Copy

Nieuwsbrief ONE 02/2017 

View this email in your browser
ONE staat voor verbinden, versterken en innoveren, met als doel de Technische Installatiebranche voor te bereiden op een duurzame toekomst.
 Twee keer per jaar informeren we u in deze nieuwsbrief over de activiteiten van Oost Nederland Energie(k).
Inhoud

Wim Vierwind nieuwe manager PowerLab

Per 1 januari 2017 is Wim Vierwind begonnen als PowerLab manager bij ONE. Het PowerLab is volop in ontwikkeling en het is Wim’s taak daar sturing aan te geven. Wie is Wim Vierwind en wat verwacht hij van zijn nieuwe opdracht? 

Als bouwkundige heeft Wim afwisselend ervaring opgedaan in het bedrijfsleven én het onderwijs. De herfst van zijn carrière wil hij graag besteden in het onderwijs en er met zijn ervaring aan bijdragen dat het onderwijs up-to-date is met de huidige stand van de techniek. Zijn missie wat het PowerLab betreft is dan ook duidelijk. Hij wil er voor zorgen dat het PowerLab een ontmoetingsplaats wordt voor leerlingen/studenten, docenten, TI werknemers en het bedrijfsleven. Een plek waar ze kennis kunnen nemen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van energievraagstukken en waar state-of-the-art technieken van producenten en leveranciers te zien zijn. De plaats waar instructies en cursussen voor bedrijfsleven en praktijkdocenten worden gegeven, in nauwe samenwerking met het Kennisportaal. En dat moet lukken, Wim staat erom bekend dat hij de zaken die hij aanpakt ook afmaakt...

>> Lees het volledige interview.

Cursus slimme kamerthermostaten IT Netwerk in PowerLab

Op donderdag 23 april 2017 vindt in het PowerLab de eerste dag van de tweedaagse training 'Slimme kamerthermostaten IT Netwerk plaats. De cursus is georganiseerd door het Kennisportaal Duurzame Bouw- en Installatietechnieken is bestemd voor Servicemonteurs installatietechniek, Leidinggevende monteurs en werkvoorbereiders met een vooropleiding EMWI en MBO denkniveau. Na afloop van de training zijn de deelnemers beter geïnformeerde gesprekspartners voor opdrachtgevers, collega's en leveranciers. Daarnaast zijn ze in staat  Thermostaten en IP devices in standaard LAN configuraties te configureren en kunnen ze basis LAN problemen oplossen / herkennen.  Meer informatie over de cursus vindt u hier.

Aanmelden en contact
Stichting Kennisportaal Duurzame Bouw en Installatietechniek
T: 085 273 12 11

www.kennisportaal.nu

3 roc’s op college tour vakbeurs Hardenberg in ONE bus

De ONE bus vol enthousiaste studenten en vakdocenten van Rijn IJssel, roc Nijmegen en Graafschap College vertrok op 29 november naar de de Elektro Vakbeurs in Hardenberg. Daar namen de studenten deel aan een College Tour rondom innovatieve technieken. De bus was beschikbaar gesteld door Oost Nederland Energie(k) - ONE en de collegetour werd georganiseerd door OTIB, in samenwerking met de beursorganisatie en de samenwerkingspartners van het LoopbaanCentum. 
Mbo studenten elektrotechniek van 17 jaar en ouder kregen zo de kans de beurs te bezoeken, gerichte informatie te krijgen, nieuwe producten en ontwikkelingen in de branche te zien en contacten te leggen met geïnteresseerde bedrijven. 

ONE participeert in Job Twinning Gelderland (JTG)

Tijdens het Job Twinning traject Gelderland worden professionals uit het onderwijs gekoppeld aan professionals uit de sectoren Technische Installatiebranche, Smart Industry en Automotive. De koppels werken maximaal 5 maanden lang aan gezamenlijke ontwikkeldoelen. In juli 2017 delen alle koppels hun leeropbrengsten met hun organisaties en met het bredere Job Twinning netwerk. In het verlengde van reeds bestaande mogelijkheden voor gastlessen en bedrijfsopdrachten zorgt Job Twinning dus voor een kruisbestuiving tussen sectoren, waarbij zowel deelnemers als hun organisaties van en met elkaar leren. ONE is een van de uitvoerders in dit traject.

Contact met JT Gelderland
Bent u geïnteresseerd in Job Twinning? Neem dan contact op met Hans Haring gelderland@hybridedocent.com / 06-51292482.

Meer informatie vindt u hier.

Henny Harkema klaar bij ONE

Ze was er vanaf het begin bij. Eerst om het plan voor ONE te schrijven en vervolgens als de motor achter het onderwijsdeel van Oost Nederland Energie(k). Haar voornaamste taak was om verbinding te leggen tussen de drie roc’s die betrokken zijn bij ONE. Concreet ging het daarbij om het opzetten en uitvoeren van de professionaliseringsagenda en het gezamenlijk ontwikkelen van keuzedelen. Per 1 januari 2017 houdt Henny Harkema zich met nieuwe projecten bezig. Hoe heeft ze haar tijd bij ONE ervaren? Wat waren haar verwachtingen, waar is ze trots op, hoe ziet ze verdere ontwikkelingen en wat heeft de toekomst in petto?

Inspiratiemiddag BIM 9 februari 2017 - meld je snel aan!

Bouwen is morgen anders. Het is dus nu tijd om u te oriënteren op de toekomst en vandaag met morgen te beginnen. Dat kan met BIM. BIM is meer dan alleen een 3D tekeninstrument. BIM staat vooral voor integraal samenwerken. Aspecten als teamwork, projectmanagement, kennismanagement en vertrouwen komen aan de orde. 

Tijdens deze gratis inspiratiesessie nemen Theo Ockhuijsen (branchespecialist Technische Installatiebranche), Jaap de Lange (transitiemanager voor BIM en Lean programma’s) en Bas Spaan (BIM-specialist) u mee in de mogelijkheden die BIM biedt. 
Aanmelden BIM Inspiratiesessie

Inspirerend ‘Kijkje in de keuken’ bij...

Op woensdag 14 december kwamen 20 docenten installatie- en elektrotechniek van de roc’s Rijn IJssel en Graafschap College op bezoek bij hun collega’s van ROC Nijmegen voor een kijkje in de keuken in het kader van de Kennisportaal/ONE professionaliseringskalender.

De docenten werden gastvrij ontvangen in het Technovium en bezochten de onderwijsvloer. Er werd uitleg gegeven over het onderwijs in De Technische. Daar werken het onderwijs en het bedrijfsleven nauw met elkaar samen en dat zie je terug in het onderwijsconcept. De studenten van de verschillende opleidingen moeten regelmatig met elkaar samenwerken om hun lesopdrachten goed uit te kunnen voeren. Ook biedt het uitgebreide stagemogelijkheden... 

Korte Mededelingen
Professionaliseringsagenda ONE/Kennisportaal Duurzame Bouw en Installatie

De professionaliseringsagenda bestaat uit ONE activiteiten en het aanbod van Het Kennisportaal Duurzame Bouw en Installatietechniek. Het Kennisportaal is een initiatief van organisaties in de bouw- en installatietechniek en streeft naar duurzaam vakmanschap. Het portaal biedt opleidingen voor werkgevers en werknemers met een focus op de toekomst. Duurzaamheid staat daarbij centraal.

Datum  Tijd Activiteit
8 februari 2016 14.00 - 19.00u Inspiratiemiddag BIM Theo Ockhuijsen
22 februari 2017  15.00 – 19.00u Kijkje in de Keuken bij Rijn IJssel
23 februari 2017    Slimme kamerthermostaten IT netwerk - dag I
10 maart 2017   Cursus Warmtepompsystemen en hybride warmtepomp - dag I
17 maart 2017   Cursus Warmtepompsystemen en hybride warmtepomp - dag II
20 maart 2017   Cursus Waterzijdig inregelen CV-installaties - dag I
22 maart 2017   Cursus Waterzijdig inregelen CV-installaties - dag II
22 maart 2017  15.00 – 19.00u Masterclass Warmte/Koudeopslag door Kropman
24 maart 2017   Cursus Warmtepompsystemen en hybride warmtepomp - dag III
19 april 2017  15.00 – 19.00u Kijkje in de keuken bij Graafschap College
26 april 2017    Slimme kamerthermostaten IT netwerk - dag II
31 mei 2017  15.00 – 19.00u Masterclass Zonnepanelen BDA
Nog niet bekend   Excursie - nog nader te bepalen
Copyright © ONE - Oost Nederland Energie(k) 2017

info@oostnederlandenergiek.nl

ONE
IPKW / Greenhouse
Westervoortsedijk 73, 6827 AV Arnhem

Wilt u de Nieuwsbrief van Oost Nederland Energie(k) ontvangen?
Meldt u zich dan hier aan.

Wilt u geen email van Oost Nederland Energie(k) meer ontvangen? U kunt zich hier afmelden 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Oost Nederland Energiek · Gebouw LB unit 0.03, Westervoortsedijk 73 · Arnhem, 6827 AV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp