Copy

Nyhedsbrev nr. 1 - 10. januar 2019


 

Kære dirigentinteresserede


Tak for din tilmelding til vort nyhedsbrev. Vi starter nu 2019 op med at udsende vort første nyhedsbrev fra Dirigent Instituttet - uddannelsesafdelingen i Danske Orkesterdirigenter.
 
Vi har mange spændende dirigentkurser planlagt, og der er flere i støbeskeen. Hold derfor altid øje på www.dirigentinstituttet.dk

Danske Orkesterdirigenters (DO) dirigentuddannelse udvikler "brede" dirigenter. Direktion er et fag med mange facetter. Bredden sikres ved i takt med vanskeligere niveauer, at kursisten arbejder med både messing- og træblæsere, strygere etc. Det gavner også de dirigenter, der i det daglige udelukkende dirigerer én besætningsform. Samtidigt lærer man at dirigere mere professionelt, mere komplekse partiturer og inddrage mere kunstnerisk form i sin direktion, noget der er gavnligt på tværs af alle orkesterbesætnings-former.
 
Her følger en hurtig oversigt over de kommende planlagte kurser:
 
12.01.19 - Dirigentens rolle og slagteknik (Niveau 1)          
26.01.19 - Brass Band
02.02.19 - Orkestret og solisten m. Frans Rasmussen og Anne Margrethe Dahl
23.02.19 - Harmoniorkester
16.03.19 - Basiskursus
07.09.19 - Dirigenten, slagteknik & det lille ensemble (Niveau 2)
21.09.19 - Harmonika-ensemble
xx.11.19 - Dirigenten, slagteknik & det mellemstore ensemble (Niveau 3)
På Dirigent Instituttets hjemmeside er der mange uddybende oplysninger om kurser, tilmelding etc., og hvorfor det er så vigtigt at dirigenten foran et ensemble eller orkester er veluddannet. Her er lidt hovedpunkter:
 
Uddannelsesprogram for orkesterdirigenter
DOs uddannelsesprogram består af gradvist progressive dirigentkurser (moduler), der skal uddanne gode dirigenter, chefdirigenter, vicedirigenter, instruktører, gruppeinstruktører i de over 600 orkestre i Danmark, der dirigerer og instruerer symfoniorkestre, harmoniorkestre, Brass Bands, Big Bands, strygeorkestre, kammerensembler, harmonika-ensembler, barokorkestre, renaissanceorkestre, guitar- og mandolinorkestre, blokfløjte-ensembler og andre ensembleformer, sammenspilsgrupper og orkestre i spejder-organisationer, på musikskoler og gymnasier, skoleorkestre samt jazzbands m.m. Kurserne indeholder gradvist vanskeligere elementer inden for slagteknik, instrument- og besætningskendskab, partiturstudier, hørelære, indstuderingsteknik etc.
 
Hvem kan deltage?
Kurserne henvender sig til dirigenter og musikere fra amatørorkestre og semi-professionelle orkestre, professionelle musikere, musikpædagoger, musiklærere i grundskolen og på gymnasier, dirigentspirer, komponister m.v. Og der er i princippet ingen aldersgrænser, så er du ung eller livserfaren - blot kom.
 
Kursusstruktur
- Basiskursus
- 12 dirigentkurser (modul-/niveau-kurser)
- Specialkurser
Niveau 1-12-kurserne har stigende sværhedsgrad. Derfor er det vigtigt at udfylde tilmeldingsblanketten med oplysning om tidligere dirigenterfaring og -uddannelse fx uddannelse fra organisationer, musikkonservatorium, universitet, kirkemusikskole etc. Så kan du indplaceres bedst muligt og evt. få merit. Kursusstrukturen gør det muligt at tage uddannelsen i det tempo, du har tid. Alle kurser afsluttes med kursusbevis.
 
Vi håber at se dig på et af vore kurser - godt nytår
 
Med venlig hilsen 

Dirigent Instituttet
 
Følg Dirigent Instituttet på Facebook. Link til Facebookside her
Danske Orkesterdirigenter - www.danskeorkesterdirigenter.dk
Website
Email
Copyright © 2019 Dirigent Instituttet.
Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du har tilmeldt dig Dirigent Instituttets nyhedsbrev.

Find Dirigent Instituttet på:
www.dirigentinstituttet.dk

Vil ændre på, hvordan du modtager disse emails?
Du kan opdatere dine præferencer eller afmelde nyhedsbrevet

Email Marketing Powered by Mailchimp