Copy
Bekijk deze mail in je browser
Illustratie van TIM XL door Britt Raes
     (Illustratie Britt Raes)

 

Een hyperparticipatieve voorstelling

DEMO: 19 september 2018 (zie verder)

"Bij thematisch improvisatietheater wordt het centrale thema doorgaans bepaald door de opdrachtgever / organisator. Er wordt een bijeenkomst (congres, studiedag, opleiding, interne strategische vergadering,...) georganiseerd waarvan het thema vooraf vastligt. Regelmatig stellen we nadien vast dat de energie of de focus van de groep elders lag en zeggen we tegen elkaar: "Het zou eigenlijk daarover moeten gegaan zijn." In elke formule geven wij wel ruimte aan wat leeft bij mensen, maar het centrale thema zal steeds dwingend leiden. TIM XL is ontstaan vanuit de wens om ook een formule aan te bieden waarbij we groepen de kans te geven om zonder vooraf bepaald thema zichzelf te onderzoeken, en naar boven te laten komen wat voor die groep op dat moment het meest relevant is om mee aan de slag te gaan. We geloven dat we daarmee een vorm aanreiken voor organisaties die verder willen en durven gaan in échte participatie, eigenaarschap en persoonlijk leiderschap van alle medewerkers."
Nathalie Van Renterghem


Vorig jaar werd dit nieuwe concept (onder de werktitel "Op de Graat") ontwikkeld en uitgerold in drie organisaties: Stad Leuven, de Tandem in Diepenbeek en Mivalti in Tielt. Bij deze nog eens een dikke dankuwel aan hen voor de boeiende samenwerking en het vertrouwen om in iets nieuws te duiken.
Enkele reacties:
  • Geweldig wat jullie doen, petje af!
  • Knap werk, behalve dat het toch wel duidend en soms heel pakkend was, is het ook luchtig en fijn om naar te kijken. 
  • Wat me bijblijft is het aanvoelen van de acteurs, de manier waarop er naar de essentie gegaan werd. En dit zonder enige voorkennis. Sterk!
  • Je moet je als organisatie durven smijten in deze activiteit, dan is dit een topper!
     

Kom proeven van TIM XL


Het concept is een theatrale vertaling van werkvormen uit Deep Democracy, een overlegmethode met heel wat boeiende uitgangspunten:
  • de wijsheid van de minderheid toevoegen aan de meerderheidsstem
  • onder de waterlijn durven en willen duiken
  • polarisatie zien als potentie om in beweging te komen
  • geloof en vertrouwen in de intelligentie, veerkracht en autonomie van een groep en haar leden
Op 19 september kan je een hele avond over Deep Democracy komen beleven in Mechelen. Dit tijdens de boekvoorstelling "Van zondebok naar Zebra". Inspinazie stelt er haar werking voor en brengt TIM XL in een demoversie. Vervolgens is er een panelgesprek met:
Anouk Moors (o.a. bemiddeling - Mediv), Fanny Matheusen (o.a. transitiepedagoog - Goesthing, auteur boek), Yasmien Naciri (o.a. onderneemster en columniste De Morgen), Nathalie Van Renterghem (o.a. trainer en speler - Inspinazie). Elk lichten ze vanuit hun achtergrond het belang van een diepdemocratische houding en aanpak toe.
Info en inschrijvingen.

MEER NIEUWS UIT ONS
IMPROVISATIETHEATERHUIS...

LIVING IMPRO HERFSTBOOST

Zondagvoormiddag op 30 september 2018
______________________

Voor iedereen die meer improvisatieprincipes wil toepassen in leven en werk. Lees meer.
LEERFESTIVAL Appreciative Inquiry

Hoe organiseren vanuit verbinding en waardigheid?
______________________

De Werf organiseert op 21 september een open netwerkdag met boeiende keynotes van Professor Andries Baart en Professor René Bouwen. Verheugd zijn wij om hierop te mogen improviseren die dag! Je kan hier inschrijven.
Inspinazie XS 

zomertweedaagse en jaarreeks voor kinderen en jongeren vanaf 10 jaar
______________________


Er is nog plaats voor de zomertweedaagse op 30 en 31 augustus en in sommige groepen voor de jaarreeks. Check www.inspinaziexs.be 
AIN PARIJS

Op congres in Parijs
______________________


Enkele Inspinazies nemen de komende dagen deel aan het jaarlijks wereldcongres van het Applied Improvisation Network in Parijs en brengen er zelf een workshop over leiderschap en hiërarchie. Inspiratie en ideeën vloeien zeker terug!
Het volledige publieke programma van Inspinazie vind je in de kalender.
Een brede waaier aan voorstellingen, workshops en cursussen!

Inspinazie heeft als missie steeds meer mensen de kracht van improvisatie te laten ervaren. Dit zowel in theatrale als niet-theatrale toepassingen. Inspinazie vierde in 2016 haar twintigste verjaardag!
Op www.inspinazie.be vind je informatie over het hele huis en alle kamers!
Copyright © 2018 Inspinazie, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp