Copy
View this email in your browser
Opening PHK18 #07

Frank Havermans
Lizan Freijsen

Marissa Evers


Zondag 7 februari 15.00 - 18.00 uur

Welkom!

  Studio Frank Havermans (i.s.m. RAAAF) | Secret Operation 610, 2013, Air base Soesterberg (NL)

Het werk van Frank Havermans komt voort uit een gecombineerde fascinatie voor de architectonische ruimte, stedelijke dynamiek en bouwkundige constructies. Hij maakt tekeningen, stedelijke denkmodellen, en installaties met of zonder gebruiksfunctie. In al zijn werk wordt de omgeving scherp geanalyseerd van waaruit hij ingrepen ontwerpt en maakt die een radicaal alternatief bieden voor een gestandaardiseerde omgeving. De ingrepen zijn manifest, uitdagend en uitnodigend. Het voorstellingsvermogen en het handelen van de gebruiker of beschouwer wordt altijd op de proef gesteld. Grenzen tussen disciplines vervagen en de voorstellen bieden nieuwe mogelijkheden om de omgeving op een totaal andere manier te beleven.

Jasper van der Graaf

Lizan Freijsen | Koeienkop, 2014, getuft kleed, wol, 160 - 170 cm

Research on the spot.

Vanuit waardering voor het imperfecte en een verlangen naar soberheid transformeert Lizan Freijsen de vormenrijkdom van vochtvlekken en aangetaste plekken in kunstprojecten. Haar onderzoek richt zich op de waarde van verval door natuurlijke processen in huis, op straat en aan gevels, fotografisch vast te leggen. Onstuimige mos- en schimmelgroei inspireert tot de produktie van textiele produkten, met als doel de monumentale oppervlakten van de architectuur te verzachten en het ‘ongewenste’ te omarmen. Door beeldmateriaal van trage processen te verzamelen en op botanische wijze, op visuele kenmerken, te ordenen, ontstaan er subjectieve verbindingen tussen tijd en plaats.

Marissa Evers | Gotham City Midtown, paneel # 08,09,10 (drieluik), 2015, 134 x 68 x 12 cm

Driedimensionale tekeningen. 
Marissa Evers is gefascineerd door het lijnenspel van een metropool: de architectuur, gebouwen, straten, bruggen, naast de sporen die mensen achter laten. Elk werk behandelt een specifiek onderwerp waarvoor zij na nader onderzoek beeldmateriaal verzamelt. Archieffoto's van straten, gebouwen, interieurs, plattegronden, film-stills. Een kleine selectie is geschikt voor de basisvorm die wordt uitgevoerd in houten panelen, met erachter een raamwerk van deels gevonden hout. Het reliëf ondersteunt de uiteindelijke tekeningen, de volgende stap in het proces. In verschillende hardheden van grafiet kruisen lijnen elkaar. Stadsdelen, gebouwen en straten lopen in elkaar over en veranderen van perspectief. De fragiele potloodlijnen vormen samen een imposant gedetailleerd schouwspel van architectuur, met een dramatiek door de licht- en schaduwwerking van de driedimensionale vlakken. In haar meest recente project 'Gotham City' (Downtown 2014 en Midtown 2015) verruilt ze de werkelijke stad voor de fictieve. Zoals de schrijvers & tekenaars van de Batman cyclus telkens een stad nemen als inspiratie voor hun 'Gotham City', gebruikt Marissa de 5 belangrijkste steden die model staan voor Gotham: New York, Chicago, Detroit, Boston en Pittsburgh. Marissa's Gotham, als een panorama, bestaat inmiddels uit ruim 40 panelen en is een stad op zichzelf geworden. 
 
welkom op onze website www.phk18.nl
Share
Tweet
Forward
Bureau voor Kunst | PHK18  

Presentatieruimte
Prins Hendrikkade 18
3071 KB Rotterdam
The Netherlands
+31 (0) 6 24522757
info@phk18.nl
www.phk18.nl

Marleen van Wijngaarden

Alexandra Roozen

update your preferences 
unsubscribe from this list

  Email Marketing Powered by Mailchimp


PHK18 #07 is te bezichtigen vanaf 1 februari
tot 30 april 2016.
Opening 7 februari 2016 


De tentoonstelling is te bezoeken tijdens kantoortijden van 9 - 17.00 uur
van maandag t/m vrijdag.


PHK18 ligt op het Noordereiland 10 minuten
lopen van station Blaak.
Gratis parkeergelegenheid.
PHK18 wordt mogelijk gemaakt door ConsortArchitects, WAT en Spring architecten. Voor informatie klik hier.