Copy
Nieuwsbrief Florion | editie 2 | februari 2016
Inhoud: PPP Taal, disharmonisch IQ, AVI strips
Klik hier om de nieuwsbrief online te bekijken

 

Hierbij ontvang je de tweede nieuwsbrief van Florion, nu gekoppeld aan onze nieuwe website. Met deze site en een update van ons logo, steken we onszelf in een fris jasje!

We nodigen je van harte uit op onze site. Nieuw op de site is een beveiligd gedeelte, je kunt hier inloggen met je GO-ON account. In het beveiligd gedeelte plaatsen we achtergrond informatie en artikelen.
Heb je vragen of tips? We horen het graag!

Lees in deze nieuwsbrief onder andere over Passende Perspectieven Taal en een disharmonisch intelligentieprofiel. En vul de poll in voor gerichte informatie in een volgende nieuwsbrief.

Koos Meijer, directeur Florion

Tip: Leren lezen met strips op AVI niveau

Strips op leesniveau, even een andere manier om kinderen met plezier te laten lezen. Dat is het idee achter de reeks Kijk en Lees. AVI lezen met strips is een laagdrempelige manier om het lezen (weer) leuk te maken. Naast beginnende lezers hebben ook kinderen met een lees- en motivatieprobleem veel baat bij de ondersteuning van tekeningen bij de teksten. De serie bestaat uit 9 educatieve stripboeken op het niveau van AVI-start t/m AVI-E5.
Voor groep 3 is er ‘Kik’, voor groep 4 ‘Joep’ en voor groep 5 ‘Geheim agent G. Ruwel’. De serie is bekroond met de Nationale Alfabetiseringsprijs.

www.kijkenlees.nl

Poll taalproblemen

De werkgroep passende perspectieven taal wil de scholen graag dienen met informatie op het gebied van taal. Om gericht informatie te geven is er een poll opgesteld met de vraag in welke groep de meeste taalproblemen ontstaan. Over de groep die het meest gekozen wordt, wordt in een volgende nieuwsbrief meer informatie gegeven.
Klik hier om de poll in te vullen.

Een disharmonisch IQ: wat nu?!

3 Medewerkers van Florion zijn onlangs naar een congres geweest over kinderen met ‘bijzondere breinen’. Zij hebben daar een interessante lezing gevolgd over disharmonische intelligentieprofielen. Regelmatig blijkt uit intelligentieonderzoek dat er bij een kind sprake is van een (groot) verschil tussen de verbale en de performale vaardigheden. Zo’n disharmonisch intelligentieprofiel komt best vaak voor!
Lees het hele artikel op onze website.

Passende Perspectieven Taal

Wat nu als een leerling de doelen van de methode niet kan halen?! Wat doe je met de 1S en 1F doelen voor rekenen en taal in de praktijk? Je hebt een nieuwe methode en weet dat die uitgaat van de 1S doelen. Wanneer je het minimumaanbod geeft aan de wat zwakkere leerlingen kunnen ze de 1F doelen halen. Nu zijn er ook kinderen die zelfs deze doelen niet zullen gaan halen aan het eind van groep 8. Soms zie je dat al aankomen in groep 4 of 5. Wat doe je met deze kinderen?
Lees het hele artikel op onze website.

Nieuwe testmaterialen

Recent heeft Florion een aantal nieuwe testmaterialen aangeschaft. Deze worden gebruikt door Florion en/of worden uitgeleend aan de scholen van Accretio en De Zevenster. Het gaat om de TTA, SON 6-40, BRIEF vragenlijst en de TAK. 
Lees het hele artikel op onze website.

Met kinderen in gesprek over vreselijke gebeurtenissen in de wereld

Naar aanleiding van de aanslagen in Parijs stond er in de Volkskrant een interessant artikel over hoe het Jeugdjournaal omgaat met berichtgeving van dergelijk nieuws. De aandachtspunten van de makers van het Jeugdjournaal kunnen ook waardevol zijn wanneer je met je klas over dergelijke onderwerpen in gesprek gaat.
 
Copyright © 2016 Florion, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp