Copy
View this email in your browser

Woord van de voorzitter

Het gaat nu dan toch echt gebeuren. De start van het nieuwe seizoen van HC Rijnvliet. Het eerste volwaardige verenigingsjaar gaat van start!
 
We hebben al vaker gezegd dat er door heel veel vrijwilligers al onnoemlijk veel werk is verzet. En er moet nog steeds heel veel gebeuren. We merken zelf dat dit intern niet altijd zonder slag of stoot gaat. Processen zijn nog niet “ingesleten”. Velen moeten elkaar nog (beter) leren kennen. Foutjes en fouten zijn menselijk en worden ook binnen Rijnvliet gemaakt. Communicatielijnen zijn nog niet geoptimaliseerd. Alles gaat telkens beter en we zijn op de goede weg. Daarom vragen wij aan jullie allen als leden en ouders om blijvend begrip en geduld te hebben als er iets niet goed loopt of als je van mening bent dat zaken anders zouden moeten. Laten we elkaar helpen. We zijn nog steeds een kleine club. Het moet geen moeite kosten om iemand persoonlijk aan te spreken als je iets op je hart hebt. Bestuur en commissies staan open voor suggesties en adviezen. Maar uiteindelijk moeten zij ook keuzes maken en besluiten nemen. Wees ook dan loyaal en ondersteunend.
Op deze manier houden we de sfeer leuk en gezellig. En zo houden we ook de vrijwilligers in de commissies en op de velden gemotiveerd om hun tijd in de club te steken.

En dat is een voorwaarde om de missie van HC Rijnvliet te kunnen realiseren:
 
HC Rijnvliet zorgt voor een sportieve en kwalitatief goede hockeyervaring met ontwikkelingskansen voor allen, in een omgeving waarin iedereen zich op z'n gemak en gerespecteerd voelt.
 
Wij hopen op een fantastisch seizoen waarin we veel mooi en leuk hockey gaan zien en waarin we als club in alle mogelijke opzichten blijven groeien.

Met vriendelijke groeten namens HC Rijnvliet,
 
Patrick Laurens
Voorzitter

Incasso contributie

In september wordt de helft van de contributie geïnd via automatische incasso. In februari wordt vervolgens de andere helft geïncasseerd. Voor de daadwerkelijke incasso plaatsvindt ontvang je een mail van de penningmeester met meer gedetailleerde informatie.

Club tenue bestellen!

Het HC Rijnvliet clubtenue kan aangeschaft worden bij Intersport Vleuten!
Let op: Zonder clubtenue geen hockey dus schaf het aan voordat de wedstrijden beginnen!

Online via deze link: http://clubs.reeceaustralia.com/nl/hc-rijnvliet/ kan je je kleding bestellen, of in de winkel Intersport Vleuten.

Bestel dus wat je wilt hebben en haal het vervolgens af in de winkel in van Intersport Vleuten, in winkelcentrum Vleuterweide. Maatje te groot of te klein besteld? Geen punt, want Intersport Vleuten ruilt dat voor je om.

Vanzelfsprekend kan je in de winkel ook terecht voor scheenbeschermers, hockeysticks, schoenen etc etc. Veel winkelplezier!

Start seizoen 16-17

Vanaf 22 augustus starten de trainingen! 
Check voor jouw persoonlijke indeling nog even je email. Die hebben alle leden aan het begin van de zomer vanuit de jeugdcommissie ontvangen.

Zaterdag 27 augustus - kennismaking jeugd
Op zaterdag 27 augustus a.s. worden alle teamleden met ouder(s) verwacht tussen 9.00 en 14.00 uur voor een kennismaking met de andere teamleden en ouder(s).

De bijeenkomsten worden georganiseerd per categorie. De tijden zijn als volgt:
F-categorie                       van 9 tot 11 uur
Eerstejaars E categorie     van 10 tot 12 uur
Tweedejaars E categorie    van 11 tot 13 uur
C en D categorie               van 12 tot 14 uur

Op deze ochtend zal er o.a. duidelijk moeten worden hoe de taken verdeeld worden binnen het team van je kind(eren). Het is verplicht voor tenminste 1 ouder van ieder kind om hierbij aanwezig te zijn. 
Ook zal deze dag de uitgestelde spelregel clinic worden gegeven en worden de keepersuitrustingen uitgedeeld.

Zondag 4 september - Drieluik bokaal
Zaterdag 4 september organiseert HC Rijnvliet een eerste drieluik als opwarmer voor het nieuwe seizoen. Ons Heren 1 team komt in actie tegen SHOT H1 en Flevoland H1 in de strijd om de Drieluikbokaal. Het beloven drie snelle en spannende partijen te worden, waarbij ons Heren 1 team natuurlijk de nodige aanmoediging kan gebruiken. 
Leuk om te weten: ons Heren 1 is ontstaan uit een vriendengroep die vroeger heeft samengespeeld in de eerste jeugdteams bij RHC Concordia (Roermond). Het overgrote gedeelte van de groep is dan ook afkomstig uit Limburg, maar woonachtig en studerende in Utrecht. Het voltallige team is een samensmelting van ervaring uit de 1e klasse tot en met de reserve 3e klasse, afkomstig van 11 verschillende hockeyclubs. Aankomend seizoen zal het team haar debuut maken in de 4e klasse C.
 
Globaal programma op 4 september:
12.00 ontvangst
13.00 Rijnvliet H1 - Flevoland H1
14.15 SHOT H1 - Flevoland H1
15.30 Rijnvliet H1 - SHOT H1
 
De wedstrijden duren 2 x 30 minuten. Om 17.30 uur wordt afgesloten. Iedereen is van harte welkom om de teams aan te moedigen en met het team dat even niet speelt een balletje te slaan!

Zaterdag 10 september
Dit is de eerste competitiedag voor de junioren en jongste jeugd teams. Het is altijd leuk om te zien hoe deze wedstrijden door verschillende ouders worden bijgewoond. Laten we er met zijn allen een mooie dag van maken met veel supporters voor de thuisspelende en uitspelende teams!

Scheidsrechtercursus

Oproep aan alle senior-leden en de ouders van junior-leden. Wil iedereen die een scheidsrechterskaart heeft zich bij de scheidsrechterscommissie melden? Heel graag willen we ook dat iedereen beschikbaar is voor het fluiten van onze jeugd en wellicht een enkele keer H1. We hebben veel teams dus hebben we iedere week ook veel “fluitisten” nodig.
 
Graag mailen naar: arbitrage@hcrijnvliet.nl. Doe het! Meld je aan. Je helpt de club er enorm mee!

 
In september zullen er een tweetal cursusavonden worden georganiseerd voor het behalen van een scheidsrechter-diploma. Alle leden vanaf de C-categorie en ouders van overige leden worden hiervoor uitgenodigd.

Trainers gezocht!

HC Rijnvliet heeft nog steeds behoefte aan trainers voor de jeugdteams. Heeft u (enige) hockeyervaring en wilt u zich inzetten voor de vereniging, laat dit dan snel weten.
De trainingen worden gemaakt door de Technisch Coördinator. U ontvangt als trainer vooraf de oefeningen zodat u zich goed kunt voorbereiden. Tevens legt de hoofdtrainer een kwartier voor aanvang van de training op het veld de oefeningen uit. Dus tussen de pionnen wordt het doel van de oefening en de uitvoering verduidelijkt. Ook tijdens de training is de hoofdtrainer op het veld aanwezig om te helpen.
Natuurlijk kunt u ook als ouder de tweede training van een team overnemen. Sommige coaches/teambegeleiders willen graag zo’n tweede trainingsmoment gebruiken om specifieke aspecten te trainen. Met de Technisch Coördinator kan altijd besproken worden welke mogelijkheden hiertoe zijn.
Ons gezamenlijk doel is om de jeugdspelers en –speelsters van HC Rijnvliet op te leiden. Naast hockeytechnische en –tactische vaardigheden zijn kwaliteiten op pedagogisch- en didactisch vlak minstens net zo belangrijk voor een trainer. De benodigde hockeytechnische kennis leert u aan de hand van de hoofdtrainer op het veld snel genoeg. Enthousiasme, een positieve houding en bereidheid om de jeugd gezamenlijk een leuke, veilige en leerzame tijd op het hockeyveld te geven is minstens net zo belangrijk. U kunt dus al snel het verschil maken!

Mocht u vragen hebben of wilt u zich direct aanmelden, neem dan contact op met:
 
Hans Ruiter
Hans.ruiter@hcrijnvliet.nl
06-25403171

HC Rijnvliet App

Binnenkort ontvangt ieder lid een login en wachtwoord om in te loggen op de site van HC Rijnvliet (mijn HC Rijnvliet) en in de App HC Rijnvliet. De App HC Rijnvliet is te downloaden in de App Store en Google Play Store, je kunt zoeken op HC Rijnvliet. Ieder lid krijgt zijn eigen login.
 
Achter de login kun je o.a. de volgende informatie vinden: teamindelingen, namen en telefoonnummers van teamleden, wedstrijdschema’s, trainingsschema’s, de taken waarvoor je bent ingedeeld tijdens een wedstrijd. Het is dus van belang dat je ook iedere week checkt of je bent ingedeeld voor een taak binnen het team van je kind(eren).
 
Je kunt met de logingegevens ook je contactgegevens wijzigen die bij jezelf of je kind staan vermeld. Je bent zelf verantwoordelijk (voor jeugdleden zijn de ouders verantwoordelijk) dat deze informatie up-to-date blijft.

Trimhockey

Op dinsdagavond 23 augustus start om 20.30 uur het trimseizoen weer. Lijkt het je leuk om op ontspannen wijze je oude hockeyhobby op te pakken? Of heb je nog nooit gehockeyd en ben je op zoek naar een leuke manier om in team verband aan je conditie te werken? Zijn je kinderen gestart bij Rijnvliet en lijkt het jou ook leuk om de sport ook actief te beleven? Kom dan langs en doe een keer vrijblijvend mee. We vragen je wel om zelf een bitje en scheenbeschermers mee te nemen, die zijn verplicht. Sportschoenen zijn natuurlijk ook handig, een hockeystick heeft de club te leen. Na afloop kan wie wil nog wat napraten met een drankje.
 
Daarnaast start vanaf vrijdag 26 augustus de trimhockey op vrijdagochtend, van 9.00 - 10.30 uur. Kop koffie of thee na afloop is gezellig en behoort zeker tot de mogelijkheden. Ook hiervoor geldt: kom een keer langs en doe een keer mee (met bitje en scheenbeschermers natuurlijk).
 
Wil je meer informatie, stuur dan een mail naar senioren@hcrijnvliet.nl of app/bel met 0629551910.

Zaalhockey voor C en D teams

Als startende hockeyclub zijn we erg blij te kunnen melden dat we dit jaar al zaalhockey gaan faciliteren in de winterperiode voor de D- en C-jeugd. Zaalhockey is een snel en dynamisch spel, waardoor de techniek met sprongen vooruit gaat. En de ervaring leert dat het kinderen veel plezier geeft.
 
Na de zomervakantie zal de inschrijving starten. Dit gaat op teambasis en via de teammanagers en coaches. Je geeft je dus op met je team. Voor zaalhockey is wel een aparte contributie verschuldigd. Dit in verband met trainingen, zaalhuur en competitie. De hoogte van de contributie is eind augustus bekend. Ook heb je indoor schoenen, een handschoen en een zaalhockeystick nodig.
 
Zaalhockey trainingen worden op werkdagen tussen 17.00 en 19.00 uur gegeven bij Disaster Dome in Utrecht (1 uur training per team). Bij start van de inschrijvingsperiode wordt aangegeven wanneer je team training heeft. Hier kan eventueel van afgeweken worden als het uiteindelijke aantal deelnemende teams bekend is. 
 
Er is een zaalhockeycommissie gestart. Zij zullen alle informatie (o.a. over het spel, de benodigde begeleiding, de trainingsdata, competitiedata, inschrijving en contributie enz.) eind augustus communiceren aan de teammanagers en coaches van de D- en C-categorie.
 
Ben je een D- of C-speler? En wil je in de winter wel blijven hockeyen? Denk dan alvast na of je op basis van bovenstaande informatie mee wilt doen. Ben je niet bekend met het spel, dan zijn er genoeg filmpjes te vinden op YouTube waardoor je een goede indruk krijgt. Begin september dien je, samen met je teamgenoten, een definitieve beslissing te nemen!
 
Heb je vragen, mail dan naar zaalhockey@hcrijnvliet.nl. Gezien de vakantie kan het wel iets langer duren voordat je een antwoord ontvangt.
 

Oproep vrijwilligers 

Er zijn nog steeds vrijwilligers nodig! Interesse om een steentje bij te dragen? Mail dan naar vrijwilligers@hcrijnvliet.nl. 

Er zijn vacatures voor o.a.:
- Bestuurslid hockeytechnische zaken
- Barcommissie 
- Seniorencommissie
- Wedstrijdsecretariaat zaalhockey

Vragen?

Heb je vragen, mail dan naar info@hcrijnvliet.nl

Als lid van HC Rijnvliet ontvangt u deze nieuwsbrief automatisch

Ons adres:
HC Rijnvliet
Sportpark Rijnvliet, Rijnvliet 3 3545EA Utrecht
Utrecht, MA 3545EA
Netherlands

Add us to your address book


update voorkeuren of unsubscribe van de mailinglijst

Email Marketing Powered by MailChimp