Copy
View this email in your browser
Woord van de voorzitter

De velden zijn bijna gereed, een clubhuis accommodatie is bijna geregeld (meer informatie volgt spoedig!)…en wij zijn er zelf helemaal klaar voor. Mede namens het bestuur en alle reeds actieve commissieleden heet ik iedereen van harte welkom bij onze gloednieuwe hockeyclub, HC Rijnvliet. Onze wens is een vereniging die bekend staat om kwalitatief goed hockey, om het respect voor de ander en om de sterke mate van verbondenheid binnen de club.

Noteer vast zaterdag 16 april in je agenda, want dan vindt de officiële opening van de velden plaats! Ook wordt die dag het contract met de hoofdsponsor bekrachtigd! Alle leden worden hiervoor vanzelfsprekend nog uitgenodigd. Een klein voorbehoud voor deze datum is helaas nog wel de tijdige gereedheid van de velden, maar we houden je op de hoogte!
 
Met vriendelijke groeten namens HC Rijnvliet,
 
Patrick Laurens
Voorzitter

 

Het bestuur:

Voorzitter - Patrick Laurens
Penningmeester & Sponsoring - Gerard Kohsiek  
Secretaris & Communicatie - Maarten Klein 
Accommodatie & materiaal - Willem Jan Beerthuis  
Hans Ruiter - adviseur Hockeytechnische zaken
Eline Jongerius - projectmedewerker / verenigingsmanager
 

De velden, opening en trainingstijden....

De aanleg van de velden vordert!
De bestrating rondom de velden is klaar, het hekwerk om de velden is ook zo goed als af en er zijn zelfs al fietsenrekken en afvalbakken geplaatst.

Het duurt dus niet lang meer voordat de velden in een afrondende fase komen. Volg de updates over de status van de velden op onze website of volg ons op facebook en instagram.

Met goed weer in het vooruitzicht is de planning dat er vanaf 6 april getraind kan worden. Helaas kunnen we dat nog niet garanderen, maar uiteraard houden we iedereen die zich heeft ingeschreven voor het pre-lidmaatschap goed op de hoogte. 

De officiële opening van de velden vindt plaats op 16 april a.s., mits er geen onverwachte tegenslagen zijn bij de laatste werkzaamheden voor de aanleg van de velden. Tijdens dit evenement wordt ook het contract getekend met de nieuwe hoofdsponsor van HC Rijnvliet! Uiteraard volgt hiervoor een uitnodiging aan alle leden van HC Rijnvliet.

Trainingstijden pre-lidmaatschap (vanaf woensdag 6 april op de woensdagen, onder voorbehoud tijdige oplevering van de velden):
F1 + F2 15:30 - 16:30 veld 1 
E1 + E2 16:45 - 17:45 veld 1 
D1 + D2 18:00 - 19:00 veld 1
De C jeugd traint met de D jeugd mee

Let op: de genoemde tijden gelden uitsluitend voor het pre-seizoen. Na de zomervakantie volgen nieuwe indelingen met andere dagen en tijden!
 

Het tenue

Het clubtenue kan aangeschaft worden bij Intersport Vleuterweide, Burchtwal 19 in Vleuten, telefoon 030-2120330.

Zodra het clubtenue online kan worden besteld, melden we dit uiteraard. Het clubtenue is verplicht vanaf september, als uw kind competitie wedstrijden gaat spelen (vanaf 2e jaars F). 

Veiligheid hoog in het vaandel

Wat heb ik nodig voor de training: 

  • bitje (zonder bitje geen training) 
  • scheenbeschermers (zonder scheenbeschermers geen training) 
  • hockeystick op de juiste lengte 
  • hockeyschoenen geschikt voor kunstgras 
  • makkelijk zittende kleding waarin je goed kunt bewegen, het liefste een t-shirt met de naam van uw kind erop 

Gedragcodes
Hockey is een teamsport. Door afwezig te zijn tijdens trainingen of wedstrijden dupeer je je teamgenoten. Zorg er dus voor dat uw kind alleen in het uiterste geval een training of wedstrijd moet missen en meldt dit tijdig bij de trainers en/of coaches. Wij hebben sportiviteit hoog in het vaandel staan. Ouders en andere supporters laten zich nooit negatief uit over spelleiders, coaches of het getoonde spel. Enthousiast aanmoedigen is natuurlijk altijd goed.
 

Oproep van de jeugdcommissie: hulpouders, trainers/ begeleiders, spelbegeleiders gezocht! En info over trainingsdata- en tijden.


Woensdag 6 april a.s. (onder voorbehoud van gereedheid velden) is de eerste trainingsdag voor de kinderen met een pre-lidmaatschap. Om dit voor de kinderen mogelijk te maken hebben wij jouw hulp hard nodig. We zijn op zoek naar hulpouders die tijdens de trainingen hun kind(eren) willen aanmoedigen en ondertussen hen een handje helpen met veters strikken, pleisters plakken en begeleiden naar de wc, etc etc.  
 
Heb je hockeyervaring?
Dan past de rol van trainer/begeleider jou waarschijnlijk beter. Onder begeleiding van een veldcoördinator leer je kinderen (beter) hockeyen. Deze coördinator verzorgt ook de inhoud van het trainingsprogramma. Het is fijn als je al ervaring hebt in het geven van trainingen, maar zeker geen ’must’. We hebben echt jou nodig om invulling te geven aan de H van HC Rijnvliet.  
 
Van zowel de hulpouders als de trainers/begeleiders verwachten wij aanwezigheid bij alle 9 trainingen. De trainingen zijn in april (6, 13 en 20), mei (11, 18 en 25) en juni (1, 8 en 15).  
 
Nog leuker dan trainen is een echt partijtje spelen. Daarom organiseren we onderlinge wedstrijden tussen 9:00 en 11:00 uur op de zaterdagen in april (9, 16), mei (21, 28) en juni (4, 11). Hiervoor zoeken we spelbegeleiders die de wedstrijden in goede banen kunnen leiden. Je hoeft geen scheidsrechters-kaart te hebben, maar kennis van de spelregels is belangrijk. 
 
Zet samen met ons HC Rijnvliet op de kaart en geef je uiterlijk zaterdag 19 maart a.s. op via jeugd@hcrijnvliet.nl. Vermeld duidelijk in welke vrijwilligerstaak je interesse hebt (hulpouder of trainer/begeleider en/of spelbegeleider) en de naam van je kinderen (voor- en achternaam). 
 
Als je vragen hebt, dan kun je die stellen via hetzelfde mailadres. We beantwoorden ze graag! 
 
Sportieve groet, 
Jeugdcommissie HC Rijnvliet 
 
Lieke, Martijn, Patrick en Paulien
 

Groot festijn op zaterdag 18 juni

Zaterdag 18 juni 2016  
Deze dag wordt een groot festijn bij HC Rijnvliet. Alle pre-leden en toekomstige leden komen samen om het pre-seizoen af te sluiten maar vooral de toekomst van HC Rijnvliet te vieren. Uiteraard wordt er die dag gehockeyd. Bovendien is er volop ruimte om ook buiten het veld elkaar te leren kennen. 

Meer informatie volgt!

Team indelingen en pre-lidmaatschap

De team indelingen voor de trainingen van het pre-lidmaatschap worden op korte termijn door de jeugdcommissie bekend gemaakt. Alle leden die zich hebben opgegeven voor dit pre-lidmaatschap krijgen daarvan persoonlijk bericht. 
 
Alle leden die zich hebben ingeschreven voor het seizoen 2016/2017 krijgen in een later stadium bericht over de team indeling. Het streven is om dit uiterlijk voor de zomervakantie aan iedereen bekend te maken, waarna ook per team de begeleiders en coaches gekoppeld kunnen worden. U kunt zich voor deze taken opgeven bij de jeugdcommissie (zie oproep elders in deze nieuwsbrief)!

Er wordt zoveel mogelijk rekening houden met hockeyervaring en plaatsingsverzoeken, maar helaas zal dat niet in alle gevallen lukken. Wij vertrouwen op uw begrip in deze.
 
Let op: de indelingen voor de trainingen van het pre-lidmaatschap zijn niet gelijk aan de indeling voor het seizoen 2016/2017.

Sponsoren gezocht

Zeer verheugd zijn we met onze hoofdsponsor! De sponsor wordt bekend gemaakt tijdens de officiële opening van de velden op 16 april a.s..... Maar we kunnen nog meer steun gebruiken.

Sponsoring vormt voor iedere sportvereniging een belangrijke bron als het gaat om ontwikkeling. De gelden van sponsoring worden in eerste instantie aangewend voor eenmalige investeringen dan wel aanvullende activiteiten (i.c. verenigingsgebouw, wijk ondersteunende activiteiten en op termijn extra ondersteuning van lijnteams).

De reguliere uitgaven van de vereniging moeten worden opgebracht uit de contributiegelden van de vereniging. Dit uitgangspunt biedt stabiliteit en continuïteit. Uiteindelijk worden de sponsorbijdragen ingezet voor het behoud en de verbetering van de kwaliteit van de hockeyclub om zodoende een positieve, sportieve en maatschappelijke bijdrage te leveren aan de inwoners van Utrecht en Leidsche Rijn.

Iedere vorm van sponsoring is welkom! Ben je zelf geïnteresseerd, of misschien wel jouw werkgever? Meer informatie of het aanmelden als sponsor kan via de Sponsorcommissie:
 

Sponsorcommissie HC Rijnvliet 
Monique Stoutjesdijk 
Bas van Heezik 
Gerard Kohsiek 
 
sponsoring@hcrijnvliet.nl
 

Vrijwilligers gezocht

Net als iedere vereniging is ook HC Rijnvliet afhankelijk van de inzet en input van vrijwilligers.

Wij onderscheiden drie soorten vrijwilligers

1. Algemene vrijwilligers
2. Functie specifieke vrijwilligers
3. Functionarissen

Algemene vrijwilligers
Algemene vrijwilligers vervullen taken die voor ieder lid voortkomen uit het lidmaatschap van de vereniging. Dit zijn bijvoorbeeld taken zoals de bardiensten en de wedstrijdtafeldiensten, waar ieder lid voor opgeroepen wordt. Daarnaast wordt van iedere ouder/verzorger van een jeugdlid verwacht dat hij/zij een bijdrage levert aan het team van de zoon/dochter. Denk hierbij aan rijden naar uitwedstrijden, arbitrage, coachen, teambegeleiding, fruitdienst etc.

Functie specifieke vrijwilligers
Functie specifieke vrijwilligers vervullen taken waarvoor zij beschikken over extra kwalificaties en vaardigheden en waar zij zich zelf beschikbaar voor hebben gesteld. Hieronder vallen bijvoorbeeld (jeugd)trainers.

Functionarissen
Binnen de vereniging zijn diverse commissies actief. Deze commissies hebben specifieke taken die voortkomen uit door het bestuur opgestelde en door de ALV vastgestelde beleidsplannen. Iedere commissie valt onder de verantwoordelijkheid van een bestuurslid.

Voor meer informatie en als je je wilt aanmelden als vrijwilliger, mail dan naar:
vrijwilligers@hcrijnvliet.nl 

Vragen?

Wist je dat op onze site veel vragen en antwoorden staan? Kijk eens onder de veelgestelde vragen. Misschien staat jouw vraag er wel tussen, en anders mag je ons natuurlijk altijd mailen: info@hcrijnvliet.nl
 

Als lid van HC Rijnvliet ontvangt u deze nieuwsbrief automatisch

Ons adres:
HC Rijnvliet
Sportpark Rijnvliet 1a (naast PVDV) 3545EA Utrecht
Utrecht, MA 3545EA
Netherlands

Add us to your address book


update voorkeuren of unsubscribe van de mailinglijst

Email Marketing Powered by Mailchimp