tot ziens!"

Jacqueline Bijlsma, Programmadirecteur Oost Nederland Energie(k)
Copyright © ONE - Oost Nederland Energie(k) 2018-2019
info@oostnederlandenergiek.nl

Per 1 juni 2019 stopt ONE en worden je gegevens verwijderd van deze mailinglijst.
Wil je de gegevens die wij van je bewaren nog inzien of wijzigen? Klik dan hier.
Je kunt je hier afmelden.
Wilt je weten hoe wij met je gegevens omgaan? Klik dan hier.
 


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Oost Nederland Energiek - ONE / Powerlab · Gebouw LB unit 0.03, Westervoortsedijk 73 · Arnhem, 6827 AV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp