Copy
3 februari 2016

Nieuwsbrief

Herdenking Bombardement Bezuidenhout
Stichting 3 maart '45
Jaarlijks wordt op de eerste zondag in maart het bombardement op Bezuidenhout
(3 maart 1945) herdacht. Dit jaar op zondag 6 maart. U bent van harte uitgenodigd om hier met ons bij stil te staan.

Programma 6 maart 2016


Op zondag 6 maart 2016 vindt de jaarlijkse herdenking van het bombardement op Bezuidenhout plaats. Wij nodigen u uit hierbij aanwezig te zijn en met ons stil te staan bij deze zwarte dag in de geschiedenis van Den Haag. Het programma bestaat uit drie onderdelen:
10.00 uur: herdenkingsdienst (Christus Triumfatorkerk)
12.00 uur: bloemenhulde (Juliana van Stolbergmonument)
13.00 uur: herdenkingsconcert en bijeenkomst (Koninklijk Conservatorium)
Alle drie de locaties bevinden zich aan de Juliana van Stolberglaan. Voor meer informatie verwijzen wij u ook graag door naar www.bezuidenhout.nl/3maart45.

Bijzondere wandelroute


De gemeente Den Haag heeft de historische wandelroute door Bezuidenhout gewaardeerd met een Gulden Klinker, een aanmoedigingsprijs voor initiatieven voor een schone, leefbare en gezellige buurt. Op 11 februari wordt de Gulden Klinker door wethouder Boudewijn Revis ingestraat op de Bezuidenhoutseweg, tegenover het nieuwe gebouw van het Christelijk Lyceum Zandvliet. Kijk voor meer informatie over de historische wandelroute door Bezuidenhout op www.bb45.nl.

Jeugdige (her)denkers


Ook veel schoolkinderen staan in deze periode stil bij de herdenking van het bombardement op Bezuidenhout. Zowel Bibliotheek Haagse Hout als het project Oorlog in mijn buurt, brengen basisschoolkinderen direct in contact met ooggetuigen. Jong en oud komen samen en delen hun ervaringen en vragen. Het is een hele mooie manier om stil te staan bij de verschrikkingen uit het verleden en ons bewust te zijn dat we nu in vrijheid kunnen leven. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor uw eigen (school)kinderen, neem dan contact met  ons op!
 

Also available in English


We have had questions for an English version of the historic walking tour in Bezuidenhout. So we decided to translate the BB45-website in English. At this new website you'll find maps to take the tour and a full description of all 13 street signs that are placed throughout Bezuidenhout. If you've the opportunity, please take the time to do the historical walk through your own neighbourhood. Start going to the website.
 

Verhalen van toen


Op de huidige locatie van het Paleis van Justitie liet de Engelse koopman John Abraham Tinne in 1872 een kerk bouwen ter nagedachtenis aan zijn halfzus Alexandrine Tinne. De kerk kreeg de naam: "The Anglican Church of St. John en St. Philip", vernoemd naar de vader en grootvader van Tinne die hun vermogen hadden vergaard met plantages in Zuid-Amerika. Deze kerk, als een van de mooiste Anglicaanse kerken buiten Groot-Brittannië aangemerkt, zou het bombardement helaas niet overleven. Lees meer over het bijzondere verhaal van Tinne en de 'Anglican Church'.
 


Agenda


26, 27, 28 februari en 3, 4, 5 maart 2016 | Bezuidenhout, heden en verleden
Wandeling door Bezuidenhout onder leiding van een gids van Het Gilde. Klik hier voor meer informatie over deze mooie stadswandeling. Reserveren noodzakelijk.

28 februari 2016 | 'Bommen op Bezuidenhout' 
Loop mee met de wandeling van Allthingsnice. Aansluitend een documentaire over Bezuidenhout voor en na het bombardement. Klik hier voor meer informatie of meld je aan.


28 februari 2016 | Tijdreis door het Haagse Bos
Wandeling door het Haagse Bos met boswachter Jeroen den Hartog. Meld je aan bij de boswachter.

 

De herdenking is van ons allemaal

 
Het doel van de Stichting 3 maart '45 is om de herdenking en het verhaal van 3 maart 1945 levendig te houden in de wijk Bezuidenhout en de stad Den Haag. Dit kunnen wij niet zonder uw hulp.

U kunt een bijdrage leveren door:
  • mee te denken en te helpen bij het organiseren van de herdenking of andere activiteiten die de aandacht vestigen op het vergissingsbombardement;
  • een persoonlijk verhaal, foto’s of artikelen met ons te delen;
  • een financiële bijdrage te doneren op NL51INGB0006930916 t.n.v. Stichting 3 maart '45. 
Stichting 3 maart '45
Wandeling Bombardement Bezuidenhout

Deze nieuwsbrief verschijnt drie keer per jaar.

Copyright@Stichting 3 maart '45
Jacob Mosselstraat 75, 2595 RG Den Haag
Reacties graag naar 3maart45@bezuidenhout.nl


Ik wil geen nieuwbrief meer ontvangen
Wijzig mijn gegevens
Ja, ik wil ook graag de nieuwsbrief ontvangen


Email Marketing Powered by Mailchimp