Copy
Du har väl anmält dig årets lopp?

Bara en månad kvar!

Nu är det mindre än en månad kvar till vårens löphändelse! Vegoloppet den 27:e maj närmar sig med stormsteg och saker börjar falla på plats. Men som inför alla stora kalas står vi där med nojan, tänk om det inte blir lika bra som sist, tänk om vi inte når ut tillräckligt... tänk om ingen kommer... tänk om... 

Vi saknar en massa av er som sprang förra året och hoppas att den här helgen blir en riktig boost i anmälningslistorna. Så om du inte redan är anmäld, gör det idag. Och om du är anmäld, dra tag i dina vänner som ännu inte skrivit upp sig, dela vår sida, bjud in till eventet. Hjälp oss nå ut till alla löpsugna!

T.E.A.M genom allt! 

Ett sätt att peppa fler att delta är att dra med dom i ett lag! Vi lanserar därför den stora TEAM-utmaningen! 

Så här funkar det: Det lag som anmäler och fullföljer längsta totala sträcka vinner en gottig korg fylld av snask, refreshments och läckerheter oavsett hur lång tid det tar för alla att komma i mål. 

Så här gör ni: Anmäl er via formuläret på vår sida och skicka sedan ett mail till oss (info@vegoloppet.se) med vilka som springer för ert TEAM. När vi ser att ni gått i mål (ja även promenadsträckan räknas!) räknar vi samman lagens totala distans och räcker över korgen till de som kommit längst.

Det går utmärkt att ragga upp folk som redan anmält sig och ännu bättre att värva nya till sitt team men deltagare kan bara vara med i ett lag. Om ni är trettio personer som går 3 km var eller en familj långdistansare som kniper 12 km var är helt upp till er! 

ps Det kan hända att vi även delar ut specialpris till de som klär ut sig eller skaffar ett riktigt coolt namn. 

GO NUTS - RUN WILD!

Möt Malin Gustafsson 

I år går alla pengar vi samlar in till Djurrättsalliansens Researchteam, vi mötte upp med en av deras frontfigurer för att snacka lite mer om vad löpning har gemensamt med aktivism. 

Malin! Du ska springa Vegoloppet om mindre än en månad, hur känns det?

– Skräckblandad förtjusning? Nej, det ska bli så roligt! Av flera anledningar. Främst tycker jag att Vegoloppet är ett otroligt fint initiativ som är så mycket mer än ett löplopp - uppmuntran till en grönare livsstil och att överskottet går till välgörande ändamål. För oss i Djurrättsalliansen möjliggör det vårt arbete för djuren att vi får gåvor och det är såklart ovärderligt. Sedan är Bokskogen helt underbar, jag promenerar ofta där med Lily, hunden i mitt liv. Och det ska självklart bli så kul att få springa med alla andra deltagare. Tror det kommer bli en toppendag och fin gemenskap!

Hur ser din relation till löpning ut? Springer du bara när du är tvungen? Tycker du det är roligt eller ser du det som ett nödvändigt ont?

– Jag är ingen löpare, varken frivilligt eller under tvång antar jag. I perioder har jag gett mig på att springa, men har nog helt enkelt inte riktigt fastnat för löpning som träningsform eller nöje. Jag tycker om att vandra i naturen och sedan tränar jag pass på Friskis och det passar bra för just mig. Men vem vet, det kanske ändras nu och jag blir en mästerlöpare. Det här är nog en bra början! 

Har du behövt lägga benen på ryggen någon gång när du varit ute och smygfilmat? Springer minkfarmare eller grisbönder snabbast? 

– Lyckligtvis inte på så sätt att jag haft någon flåsande i hasorna. Men de får ju gärna komma till Vegoloppet och springa efter mig. Det hade varit en rolig syn! 

Alla pengar från loppet går ju till Djurrättsalliansens researchteam som du jobbar med. Vilket avslöjande är du mest stolt över?

– Jag tycker att varje djurs livsöde vi lyckas dokumentera är lika viktig, annars skulle det vi människor utsätter djuren för aldrig nå allmänhetens ögon. Deras liv skulle bara vara en siffra i statistiken över alla de djur som föds upp och dödas för att bli mat, kläder och så vidare. Men det är jobbigt att ”bara” stå med en kamera i handen när ens naturliga instinkt egentligen är att agera när en står öga mot öga med individer som befinner sig i akuta situationer. Jag önskar att jag kunde ge alla djur de liv de egentligen förtjänar. Men med tanke på att omkring 100 miljoner djur dödas inom livsmedelsindustrin i Sverige varje år är det en omöjlig uppgift och därför tror jag att visa djurens verklighet är ett effektivt sätt för att förändra djursynen i vårt samhälle. Men ska jag nämna ett avslöjande får det bli vårt första stora då vi hade filmat på över 100 grisfabriker runtom i Sverige. Avslöjandet om grisindustrin djurplågeri fick en enorm uppmärksamhet i media och satte djurens verklighet på agendan, vilket har fått många människor att sluta äta djur.

Vi har hört att du har ett förflutet som friidrottare, vilken var din starkaste gren och vad saknar du mest från spjutkastar- och häcklöpartiden?

– Javisst, jag tyckte om konsistensen i löparbanan och det var roligt att springa med spikskor. Även om jag kände ett litet obehag inför häckarna var det väldigt roligt när en väl kom på någon slags teknik och så även längd- och höjdhopp. Men någon lysande framtid inom friidrotten hade jag inte rent prestationsmässigt och då det var väldigt tävlings- och prestationsinriktat så lade jag ner friidrotten. Men jag har kvar spikskorna.

Vilken är din bästa pepplåt? Alltså vad skulle du vilja höra när du har det jobbigt i löpspåret eller när du kommer i mål? 

– Det finns många och det kanske skiftar för mig lite beroende på humör. I gotta feeling med The Black eyed peas eller Not gonna get us med t.A.T.u kanske? Andra fina låtar som får det att bubbla till i cellerna är Release me med Oh Laura och A change is gonna come med Sam Cooke.

Viljan Träningsklubb

Viljan är klubben som verkar göra precis det de känner för. Från kettlebells till boxning och yoga. Precis som förra året kommer de att hålla uppvärmning på loppdagen och göra sitt bästa för att förbereda alla löpare för utmaningen. Med specialdesignade träningspass i maj kommer de hjälpa oss jobba upp löpstyrkan som krävs för att springa skadefritt. Löpstyrkepassen 6/5 och 20/5 är gratis för alla som anmält sig till Vegoloppet. Kolla in Viljan här!

Altra Running

Det är knappast en hemlis att vi älskar Altra. Hela arrangörsgruppen springer i deras skor och även om det finns mängder av andra bra skor är vi glada att de valt att sponsra oss för andra året i rad. Alla deltagare får en rejäl rabatt på deras webshop veckan innan och efter loppet och precis som i fjol får vinnarna i respektive klass ett par sprillans nya Altra-skor, så spring fort om du vill lägga vantarna på dom! Kolla in deras webshop här!

Copyright © 2017 Vegoloppet.
Dela gärna med dig av vårt innehåll men glöm inte uppge källan.

Du får detta mejl för att du anmält intresse för Vegoloppet eller för att vi tror att vårt nyhetsbrev är relevant för dig i din yrkesroll. Vi delar inte med oss av dina uppgifter och du kan när som helst avbryta din prenumeration.

Du når oss på info@vegoloppet.se

Vill du ändra din prenumeration?
Då kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig

Email Marketing Powered by Mailchimp