Copy

Kom på våra seminarier i Almedalen!

ALMEDALEN  Under Almedalsveckan kommer Juni tillsammans med Cushman Wakefield ha seminarier på temat: Kommunernas utmaning för framtida stadsutveckling. Under eftermiddagen onsdagen den 3 juli har vi följande tre pass:

13.00-13.45 - Var och hur vill 1,3 miljoner flyttsugna 60-talister bo? (Juni Strategi)
14.00-14.45 - En kommun i förarsätet (Juni Strategi + Cushman Wakefield)
15.15-16.00 - Hur skapar man utrymme för kommunala satsningar på en het fastighetsmarknad? (Cushman Wakefield)

Seminarierna hålls onsdag 3 juli på Wisby Strand, Strandvägen 4, ALA Greenroom. Du kan läsa mer om programpunkterna på vår hemsida och i appen för Almedalen. Varmt välkommen! 
LÄS MER

Stadsutveckling i Bryssel och Gent!

STUDIERESA  I början på maj var Juni på studieresa i Bryssel och Gent. Med guide besökte vi kanalområdet i Bryssel och tittade på dess konvertering från industriområde till blandad stadsdel med bostäder, kultur- och offentliga verksamheter. Vi träffade också PT Architecten som arbetar med samhällsplanering med fokus på social inkludering utefter en egen metod: Human Context - Open Ended - Interaction.

Vi besökte även två spektakulära kommersiella utvecklingsprojekt som historiskt bland annat använts som bilförsäljningshallar och som framöver får ett kulturellt innehåll. 

Sammantaget var det en lärorik och intressant resa och vi delar gärna med oss av tips på vad som är värt att besöka! På vår hemsida och på vårt Instagramkonto finns mer information och bilder från de olika platserna vi besökte. 
LÄS MER

Barnkonventionen blir svensk lag!

NY LAG  2018 röstade en majoritet i riksdagen för regeringens förslag att göra FN:s konvention om barnets rättigheter till svensk lag. Lagen föreslås träda i kraft den 1 januari 2020.

I planering har barn och ungas perspektiv funnits med länge och Sverige har varit ett föregångsland. I och med ökat fokus på social hållbarhet har barnperspektivet aktualiserats pch intresset för frågorna ökat. Men på samma gång har fler utmaningar uppstått till följd av en ökad och alltmer tät bebyggelse, vilket  ofta får negativa konsekvenser för barns och ungas livsmiljöer och behov. Vilka konskevenser det nya lagförslaget kan få är nu under utredning.

Vill du veta mer om barn och ungas perspektiv kopplat till bostadsutveckling och samhällsplanering? Kontakta Madeleine Eneskjöld som har erfarenhet av barnkonsevensanalyser.
KONTAKT

Glad sommar!

TACK Juni laddar inför Almedalen och ser fram emot spännande möten och intressanta samtal, därefter väntar sommarledighet!

Sedan förra sommaren har vi haft fler än 180 uppdrag och vi vill tacka alla våra samarbetspartners och uppdragsgivare och önskar alla en riktigt härlig sommar!
LÄS MER
Juni Strategi & Analys
Kungsgatan 29111 56
Stockholm
info@junistrategi.se
dark-facebook-48.png
dark-twitter-48.png
dark-linkedin-48.png
dark-instagram-48.png
dark-rss-48.png
UPPDATERA DINA INSTÄLLNINGAR
AVSLUTA PRENUMERATION
LÄS PÅ WEBBEN