Copy

VERHALEN UIT DE COLLECTIE

De grote brand in de Notre-Dame in Parijs is natuurlijk het grootste erfgoednieuws van de afgelopen week. Als we in onze collecties duiken zien we dat ook veel Brabantse kerken ten prooi zijn gevallen aan de vlammen.
Velen hiervan zijn prachtig herbouwd, maar sommigen gingen voor altijd verloren.
In onze collecties vinden we nog altijd herinneringen aan het moment dat Brabanders treurden om ons brandende erfgoed. 
Bekijk de collectie!

MEER VERWOEST ERFGOED

ACTUEEL ERFGOED

Pasen staat weer voor de deur en dat betekent dat we massaal gaan winkelen op de meubelboulevard. In de vijftiende eeuw handelde men in Brabant ook al veel met Pasen.
De Paasmarkt van Bergen op Zoom was een van de grootste jaarmarkten van Europa en maakte de stad tot Europees handelscentrum. Tegenwoordig kun je beter naar de meubelboulevard. 
Meer weten?

NIEUWE ARTIKELEN

Betsie 19's Mars is een van de toppers die Brabant voortgebracht heeft. Niet als sporter, intellectueel of artiest, maar als fokstier.
Deze Rosmalense MRIJ-stier kreeg honderdduizenden nakomelingen en was hiermee een van de meest productieve fokstieren van zijn tijd. 
Ook dat mag Brabants erfgoed genoemd worden. 
Lees verder!

MEER BRABANTS ERFGOED

Corruptie in Nederlands-Indië


Pieter van Overstraeten verliet op 19 april 1781 zijn geliefde Bergen op Zoom om aan de slag te gaan in Batavia, het huidige Jakarta. Daar kreeg hij hoge functies, maar hij zag ook veel corruptie. Pieter deed daar wat aan.
Luister naar de Kalender van Ooit!

De Gouverneursweg


Het netwerk van rijkswegen in Brabant werd vanaf 1839 uitgebreid door het provinciebestuur. De eerste provinciale weg leidde "toevallig" via het woonhuis van de toenmalige gouverneur naar zijn werkpaleis. 
Lees meer!

NOG MEER ERFGOED VIND JE OP BRABANTSERFGOED.NL

www.brabantserfgoed.nl
Volg ons via:
Copyright © 2019 Erfgoed Brabant, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp