Copy

Nieuwsbrief

View this email in your browser

 
ONE staat voor verbinden, versterken en innoveren, met als doel de Technische Installatiebranche voor te bereiden op een duurzame toekomst.
Geachte lezer,
Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van ONE. Met deze nieuwsbrief willen we u vier keer per jaar informeren over de activiteiten vanOost Nederland Energie(k). Wij wensen u veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,
Jacqueline Bijlsma, Programmadirecteur ONE
ONE naar IPKW
ONE heeft zich per 1 mei 2016 gehuisvest op Industriepark Kleefse Waard te Arnhem. Daarmee vestigt ook ‘het Powerlab’ zich op het IPKW. In de volgende nieuwsbrief leest u hier meer over.
Groot tekort techniekdocenten dreigt

Veel MBO-scholen verwachten binnen vijf jaar een groot tekort aan techniekdocenten. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de MBO Raad. Het tekort wordt vooral veroorzaakt doordat veel docenten de komende tijd met pensioen gaan, zonder dat er vervangers klaar staan. ONE herkent genoemde problematiek en gaat samen met het Platform Technische Installatiebranche - Onderwijs Gelderland Overijssel wat aan dat tekort doen.
Linthorst Techniek, waar ondernemerschap en innovatie vanzelfsprekend samengaan.
Een interview met Erik Linthorst.

Het bedrijf onderscheidt zich door out-of-the-box te denken en te focussen op nieuwe ontwikkelingen.
>Lees verder
Graafschap College zet studenten aan het werk bij ARX lab

Het project ‘de duurzame werkplaats’ is één van de projecten die het Graafschap College aangaat in samenwerking met bedrijven uit de Achterhoekse regio. Ze doen dit deze keer samen met het AOC uit Doetinchem  en een aantal bedrijven in de bouw-, installatie-     
                   en groensector. >Lees verder
Anthony kiest voor duurzame energie
Een interview met Anthony Raben, 3e jaars student aan het Graafschap College, Installatietechniek niveau 4. Hij is één van de studenten die deelneemt aan het ARXLab. >Lees verder
Startbijeenkomst docenten Installatie & Elektrotechniek slaat aan
 
De eerste startbijeenkomst voor docenten van ROC Nijmegen, het Graafschap College, Rijn IJssel en IWAR is achter de rug. Een duurzame dag met actieve participanten en een afwisselend programma.
>Lees verder
Energy Challenges Arnhem van start

Vijf scholen strijden tot juni 2016 met zes teams tegen elkaar, om duurzaamheid en energiebesparing hoog op de agenda van hun school te krijgen. Door middel van techniek die het verbruik in hun school inzichtelijk moet maken en door hun eigen acties, hopen de leerlingen energie te besparen en andere leerlingen mee te krijgen.
>Lees verder

Overheid

Gemeente Arnhem verduurzaamd MFC's

De gemeente Arnhem heeft enkele Multi Functionele Centra's laten verduurzamen. Met deze verduurzaming besparen de drie MFC’s elk jaar opnieuw 250.000 kg CO2. Deze CO2-besparing staat gelijk aan het planten van zo’n 13.000 volwassen eiken. >Lees verder

Uit de branche


Succesvolle werkconferentie Platform TI - Onderwijs GO

Ontwikkelingen in de branche. Daarover ging op 8 maart jl. in Apeldoorn de inspirerende werkconferentie voor het bedrijfsleven en het onderwijsveld op initiatief van het Platform Technische Installatiebranche - Onderwijs Gelderland Overijssel.

De uitwisseling van kennis en ervaring van de deelnemers leverde een schat aan ideeën op voor de Platform Kalender 2016-2017. >Lees verder

 
UNETO - VNI presenteert het 'nieuwe installeren'
Middels onderstaand link (klik op de afbeelding), krijgt u een filmpje te zien over het 'nieuwe installeren' bij UNETO-VNI.
Copyright © ONE - Oost Nederland Energie(k) 2016

ONE
IPKW / Greenhouse
Westervoortsedijk 73, 6827 AV Arnhem

Wilt u de Nieuwsbrief van Oost Nederland Energie(k) ontvangen?
Meldt u dan hier aan.

Wilt u geen email van Oost Nederland Energie(k) meer ontvangen?
  U kunt zich hier afmelden


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Oost Nederland Energiek · Westervoortsedijk 73 · Arnhem, Ge 6827 AV · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp