Copy
Sommaren har anlänt och det är både grönare och skönare att vistas ute i skogen, förutom för vissa av oss med pollenallergi. Värmeböljan har fått grönskan att explodera och våra immunförsvar att slå bakut. Allergibesvär är förvillande lika förkylningssymtom så det är lätt att bli lurad till vila när näsan rinner och halsen kliar. Lite tips för dig som behöver; passa på att springa efter det regnat, skölj av håret dagligen, sov hellre med fläkt än öppet fönster, torka inte kläder utomhus och träna inomhus när det är som värst. Medicinera rätt genom att rådfråga apotekare eller sjukvårdspersonal. Det finns allergimediciner utan animalier i!

Med tre månader kvar till loppet finns det fortfarande alla chanser för den otränade att bli redo för start och för den inbitne att förbättra sina resultat. Peppa era vänner att springa tillsammans eller mot er! Ge bort en startplats i present, inga pengar är bortkastade eftersom alla pengarna går till djuren!
Lite längre ner i nyhetsbrevet kan ni läsa en intervju med Carro från Tigerharen, djurhemmet dit pengarna går i år.

Vi ses på startlinjen!
Ni har väl inte missat vårat erbjudande under midsommarhelgen?! Mellan fredag 22/6 till och med söndag 24/6 får ni två startplatser för endast 500 kr och möjlighet att anmäla ett stafettlag för endast 300 kr!

Gör så här:
- Ragga kompisar, kollegor, vänner, sambos, kusiner, partners och alla andra att anmäla sig till Vegoloppet tillsammans med er. Stafetten hålls på eftermiddagen så det går utmärkt att både springa någon av distanserna samt stafetten för er som önskar att maxa dagen!

- Anmäl er separat till den distans ni önskar springa och betala därefter in 500 kr tillsammans (plus eventuellt belopp för t-shirt om så önskas). Märk betalningen med era namn samt med koden "Midsommar".

- Ni som anmäler ett stafettlag anmäler laget via anmälningsformuläret, det räcker med att en person i laget gör anmälan. Betala därefter in 300 kr (plus eventuellt belopp för t-shirt om så önskas) och märk betalningen med ert lagnamn samt med koden "Midsommar".

OBS! För att rabatten ska gälla behöver ni både anmäla er och betala in aktuell summa under midsommarhelgen, 22-24/6.
Du har börjat träna inför Vegoloppet, hur känns det?
Bra! Egentligen är jag en prokrastinerare av rang, men inför det här har jag varit ute i extremt god tid och börjat träna löpning. Och det går långsamt framåt!

Hur ser din relation till löpning ut?
Fram tills för någon månad sen tyckte jag att löpning var det tråkigaste som fanns. Hemsk träningsform. Varför jag anmälde mig till långa rundan på Vegoloppet var lite oklart. Men sen läste jag något om att ta korta löpsteg samt började följa ett ganska snällt 12-veckorsprogram för att kunna springa en mil, och plötsligt var det helt fantastiskt att springa! Nu predikar jag för varje människa jag möter om hur härligt det är med löpning.

Alla pengar går till Djurhemmet Tigerharen, vilken del i ert arbetet är du mest stolt över?
I det vardagliga arbetet med djuren känner jag mest ständigt dåligt samvete. Dåligt samvete över att vi, trots att vi försöker ge djuren hos oss så mycket frihet som det bara går, måste sätta stängsel och begränsa deras frihet för deras egna säkerhet. Vissa djur måste vi ransonera maten åt för att de inte ska få för stora kroppar som sen blir sjuka, för att industrin har avlat dem till det. Många av djuren är experter på att dölja när de inte mår bra, och när de väl visar att de inte mår bra är de ofta väldigt sjuka. Så det är väldigt lätt att känna sig otillräcklig i det vardagliga arbetet.

Med det sagt så är jag så oerhört stolt över att vår lilla organisation har jobbat på i fjorton år, och nu äntligen har Tigerharen fått en fast plats att bygga upp verksamheten på i och med att vi har köpt en gård. En annan sak som jag känner stolthet över är att vi har varit radikala genom alla år. Vi försöker att aktivt vara en del i djurrättsrörelsen och ständigt ifrågasätta och förflytta gränser för hur vi människor ser på och behandlar andra djur, både djur inom industrin och "sällskapsdjur".

Vi har hört att du spelar Roller Derby. Kommer du ha någon nytta av dina skills inför Vegoloppet?
Ju surare och tröttare jag blir desto hårdare försöker jag tacklas. Det kanske?

Vilken är din bästa pepplåt? Vilken låt skulle du vilja höra när du har det jobbigt i löpspåret eller när du kommer i mål?
Vilken eurodiscodänga från 90-talet som helst!

Varför har du valt att springa Vegoloppet i år och vad skulle du vilja säga till de som funderar på att anmäla sig?
Jag har valt att springa för att göra ett ställningstagande för djuren jag delar min vardag med. Att Vegoloppet i år har valt att ge allt överskott till Djurhemmet Tigerharen betyder så oerhört mycket för oss! Vi kämpar ständigt med vår ekonomi. Speciellt nu på vår nya gård när vi, förutom alla löpande kostnader med foder, veterinärvård och daglig omvårdnad, har stora engångsutgifter för renoveringar samt om- och tillbyggnationer för att gården ska anpassas till djuren så långt det bara är möjligt. Vi drivs utifrån grundbulten att alla ska ha rätt att leva ett roligt, tryggt och innehållsrikt liv på sina egna villkor. Det innebär bland annat att vi behöver stängsla in drygt en hektar av vår mark med viltstängsel för att göra vardagen lite tryggare för de djur vi har ansvar över. Och det är dyrt!


Så vad jag vill säga till alla som väljer att delta eller engagera sig i Vegoloppet är JÄVLAR VA NI ÄR BRA! Så himla viktiga! Och visst är det väl ändå lite win-win? Alla som springer får en göttig stund i en superfin skog och Djurhemmet Tigerharen får pengar som kommer göra skillnad för djuren under lång tid.
RABATTKOD!

Fler rabattkoder! Även Umara - som säljer sportdrycker, energi och kosttillskott utvecklade för uthållighetsidrott har valt att samarbeta med Vegoloppet genom att erbjuda er alla
15 % rabatt på samtliga av deras produkter. 

Rabattkod: vego15

Rabatten gäller på hela deras sortiment från webshopen och kan inte kombineras med andra rabatter.

Webshopen hittar du här.

Vi behöver volontärer! På dagen för loppet kommer vi behöva hjälp med allt från att bygga upp och riva start- och målområdet, hjälp med matförsäljning, att visa vägen för våra loppdelatagare, finnas till hands vid vattenstationerna och mycket mer. Vi kommer även behöva utbildade sjuksköterskor eller läkare på plats samt volontärer som fotograferar.

Även om du har tänkt springa går det utmärkt att göra en insats antingen innan eller efter själva loppet!

Att vara volontär innebär att du gör loppet möjligt och är med och hjälper djuren. Dessutom får du träffa en massa roliga människor och får en cool t-shirt som tack för hjälpen! Om du vill hjälpa till att arrangera Vegoloppet 2018 kan du anmäla dig här. 
Så vad blir det för käk på årets Vegolopp? Jo Oumph! så klart! Inte nog med att Oumph! gör schyssta produkter av växtbaserat protein som är bra för både djuren och för miljön, de har dessutom valt att sponsra Vegoloppet med hela 50 kg Oumph! Dessutom är deras produkter, som bekant, fantastiskt goda. Så se till att springa er ordentligt hungriga så ser vi till att ni blir mätta av galet god mat efteråt! Kolla in deras hemsida om ni redan nu blir sugna på lite Oumph!
Springer du med någon klubb eller förening under årets Vegolopp? Kanske är du sugen på att göra det men vet inte riktigt med vilken? Även i år samarbetar Vegoloppet med Vegan Runners IK - löparklubben för veganer. Klubben består av löpare där de flesta är på motionärsnivå med syfte att ha roligt med likasinnade genom att bland annat springa lopp tillsammans. Är du sugen på att bli medlem? Kolla in deras hemsida eller kom och prata med dem under Vegoloppet där de kommer finnas på plats!
Vegoloppet och GDPR
 
Förmodligen har du inte missat alla skriverier och e-postutskick om GDPR, den nya europeiska dataskyddslagen. Är du som de flesta har du antagligen fått mängder av mejl om hur viktigt det är att du ger samtycke till än det ena, än det andra, för att du inte ska missa viktig information, bra erbjudanden och liknande.

Alltsammans handlar egentligen om att den nya lagen understryker vikten av att det är du som äger dina egna uppgifter och ingen annan. Det tycker vi är bra och vi vill därför gärna påpeka att du givetvis även äger de uppgifter vi har om dig. Vi samlar in uppgifter exempelvis i samband med att du anmäler dig till vårt lopp eller väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Uppgifterna hanterar vi i linje med vad lagen säger och delar förstås inte dina uppgifter med någon annan, oavsett orsak. Vi använder uppgifterna för att hålla dig uppdaterad om Vegoloppet.

Om du inte längre vill ha den information vi skickar ut, avregistrerar du dig enkelt genom att klicka på avregistreringslänken i foten på våra nyhetsbrev. Vi vill dock gärna påpeka att om du avregistrerar dig, kommer du att behöva besöka vår Facebooksida eller hemsida för att ta del av den senaste informationen om Vegoloppet, inklusive löpar-PM när det är dags för själva loppet. Har du frågor eller funderingar kring hur vi hanterar dina uppgifter är du alltid välkommen att mejla oss på info@vegoloppet.se.
Gå in på hemsidan för att anmäla dig till loppet. Följ oss också på vår facebooksida och instagram för att få alla uppdateringar inför höstens roligaste och vettigaste lopp!

Vi ses på startlinjen!
Copyright © 2018 Vegoloppet, All rights reserved.
Dela gärna med dig av vårt innehåll men glöm inte uppge källan.
Du får detta mejl för att du anmält intresse för Vegoloppet eller för att vi tror att vårt nyhetsbrev är relevant för dig i din yrkesroll. Vi delar inte med oss av dina uppgifter och du kan när som helst avbryta din prenumeration.

Du når oss på
info@vegoloppet.se

Vill du ändra din prenumeration?
Då kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig.

Email Marketing Powered by Mailchimp