Copy
24 november 2015

Nieuwsbrief

Herdenking Bombardement Bezuidenhout
Stichting 3 maart '45
Het Juliana van Stolberg monument op het Louise de Colignyplein (ca. 1935).
Op deze plek vindt u nu de Dr. M.M. den Hertogschool.
Het monument werd na de oorlog naar de Koningin Marialaan verplaatst.

Bestuurswissel stichting


Per 1 juni 2015 hebben Hans Verbunt en Joos Gerbrandy, respectievelijk voorzitter en secretaris, de stichting 3 maart '45 verlaten. Het nieuwe bestuur is als volgt samengesteld: Lia van den Broek (voorzitter), Taetske van der Reijt (secretaris), Pepijn van der Vliet (penningmeester) en Debbie Nuijten (bestuurslid), allen bewoners van Bezuidenhout.

Herdenking 6 maart 2016


Op zondag 6 maart 2016 leggen we gezamenlijk een krans bij het Juliana van Stolberg monument. Dit ter nagedachtenis aan het fatale vergissingsbombardement op 3 maart '45. De kranslegging wordt voorafgegaan door een kerkdienst en afgesloten met een muzikale bijeenkomst in het Koninklijk Conservatorium. Wij nodigen u van harte uit hier (weer) bij aanwezig te zijn. Meer informatie volgt in onze volgende nieuwsbrief en op onze website.

Bijzondere wandeling


De ‘Historische wandeling Bezuidenhout’ voert u langs 13 informatieborden in de wijk. Op deze borden ziet u foto’s van voor en na het bombardement. Het geeft u een bijzondere kijk op het aanzien van de wijk en het leven in Bezuidenhout door de tijd heen. De wandelroute vindt u op de borden en is ook gratis te downloaden van onze website. Voor kinderen is een Kidstour met quizvragen opgenomen.

De geschiedenis in kleur


Boem van Ravenswaaij was 13 jaar oud toen hij het bombardement van dichtbij meemaakte. Janneke Robberts is nu 14 jaar en woont bij ons in de wijk. Samen gaven zij in woord en beeld het bombardement een eigen gezicht. Klik hier voor dit bijzondere verhaal.

Verhalen van toen


De heer W.J.A. de Voort was 44 jaar tijdens het bombardement en woonde en werkte in de wijk. Hij moest op 1 maart 1945 zijn huis aan de Mariastraat verlaten en maakte het bombardement mee bij goede vrienden in de Adelheidstraat. "Met meeneming van wat eetwaar en enkele noodzakelijke papieren vluchtten wij de straat op ...”

Wilt u meer weten over de geschiedenis van de familie De Voort? Lees hier het verhaal van deze ooggetuige.
 


Agenda


25 november 2015 | Haags erfgoed centraal
Maak digitaal kennis met al het prachtige erfgoed in onze stad.
14.00-16.00u Bibliotheek Haagse Hout. Aanmelden is niet nodig.


Januari-april 2016 | Oorlog in mijn Buurt
Een nieuw scholenproject brengt schoolkinderen samen met ooggetuigen van het bombardement. Van de interviews die de leerlingen van groep 7-8 onder professionele begeleiding afnemen, worden korte verhalen geschreven. Een leerzame en bijzondere oefening voor de kinderen. Bent u ooggetuige en wilt u meehelpen aan dit mooie scholenproject? Meld u aan via 
info@oorloginmijnbuurt.nl.


 

De herdenking is van ons allemaal

 
Het doel van de Stichting 3 maart '45 is om de herdenking en het verhaal van 3 maart 1945 levendig te houden in de wijk Bezuidenhout en de stad Den Haag. Dit kunnen wij niet zonder uw hulp.

U kunt een bijdrage leveren door:
  • mee te denken en te helpen bij het organiseren van de herdenking of andere activiteiten die de aandacht vestigen op het vergissingsbombardement;
  • een persoonlijk verhaal, foto’s of artikelen met ons te delen;
  • een financiële bijdrage te doneren op NL51INGB0006930916 t.n.v. Stichting 3 maart '45. 
Stichting 3 maart '45
Wandeling Bombardement Bezuidenhout

Deze nieuwsbrief verschijnt drie keer per jaar.

Copyright@Stichting 3 maart '45
Jacob Mosselstraat 75, 2595 RG Den Haag
Reacties graag naar 3maart45@bezuidenhout.nl


Ik wil geen nieuwbrief meer ontvangen
Wijzig mijn gegevens
Ja, ik wil ook graag de nieuwsbrief ontvangen


Email Marketing Powered by Mailchimp