Copy
Nieuwsbrief Florion | editie 4
Inhoud: Werkgeheugen | Meer dan een warme overdracht | 
Wij zijn er voor jou! | Specialist gezocht
Klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken

Florion Onderwijsondersteuning – wij zijn er voor jou!

In de commissie die een naam voor de nieuwe schoolvereniging moest selecteren, werd men  geconfronteerd met de al bestaande naam ‘Florion’. En alsof er niet meer namen zijn in Nederland, bleef deze naam tot het eind overeind om de nieuwe naam te worden van de vereniging.
Uiteindelijk heb ik ingestemd met het gebruik van de naam Florion voor de nieuwe vereniging. Daar had ik ook wel positieve argumenten voor.
Lees verder

PO->VO: Meer dan een warme overdracht

Het is een hele stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. En voor een aantal leerlingen een hele grote stap. Wat zijn nu de risicofactoren voor deze overstap en aan welke onderwijsbehoeften moet tegemoet worden gekomen om deze stap zo soepel mogelijk te maken?
In de werkgroep PO/VO 10-14 zijn we daarmee aan de slag en hopen we te komen tot concrete maatregelen om de overgang voor deze leerlingen extra te ondersteunen.
Lees verder

Werkgeheugen

Dit is Daan. Daan zit in groep 5 en is 8 jaar. Hij weet veel van de natuur en heeft een brede belangstelling.
Op school heeft hij veel moeite met de leervakken; zijn resultaten bij lezen en rekenen blijven achter. De leerkracht ziet dat Daan snel de draad kwijt is tijdens een instructie. Hij steekt vaak wel zijn hand op, maar als hij een beurt krijgt weet hij het antwoord niet of zit hij er naast. Wanneer hij aan het werk mag, gaat hij vaak vlot aan de slag, maar raakt al snel afgeleid. Hij gaat vaak naar de wc, praat met andere kinderen en kijkt regelmatig in het rond. 
Wanneer de leerkracht aan het eind van de les zegt: “pennen neer, schriften in het vak en armen over elkaar”, lukt het Daan  wel om zijn armen over elkaar te doen, maar zijn tafel blijft een rommeltje.
Wat is werkgeheugen, hoe werkt het en wat kun je doen?
Wil je meer lezen, klik hier.

Gezocht: Reken-, Taal-, Gedrag specialist!

Florion onderwijsondersteuning is op zoek naar:
Rekenspecialisten | Taalspecialisten | Gedragsspecialisten

Deze specialist kan in voorkomende gevallen collega’s op de scholen van Florion coachen en/of ondersteunen. Ook kan de specialist helpen met het opzetten van een handelingsplan of het uitzetten van een leerlijn.
 
Wij zijn op zoek naar collega’s die een HBO master opleiding hebben afgerond, bijvoorbeeld de Master (Special) Educational Needs met de specialisatie Gedrag of Leren.
Lees verder
Copyright © 2017 Florion, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Florion · Dorpsweg 117 · Hattem, 8051 XT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp