Copy
View this email in your browser

Woord van de voorzitter

En zo is het alweer bijna herfstvakantie. De eerste weken van de (voor)competities zitten er op. En wat voor weken waren het. De allereerste keren dat we teams in het Rijnvliettenue op de velden zagen. De allereerste overwinningen van Rijnvliet en natuurlijk ook de eerste gelijke standen en verliespartijen. Dat hoort er allemaal bij. Ook ons Heren 1 heeft hiermee te maken gehad. Het is werkelijk fantastisch deze mannen te zien spelen. Wij kunnen het alle spelers en hun ouders aanraden om de thuiswedstrijden te bezoeken. Het is inspirerend voor onze jonge spelertjes en boeiend voor de ouders.
 
Bij de jeugd sluiten we de voorcompetitie af met (bijna) koplopers, middenmoters en hekkensluiters. En dat zijn natuurlijk geweldige prestaties. We zijn nu al een heel "normale" club. Maar bovenal menen wij toch ook heel veel sportief plezier en inzet te zien. En daar gaat het ons toch vooral om. Na de herfstvakantie zullen als het goed is de teams binnen de competitie meer op sterkte worden ingedeeld en zullen de wedstrijden nog wat spannender worden.
 
En in alle rust en stilte doen de eerstejaars F-jes hevig hun best om de internationals van de toekomst te worden. Prima jongens en meisjes! Ga zo door!
 
Tenslotte nog een woord over de nu al heel grote groep trimmers. Wat fantastisch om deze ook zo hard aan het werk te zien. En wat leuk dat in de informele trimmersompetitie (trimmers nemen hieraan op vrijwillige basis deel) de eerste 'derby' tegen Fletiomare is gewonnen.
 
Over Fletiomare gesproken. Het zal wellicht zijn opgevallen dat Fletiomare op donderdagavond en vrijdagavond haar prestatieteams laat trainen op ons waterveld. Dit gebeurt op tijdstippen dat wij het veld niet direct nodig hebben. In ruil daarvoor bieden zij ons keeperstraining aan en ondersteuning bij het opleiden van scheidsrechters. Zo helpen Utrechtse clubs elkaar en wordt er ook efficiënt gebruik gemaakt van maatschappelijk kapitaal.
 
We zijn heel tevreden over wat HC Rijnvliet op de velden laat zien. De buitenwacht laat zich regelmatig in bewonderende bewoordingen uit over wat we allemaal al hebben gerealiseerd met alle vrijwilligers. Gelijk hebben ze! Dat neemt niet weg dat we intern nog wel eens het gevoel heb dat er meer niet goed loopt dan wel. Dat is natuurlijk een vertekend beeld. Maar we kunnen nog steeds heel veel hulp gebruiken. Een aantal commissies moet nog (verder) worden gevuld, maar vooral  hebben we nog scheidsrechters nodig. Meld je aan voor de cursus. Het is hartstikke leuk om nog wat meer van het spelletje te begrijpen. Ook komen we graag in contact met mensen van buiten de club die best wel eens een wedstrijd willen fluiten op een zaterdag of zondag. Dus ken je zo iemand vraag dan of hij/zij zich meldt bij ons.


Met vriendelijke groeten namens HC Rijnvliet,
 
Patrick Laurens
Voorzitter

Huishoudelijke mededeling!

Met klem verzoeken wij om ervoor te zorgen dat het grasveld van de naast gelegen voetbalclub SVNU door niemand betreden wordt en er zeker NIET op gehockeyd wordt. Dit veld is van SVNU en uitsluitend bedoelt voor voetbal. Door te hockeyen op dit veld raakt het beschadigd. Graag ieders begrip en medewerking om te zorgen dat niemand dit veld betreedt! 

Herfstvakantie en vervolg competitie

Voorcompetitie
Op zaterdag 8 oktober was voor alle jeugdteams de laatste competitiewedstrijd van de KNHB voorcompetitie.
 
Nu worden alle teams door de KNHB opnieuw ingedeeld in nieuwe competitiepoules. De herindeling vindt plaats aan de hand van de resultaten uit de voorcompetitie. Teams die alles gewonnen hebben kunnen dan in een hogere poule of zelfs in een hogere klasse uitkomen. Voor de jeugdteams (C en D)  zijn de resultaten uit de voorcompetitie te volgen op onze website onder ‘teams’, en ook via de standenmotor van de KNHB: http://www.knhb.nl/competities/standenmotor/standenmotor/cDU593_Standenmotor.aspx
 
Voor de Jongste Jeugd (E en F) teams staat het spelplezier voorop en worden de resultaten niet gepubliceerd. De KNHB heeft via het Digitale Wedstrijd Formulier uiteraard wel de resultaten en gebruikt die voor de herindeling.
 
Vervolg Competitie
Na 8 oktober kunnen alle kinderen eerst heerlijk genieten van een welverdiende herfstvakantie. In de herfstvakantie zijn er geen competitie wedstrijden en geen trainingen voor de jeugd.
 
De trainingen starten weer in de week van 24 oktober volgens hetzelfde trainingsschema.
Op zaterdag 29 oktober start de competitie dan weer. Ongeveer een week daarvoor wordt het nieuwe competitie schema door de KNHB gepubliceerd. Ons wedstrijdsecretariaat gaat de data en tijden vervolgens zo snel mogelijk opvoeren in de app en op de website. De teambegeleiders kunnen dan aan de slag met planning van de wedstrijden!
 
Op 26 november is de laatste competitiewedstrijd voor de zaalperiode / winterstop.

Evenementen!!!

KNHB Silver Cup
Op zondagmiddag 23 oktober vindt op HC Rijnvliet de eerste ronde van de KNHB Silver Cup plaats. Heren 1 zal het in de poulefase opnemen tegen drie andere teams uit de 3e en 4e klasse. De eerste van de drie wedstrijden begint om 13.00 uurKomen jullie ook Heren 1 aanmoedigen?

Wil jij ballenjongen of ballenmeisje zijn tijdens een van de wedstrijden, meld je dan aan bij de evenementencommissie.
 
Hockeyfeest: HC Rijnvliet 1 jaar!
Op zaterdag 29 oktober 2016 is het alweer 1 jaar geleden dat HC Rijnvliet het licht zag. Deze verjaardag gaan we niet in stilte voorbij laten gaan. Daarom organiseren we op deze zaterdagavond het eerste hockeyfeest voor alle betrokken volwassenen! Save the date en wees er bij! 

WANTED: een DJ om van dit feest een succes te maken! Ken je iemand? Laat het ons weten!

Meld je aan!
Interesse om bij te dragen aan deze mooie evenementen? We kunnen zeker hulp en handjes gebruiken dus meld je aan via evenementen@hcrijnvliet.nl!

Winterstop

Er zijn in de winter geen wedstrijden. Vanaf het eerste weekend van december tot begin maart is het dus winterstop, indien je niet in de zaal speelt natuurlijk! Er wordt nog gekeken naar de mogelijkheid voor midwinter competitie, daarover volgt nog nadere informatie.

Workshop sportief coahen

Save the date: vrijdagavond 28 oktober 2016
Workshop Sportief Coachen voor alle coaches, trainers en ouders !! 


Het bestuur en de technische commissie nodigen alle coaches, trainers en ouders uit voor het vervolg op de drukbezochte coachavond van 6 september. In samenwerking met NOC/NSF wordt op vrijdag 28 oktober, van 19:00 tot 21:30 uur, de workshop Sportief Coachen gehouden. Om iedereen, maar zeker ook onze jeugdige trainers, in staat te stellen om deze professionele workshop te volgen is gekozen voor een vrijdagavond. Nadere informatie volgt spoedig!

Aanmelden kan via tc@hcrijnvliet.nl 

 

Scheidsrechtercursus

Oproep aan alle senior-leden en de ouders van junior-leden. Wil iedereen die een scheidsrechterskaart heeft zich bij de scheidsrechterscommissie melden? Heel graag willen we ook dat iedereen beschikbaar is voor het fluiten van onze jeugd en wellicht een enkele keer H1. We hebben veel teams dus hebben we iedere week ook veel fluitisten nodig.
 
Graag mailen naar: arbitrage@hcrijnvliet.nl. Doe het! Meld je aan. Je helpt de club er enorm mee!

 

Trimteam start winnend

Tijdens de eerste trimcompetitiewedstrijd van dit seizoen heeft het trimteam van HC Rijnvliet haar visitekaartje afgegeven. In een zinderende streekderby werden de routiniers van Fletiomare in eigen huis met 0-2 verslagen.
 
De wedstrijd kende een gelijkmatig verloop: ondanks het beperkt aantal wissels dat coach Edwin Ronde-Out tot zijn beschikking had, kon Rijnvliet beide helften druk blijven zetten. Doelpunten kwamen van Ben Bruens (0-1), die zich geen betere terugkeer na een langdurige hamstringblessure had kunnen wensen. Eveline van Veelen, op haar vertrouwde rechtsbuiten positie, tekende voor de 0-2, tevens de eindstand van de wedstrijd.
 
De derde helft kende gelukkig geen verliezers. Onder het genot van een hapje en drankje bespraken de teams gezamenlijk de wedstrijd. De trimhockeyers verheugen zich al op de eerste thuiswedstrijd op 10 oktober, tegen Nieuwegein. 

Ben je enthousiast geworden en wil je ook graag mee doen met trimhockey of competitie spelen? Meld je dan aan bij Klaas Gravesteijn via senioren@hcrijnvliet.nl.

Werving sponsoren

Wie weet nog leuke partijen / bedrijven die onze club willen sponsoren? Alle ideeën en suggesties zijn welkom en kunnen gestuurd worden naar: sponsoring@hcrijnvliet.nl.

HC Rijnvliet App

Gebruik jij de HC Rijnvliet App al? Zo niet, doe het dan alsnog, want achter de login kun je o.a. de volgende informatie vinden: teamindelingen, namen en telefoonnummers van teamleden, wedstrijdschema’s, trainingsschema’s, de taken waarvoor je bent ingedeeld tijdens een wedstrijd. Het is dus van belang dat je ook iedere week checkt of je bent ingedeeld voor een taak binnen het team van je kind(eren).
 
Je kunt met de logingegevens ook je contactgegevens wijzigen die bij jezelf of je kind staan vermeld. Je bent zelf verantwoordelijk (voor jeugdleden zijn de ouders verantwoordelijk) dat deze informatie up-to-date blijft.

Nieuw fietspad!

Vanaf eind oktober is het nieuwe (verlichte) fietspad gereed naar Sportpark Rijnvliet. Het fietspad loopt vanaf de Stadsdambrug op de kruising (eind van de) Zandweg/Rijksstraatweg naar het Sportpark Rijnvliet. Voor met name fietsers vanuit Parkwijk en Langerak zal dit schelen qua reistijd! 

Zaalhockey voor C en D teams

Een aantal weken geleden hebben teams uit de D en C categorie de mogelijkheid gekregen om zich op te geven voor de zaalhockey competitie deze winter. We vinden het fantastisch om te kunnen melden dat we van alle teams een inschrijving hebben ontvangen! Dit betekent dat 110 jongens en meisjes gaan deelnemen en dat Rijnvliet met 9 teams haar entree maakt bij deze leuke en leerzame competitie. We zijn er trots op dat we dit al mogelijk kunnen maken voor de kinderen in deze leeftijdsgroep in het eerste jaar na de start van Rijnvliet.

Vanaf de week van 28 november krijgt ieder deelnemend team wekelijks eenmaal training bij de Disaster Dome in Overvecht. Het doel is dat deze training wordt gegeven door een ervaren trainer. Hier wordt hard aan gewerkt. Vanaf de eerste week van december tot en met half februari zullen de teams in totaal 6 wedstrijden hockeyen in een zaal in de omgeving.

Omdat de spelregels van zaalhockey anders zijn dan bij veldhockey zullen er een tweetal informatieavonden worden georganiseerd in november (data volgen nog). Deze avonden staan in het teken van de (spel)regels in de zaal. Ook de kinderen zullen tijdens de eerste training aan de hand van videobeelden meer inzicht krijgen in de zaalregels.

Wij hebben er enorm veel zin in!
De zaalhockey commissie
 
Heb je vragen, mail dan naar zaalhockey@hcrijnvliet.nl. 
 

Oproep vrijwilligers 

Er zijn nog steeds vrijwilligers nodig! Interesse om een steentje bij te dragen? Mail dan naar vrijwilligers@hcrijnvliet.nl. 

Er zijn vacatures voor o.a.:
- Sponsorcommissie
- Tuchtcommissie
- Materialencommissie

Vragen?

Heb je vragen, mail dan naar info@hcrijnvliet.nl

Als lid van HC Rijnvliet ontvangt u deze nieuwsbrief automatisch

Ons adres:
HC Rijnvliet
Sportpark Rijnvliet 3 (naast PVDV) 3545EA Utrecht
Utrecht, MA 3545EA
Netherlands

Add us to your address book


update voorkeuren of unsubscribe van de mailinglijst

Email Marketing Powered by Mailchimp