Copy

Juni 2020

 

Elke maand verstuurt de SBOB een nieuwsmail met daarin de belangrijkste wijknieuwtjes en agenda-items voor de komende weken.

Nieuwsitems (7) Agenda-items (1)

Nieuws

Samen wonen, werken en spelen 

In deze tijd waarin we allemaal veel meer thuis zijn merken we ook veel meer van elkaar. De een speelt zijn instrument, de ander doet een tentamen online en de kinderen van de buren hebben pauze in de tuin. Hoe kunnen we rekening houden met elkaar en problemen met elkaar bespreken? Er is een idee om hiervoor een bewustwordingscampagne op te zetten. Wie wil mee helpen of denken? Meld je aan, stuur ons een mailtje.

Ken uw wijk, wandeling voor, door en van bewoners 

Zoals je weet is de Bomenbuurt een wijk waar heel veel bewoners wat doen voor de buurt. Hans Verboom wil deze zomer een aantal keren een wijkwandeling organiseren langs bijzondere plekken in onze wijk. Bij veel van de initiatieven gaat het om zowel bijzondere plekken van oorsprong, denk aan een huis met een verhaal, een boom die naar pindakaas ruikt maar ook tal van zichtbare initiatieven van bewoners. En hoe leuk is het om samen een wandeling te maken en ondertussen elkaar te leren kennen. Of met het hele gezin een vakantietripje in je eigen buurt te maken. De data komen op de website van de SBOB te staan en zullen in de nieuwsbrieven van de SBOB bekend worden gemaakt.

Oproepen wijkwandelingen 

Oproep 1: Weet jij iets wat het vermelden waard is tijdens een wijkwandeling? Meld dat bij Hans Verboom zodat hij dat mee kan nemen in de wijkwandeling.
 
Oproep 2: De wandelingen vinden plaats in de derde week van de maanden juli, augustus en september. Je kunt aangeven of je overdag of aan het begin van de avond wilt wandelen.
Je kunt je melden bij Hans Verboom of via de SBOB.

De Vakantiestraat

Het is mogelijk om tijdelijk een deel van een straat af te sluiten en in te richten met activiteiten voor grote en kleine kinderen. De Vakantiestraat, te vergelijken met de straatspeeldag. Als in jullie straat hiervoor belangstelling is, laat het dan weten via het bekende mailadres. Stadsdeelkantoor Segbroek is bezig het kader uit te werken waardoor het mogelijk is dit ook in deze tijden te organiseren.

Boomspiegel

Wat is er een betere besteding in de zomer dan zorg voor de plantjes en het verder vergroenen van onze wijk. Op steeds meer plekken slaan bewoners de handen uit de mouwen en maken boomspiegels. Samen zorgen dat alle boomspiegels en geveltuintjes ook in tijden van droogte voldoende water krijgen is een prima manier om te genieten van onze eigen omgeving. Kijk voor meer informatie op de site van de gemeente Den Haag.

Bericht van de Wijkagent 

Criminelen zijn nu vooral actief met babbeltrucs. Oplichting vindt plaats door webverkopers en via betalingsapp's. In deze coronaperiode slaan oplichters toe via het web. Kijk uit met het overmaken van geld naar onbekende instanties. Geef geen geld of pincode aan zogenaamde collectanten en verkopers. Verder worden er valse brieven van banken en de belastingdienst gestuurd. Neem bij twijfel contact op met de bank of belastingdienst.

Fotografeer je vakantie in de Bomenbuurt 

Nu veel mensen niet op vakantie gaan maar thuis blijven wil dat niet zeggen dat je niet kunt genieten van een heerlijke vakantie. Vier jij je vakantie thuis in de Bomenbuurt? Maak een foto die vertelt over jouw vakantie-ervaring in de Bomenbuurt.
Mail ons je foto met een klein stukje tekst (max 100 woorden). We proberen in het najaar een tentoonstelling hiervan te maken of op een andere wijze de inzendingen te publiceren.

Agenda

Nieuwsmail Bomenbuurt
Woe 22 juli,  @ jouw mailbox

Verschijning van de Nieuwsmail Bomenbuurt juli 2020.

 

Check hier de volledige wijkagenda

Je ontvangt deze nieuwsmail omdat je je hier automatisch voor hebt aangemeld
bij de Stichting Bewonersorganisatie Bomenbuurt (SBOB)


Heb je vragen of opmerkingen?
Neem dan contact met ons op via: info@bomenbuurtonline.nl

Wil je onze maandelijkse nieuwsmail niet langer ontvangen?
Je kunt je hier afmelden.


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SBOB · Kastanjestraat 2 · Den Haag, Zh 2565NA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp