Copy
Frisse blikken op de Lean Journey van DORC, Ervaringen uitwisselen tijdens een Lean Exchange en bespaar nu tijd en geld in ondersteunende processen.
Bekijk deze mail in je browser

Leren van elkaar, leren van andere Lean bedrijven binnen het Lean Management Network. Tijdens de Round Tables is er altijd een goede interactie tussen de lid bedrijven en zo ook tijdens de sessie bij DORC afgelopen 29 Maart. We waren te gast bij DORC, zij hadden 3 workshops opgezet waardoor men met een "frisse blik' naar een aantal onderwerpen kon kijken, lees het verslag om meer te weten te komen. Tijdens de Round Table kwam naar voren dat er ook behoefte is om eens met 2-3 andere bedrijven die iets verder zijn in bepaalde onderdelen van de Lean Journey een sessie op te zetten waardoor men iets meer de diepte in kan gaan in de vorm van een Lean Exchange. Laat het snel weten als je mee wilt doen. 
Om beter te weten wat jullie van het netwerk verwachten hebben we een digitale enquête opgezet zodat we er zeker van zijn dat we de juiste activiteiten ondernemen. Klik hier om de enquête in te vullen.

Round Table - Een interessante Lean Journey maakten de LMN leden op 29 maart jl. tijdens de Round Table bij het gastbedrijf Dutch Opthalmic Research Center International B.V. (D.O.R.C.). Eelco de Groot gastheer en COO liet in zijn bedrijfspresentatie zien welke Lean stappen het bedrijf in de afgelopen jaren heeft gemaakt. Stappen die nodig waren om te kunnen voldoen aan de enorme klantbehoefte die er ligt en om aan de vraag van innovatieve producten te kunnen voldoen t.b.v. oogchirurgie. In groepen werd een bezoek gebracht aan de Clean room, de productieomgeving en kon men zelf ondervinden hoe de Lean processen waren ingericht en waar nodig aangescherpt konden worden. Er waren 3 thema’s voorbereid: 1. Workshop Kanban en MRP, 2. Workshop Lean Journey, 3. Workshop Fresh Eyes Vitrectomie

Het volledige verslag
Lean Exchange - Een kleine groep van 2 a 3 deelnemende bedrijven brengen een bezoek bij 3 gastbedrijven. De deelnemende bedrijven hebben aangegeven eens een 'kijkje in de keuken' te willen nemen bij andere Lean bedrijven. In de eerste groep wordt er kennis gedeeld op het gebied van 5S op de werkvloer ofwel Visual 
Management en TPM ofwel Preventief onderhoud. We gaan op bezoek bij Luxaflex Nederland, Fri-Jado en Koninklijke Auping. Ben je geïnteresseerd in deze Lean Exchange (alleen voor leden) Laat het weten via mail: adi@leannetwork.nl of bel op 085 8769280. Geef je interessegebied op en we regelen voor jou ook een Lean Exchange!
Contact over Lean Exchange
Lean Office – Green Belt Training Lean doorgevoerd in uw productie? Bespaar nu tijd en geld in uw ondersteunende processen! Lean office helpt u om alle processen rondom uw productie efficiënter te maken. Denk hierbij aan sales, engineering, inkoop, facturatie en klantenservice. Noodzakelijke activiteiten met vaak beperkte toegevoegde waarde voor de producten die u aan uw klanten levert. Lean Office is een effectieve methode om deze niet ‘tastbare’ processen aan te pakken. Veel bedrijven weten dat juist hier nog veel verspillingen zitten, maar zijn niet in staat om adequaat met Lean aan de slag te gaan.
Lees meer
Copyright © 2016 Het Lean Management Network, All rights reserved.

Ons mail adres is:
info@leannetwork.nl

Wil je op een andere manier deze emails ontvangen?
Je kunt jouw voorkeuren hier updaten of uitschrijven van deze mailing

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
LMN · Postbus 49 · Woerden, 3440 AA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp