Copy
Bloei mee met mijn e-cursus! Plus: een column, en nog meer nieuws
View this email in your browser
Mijn volgende boek beschikbaar als e-cursus: Oei, ik bloei!

Veel dank aan alle Nieuwsbrief-lezers die mij hebben geholpen om een titel te vinden voor mijn volgende boek. Annemiek Appels suggereerde Oei, ik bloei! en dat sprak me direct aan. Dank, Annemiek!

Het is een woordspeling, natuurlijk, met verwijzing naar het beroemde boek Oei, ik groei! - over de groeisprongen die baby's doormaken. (Dat boek was omstreden, overigens, want het ging uit van vaste groeisprongen en die blijken bij baby's al net zo individueel en grillig te verlopen als bij... ja wat? Als bij alle andere natuurlijke groeiprocessen, zou ik zeggen.)
Die titel was in mijn gezin een gevleugeld gezegde. Groeien gaat van 'au', zo kun je het ook omschrijven.
Oei, ik bloei! geeft daarom precies weer waarover mijn volgende boek gaat: de weg naar waarachtige bloei, waarbij je helemaal jezelf kunt zijn en straalt van binnenuit. En ook dat is een grillig en individueel proces, dat af en toe pijn doet.

De ondertitel is Zelfonderzoek, Ontspanning, Zelfacceptatie, want dat zijn de drie onderdelen van het proces. Wat leeft er in je lichaam, in je ziel, in je overtuigingen? Kun je bij je eigen wijsheidslichaam komen? Hoe ontspan je, waar blijft spanning hangen en hoe ga je daarmee om? En ten slotte: kun je jezelf liefhebben en accepteren precies zoals je bent, met al je onvolkomenheden en pijn, en met al je talenten en potentieel?

Dan nu het spannende nieuws: ik schrijf het boek allereerst in de vorm van een e-cursus, en je kunt meedoen als je wilt!

Er zijn drie mogelijkheden:
1. Je ontvangt twaalf weken lang elke week een aflevering, met een hoofdstuk tekst, doorverwijzingen, vragen, opdrachtjes en meditaties en/of affirmaties.
2. Je krijgt elke week een aflevering zoals bij 1., en je kunt mij mailen wat je tegenkomt in je proces. Ik reageer met speciaal op jou toegespitste adviezen, steun en aanmoediging.
3. Je krijgt elke week een aflevering zoals bij 1., je kunt mij mailen wat je tegenkomt èn je ontvangt daarnaast drie coaching sessies per Skype of telefoon.

Wat kost het?
1. E-cursus Oei, ik bloei! in 12 afleveringen: € 30
2. E-cursus Oei, ik bloei! in 12 afleveringen met feedback per email: € 120
3. E-cursus Oei, ik bloei! in 12 afleveringen met feedback per email en drie live-consulten per Skype of telefoon: € 195.

EARLY BIRD KORTING
Inschrijvers vóór eind september krijgen 20% korting:
1. E-cursus € 24
2. met feedback € 96
3. met feedback en consulten € 156.

Schrijf je snel in! Een mailtje naar mij, mail@lisettethooft.nl, en je bloeit mee. Informatie over de betaling volgt.
Begin oktober verschijnt de eerste aflevering, wind en weder dienende.
Onthaasten

Ik ben al 33 jaar ZZP-er (voorheen freelancer), en vakantie was voor mij altijd wel een dingetje. Want niemand geeft je geld om op vakantie te gaan, integendeel: je moet ervoor sparen en daarnaast verdien je een tijd niks, zolang je niks doet. Nu was ik altijd een workaholic, categorie sociaal-acceptabel-maar-chronisch, dus ik vond dat nooit een punt. 
Niks doen, dat vond ik pas moeilijk.
'Onthaasten' kwam als term op in de jaren negentig en o zeker, ik vond het een geweldig idee, maar ook niet meer dan dat. Vakantie was voor mij: een reisje maken waarvoor ik kon schrijven voor een tijdschrift.
Ooit schreef ik in een column: "Ik ben zo'n verstokte freelancer dat ik zelfs bij wijze van spreken freelance in de liefde. Huwelijk of samenwoning zit er bij mij niet in. Te bazig, denk ik, te veel gehecht aan mijn territoriumrechten en hoe ouder je wordt hoe erger, dat weet iedereen." Soms vond ik dat weleens sneu, mijmerde ik in die column van lang geleden, maar ja, een vaste partner, dat klonk wel veilig, maar "dan krijg je natuurlijk ook dat je met zo'n partner op vakantie moet, als vanzelfsprekende plicht. En misschien mag je niet eens je werk meenemen."

Het kan verkeren: we zijn een kleine twintig jaar verder, ik woon al ruim dertien jaar samen waarvan drie in getrouwde staat, en ik ben net met mijn geliefde man naar een onthaastingsweek geweest, zonder werk. Die week werd aangeboden op Lothlorien, een idealistisch oord in noord-oost Frankrijk, met heerlijke voetmassages  en een kinesiologisch consult. En verder blijkt vakantie dus te kunnen bestaan uit wandelen, zonnen, tijdschriften zitten lezen, lekker eten, mediteren, en niets doen...
Ik vond het heerlijk. Op de terugweg reden we over lege, zonnige, heuvelachtige provinciale wegen, om een vreselijke file op de autoweg bij Metz te ontwijken, en daardoor duurde het vakantiegevoel nog langer.
Na drie dagen thuis en het wegwerken van 432 emails is de rust nog steeds bij me. 
Ik kan het! 
 
Optredens

A.s. dinsdag 6 september spreek ik in Apeldoorn op een avond georganiseerd door Janneke Venema, over 'uit je hoofd komen' en wat ik beleef aan Rebalancing.
Zondagochtend 11 september spreek ik in de Woudkapel in Bilthoven over 'Groeien'.
De eerste Herfst Inspiratiemiddag is op 16 september in de Storytelling Studio in Amsterdam. Er zijn 7 aanmeldingen, dus je kunt er nog bij als je wilt.
En op 27 september geef ik een Webinar voor The Optimist over hersenhelften en lichaamsbewustzijn.
Zie mijn website voor alle andere informatie over lezingen en andere optredens.

Tot ziens, mails, spreeks of schrijfs!
Copyright © 2016 Lisette Thooft, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp