Copy
Det har nog aldrig hänt att vi börjar längta till hösten innan snön ens har hunnit smälta bort. Men 2018 är ett speciellt år. Idag var vi några som gick en del av bansträckningen och det är svårt att inte vilja spola fram tiden till september. Vi vill nämligen att alla Vegoloppetlöpare ska få ta del av detta vackra nu, på en gång. Förvisso är vissa sträckor fortfarande täckta av is och visst ligger snön kvar i dalarna, men solen värmer uppe på höjderna där stigarna är mjuka och springvänliga. Isen på sjön Aspen ligger ännu tjock men sjunger lovsånger tillsammans med fåglarna om att våren nu är på ingång. På riktigt den här gången.
    
Det gäller dock att vara noga med att inte stressa fram eller glömma att titta var en sätter fötterna även vid promenader för att inte snubbla eller vricka fotlederna. Som tur är kommer det alldeles strax ut en ny film med Fysioterapeuten tipsar så att vi alla kan eliminera skaderisken så gott vi kan. Visst är det roligare att bara ge sig ut i skogen och springa men det kan få tråkiga konsekvenser om underlaget och terrängen är ny för kroppen. Speciellt nu när vintern har gjort att skogen varit svårtillgänglig att springa i och många är vana att springa på plant underlag eller på löpband. Håll utkik på vår facebooksida efter nästa film!

Vi vill även påminna alla som har tänkt att anmäla sig men inte fått det gjort att göra det innan april är slut för i maj höjs priset. Om det känns lättare så anmäl dig tillsammans med en kompis, men det viktigaste: bara gör det!

Vegoloppet på Vegovision!
 
För er som bor i närheten av Göteborg eller som har vägarna förbi i helgen så är ett hett tips att kika in på Vegovision! Där kommer vi vara för att svara på frågor, ta emot anmälningar till pangpris och Linnea från Fysioterapeuten tipsar är på plats med tips och trix för bästa löpträning. Nu på lördag 7 april i Erikbergshallen. Kom och säg hej!
Som vi redan presenterat är inga mindre är Forest Femmes samarbetspartners med Vegoloppet i år. Vi tog oss ett snack med grundaren - Michaela!
 
Vilka är ni och varför startades Forest Femmes?
Forest Femmes är en trailgrupp med fokus på att ha kul, umgås och att njuta av naturen. Vår målgrupp är tjejer och vi vill inspirera fler till att springa i skogen. Vi startade för att många tjejer ser tyvärr en del orosmoment med att springa i skogen, det vill vi få bort genom att springa i grupp. Det är också väldigt roligt att springa tillsammans och man vågar utmana sig själv mer då.
 
Vad tycker du är det bästa med att springa i skogen?

Det bästa med att springa i skogen är den fridfulla känslan man får, man blir liksom bortkopplad från världen ett tag. Det är en fantastisk känsla och blir som en form av mindfullness.
 
Varför har ni valt att samarbeta med Vegoloppet?
Vi har valt att sammarbeta med Vegoloppet på grund av att vi har samma syn på löpning och skogen. Att det ska vara kul, och att man ska värna om naturen. Och självklart för att det är ett välgörenhetslopp, allt överskott går till en väldigt bra förening som hjälper utsatta djur.

Ses vi den 8 september på startlinjen?
Klart vi ses vid startlinjen! Forest Femmes är på plats hela dagen och håller i uppvärmning innan startskottet går. Det är våra hemmaskogar så vi är jätteglada att fler ska få uppleva det.

Även om det är långt kvar till den 8 september vill vi redan nu börja samla ihop volontärer inför loppet. Vi kommer att behöva många volontärer – därför börjar vi bygga upp styrkan redan nu! Att vara volontär innebär att du gör loppet möjligt och är med och hjälper djuren. Dessutom får du träffa en massa roliga människor och får en cool t-shirt som tack för hjälpen! Volontärer kan hjälpa till innan, under eller efter loppet och det går alltså bra att göra en insats även om du tänkt springa. Om du vill hjälpa till att arrangera Vegoloppet 2018 kan du anmäla dig här. 

Hur häftigt är det inte att en av Göteborgs veganska restaurangen valt att samarbeta med Vegoloppet? Blackbird - Vegankök & Bar startades som ett cooperativ av fem eldsjälar med bakgrund från punkscenen och djurrättsrörelsen. Dörrarna öppnades i december 2015 och än idag är det precis lika omtyckt och populärt som det var den allra första dagen. För er som inte varit där än - gå dit och ät! För er som redan varit där - gå dit igen! Menyn byts ut med jämna mellanrum så det finns alltid något nytt att testa. Vad de kommer att erbjuda våra loppdeltagare återstår att se!

När Vegoloppet går av stapeln är hösten på intågande och så även mörkret. Men misströsta inte, alla som springer loppet kommer få med sig D-vitamin hem från inga andra än Helhetshälsa. Pristagarna kommer dessutom få njuta av ännu fler härliga produkter som hjälper till med återhämtningen efter loppet. Helhetshälsa är en svensk kosttillskottgrossist med egen svensk tillverkning. Alla deras produkter är vegetabiliska och utan onödiga tillsatser. De har allt från veganska Omega3-kapslar till Havreprotein. Gå in på deras hemsida för att kolla in deras produkter.
Gå in på hemsidan för att anmäla dig till loppet. Följ oss också på vår facebooksida och instagram för att få alla uppdateringar inför höstens roligaste och vettigaste lopp!

Vi ses på startlinjen!
Copyright © 2018 Vegoloppet, All rights reserved.
Dela gärna med dig av vårt innehåll men glöm inte uppge källan.
Du får detta mejl för att du anmält intresse för Vegoloppet eller för att vi tror att vårt nyhetsbrev är relevant för dig i din yrkesroll. Vi delar inte med oss av dina uppgifter och du kan när som helst avbryta din prenumeration.

Du når oss på
info@vegoloppet.se

Vill du ändra din prenumeration?
Då kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig.

Email Marketing Powered by Mailchimp