Copy
De Heeren in Santpoort

Geachte <<Voornaam of voorletters*>> <<Achternaam>>,

Woensdagavond 16 november jl. was de inloopavond voor het nieuwe ontwerp van de woningen op de voormalige Motorhuislocatie. Een mix van buurtbewoners, geïnteresseerden in de woningen en een journalist heeft de avond bezocht. Hierbij sturen we u een sfeerverslag van de bijeenkomst.

Nieuwe ontwerpen

Heren 5 Architecten uit Amsterdam heeft de ontwerpen van de woningen gemaakt. Dit zijn de nieuwe ontwerpen die inmiddels door de Welstandscommissie van de gemeente zijn goedgekeurd.
Ontwerp van de 6 woningen aan de Wüstelaan.
Ontwerp van de 4 woningen aan de Hoofdstraat.

Sfeerimpressie van de inloopavond

Voor de inloopavond waren informatiepanelen gemaakt, waarop alle aspecten van de woningen aan de orde kwamen.  De volledige presentatie vindt u op de website van het project: download als PDF.

Pers

  • Een verslaggeefster van de IJmuider Courant was aanwezig en heeft 16 november een artikel gepubliceerd. Bekijk het artikel.


Buurtbewoners

  • Bijna alle buurtbewoners vinden de aangepaste ontwerpen mooi. "Een verrijking van de omgeving" en "de stijl past in Santpoort". Ook de nieuwe ontwerpen voor de Hoofdstraat konden nu op de instemming rekenen van buurtbewoners.
  • Een bewoner van de Wüstelaan vroeg zich af waarom er niet meer is aangesloten bij het ontwerp van de bestaande woningen in deze straat? Alle woningen zijn nu wit en deze woningen hebben juist een donkere kleur. Dakpannen zijn nu rood en op de nieuwbouw komen zwarte dakpannen. Dat maakt de Wüstelaan gevoelsmatig smaller, was zijn oordeel.
  • Ook de directe buren waren aanwezig. Een buurman maakt zich zorgen over de afstand tussen zijn woning en de nieuwbouw. Dat is minder dan 10 meter. Met alle directe buren worden individuele gesprekken gevoerd over de planontwikkeling om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan mogelijke bezwaren.


Geïnteresseerden

  • Ook geïnteresseerden waren enthousiast over de nieuwe ontwerpen. Een uniek ontwerp op een mooie plek. Geïnteresseerden vinden het mooie ruime woningen.
  • De meest gestelde vraag van de avond was: "Zijn de prijzen al bekend?" Dat zijn ze nog niet. De verwachting is dat de verkoopprijzen beginnen bij € 525.000. De definitieve prijzen worden voor start verkoop definitief bekend gemaakt. Naar verwachting is dat in het tweede kwartaal van 2017.
  • Eén geïnteresseerde zou zelf graag de kleur van de steen e.d. willen bepalen. Dat is helaas niet mogelijk. De ontwerpen zijn goedgekeurd door de welstandscommissie.
  • Op dit moment staan de voormalige garagegebouwen en benzinepomp op de locatie. Een vraag die door diverse aanwezigen werd gesteld ging over de sanering. Moet deze nog uitgevoerd worden? Dat is inderdaad het geval. De grond is momenteel nog vervuild. Ook de oude tanks zitten nu nog in de grond.
Met vriendelijke groet,
Projectteam De Heeren in Santpoort