Copy
Bara en vecka kvar till start!

Hej <<Ditt förnamn>>!

Nu är det nära – vi har bara en vecka kvar innan starten för Sveriges första och största Vegolopp går av stapeln. Dagarna är fulla av förberedelser och vi jobbar för att ge dig en så fin och minnesvärd löparupplevelse som vi kan. Och förstås samtidigt göra en insats som gör skillnad för djuren. Vill du också göra en insats? Då ska du passa på att anmäla dig som funktionär till Vegoloppet – ju fler vi är som jobbar tillsammans, desto bättre blir det för alla! Du hittar länk och information här nedanför. Så fram med bästa löparskorna och tvätta fötterna – på lördag om en vecka är det dags!

Vi ses på startlinjen!

Peter, Rasmus & Yohanna
Vegoloppet

 

VILL DU VARA MED SOM FUNKTIONÄR?


Ett ideellt arrangerat lopp som Vegoloppet blir aldrig bättre än sina funktionärer. Vi har redan ett antal som erbjudit sig att hjälpa till före, under och efter loppet, men tar gärna emot fler hjälpande händer! Så, om du vill vara med i Vegoloppet Crew, gå in på hemsidan och anmäl ditt intresse av att vara funktionär. Där kan du själv kryssa i vilka dagar/tider du har möjlighet att hjälpa till. Det kommer bli både stressigt och jobbigt – men väldigt roligt! Häng på!

Här kan du anmäla ditt intresse för att jobba som funktionär med Vegoloppet!


VEGOURMET – FÖR MUN OCH ÖGA


Ibland sägs det att vi äter lika mycket med blicken som med munnen. Få saker kan vara mer sanna när en öppnar ett nummer av det helvegetariska matmagasinet Vegourmet – en tidning som helt och fullständigt tar död på myten om vegetarisk mat som tråkig, enformig eller ful. Har du minsta spår av kulinarisk ådra, är Vegourmet så nära ett måste du kan komma. 
Vegourmet bjuder in sina läsare till vego­inspiration i form av säsongsbetonade recept, för­förande fotografi och med­veten läsning. En given samarbetspartner för Vegoloppet! Vi passade på att ställa några frågor till Rain Lundström, chefredaktör för Vegourmet.

Varför vill Vegourmet vara med och stötta Vegoloppet?
Självklart vill vi ställa oss bakom Sveriges första lopp med vegoinriktning! Vegoloppet är ett jättekul initiativ och vi är övertygade om att det kommer bli en härlig dag med grym vegopepp. Att sprida grön mat på ett positivt sätt är precis vad vi strävar efter som mattidning och vill stötta alla andra som gör samma sak.

Hur startade Vegourmet och varför?
Vi tyckte att tidningshyllorna saknade en grön, riktigt matnördig tidning med tydligt ekofokus. Jag och min kollega Magnus som startade Vegourmet har varit veganer i över tio år och brinner verkligen för att sprida bra vegomat. Intresset för vego är ju större än någonsin och folk är redo för vegansk mat på en annan nivå. Vego är så mycket mer än linssoppor och sojakorv, något vi vill visa i Vegourmet.

Hur ser framtiden ut för Vegourmet – något särskilt kul på gång framöver?
Vi fortsätter att växa och har en massa spännande på gång, tyvärr kan jag inte avslöja vad. Vegovärlden växer ju så det knakar och jag är övertygad om att vi kommer se en massa kul nyheter den närmsta tiden. 
Till Vegourmets hemsida!
Missa inte dina rabatter och förmåner!

Flera av våra samarbetspartners erbjuder dig som deltar i Vegoloppet fina rabatter eller andra bra erbjudanden. Här är en snabb översikt på vad du kan ta del av redan idag:

Altra – veganska zero drop-skor för den kräsne vegolöparen: 30 procent rabatt i Altras nordiska webbshop. Rabattkod: Vegoloppet.

Indie Bars – smarriga och veganska bars med massa energi: 20 procent rabatt i webbshopen. Rabattkod: VEGOLOPPET.

Viljan Coaching – fortlöpande träningpass via Instagram och gratis deltagande i träningspass IRL. 

För att du inte ska missa något av erbjudandena, kan du alltid gå tillbaka och titta i tidigare utgåvor. Du hittar dem alla i vårt nyhetsbrevsarkiv.
Havre – the Swedish way
Allt Oatly gör är producerat av svenskodlad havre. Om du undrar vad som är så speciellt med den svenska havren, så är svaret enkelt. Vårt nordiska klimat gör att den växer sig stor och stark eftersom vi har en galen mix av långa soliga sommardagar och korta perioder av intensivt regn. Dessutom är många av de otäcka kemikalier som används på havre i resten av Europa, helt förbjudna i Sverige. De minimala spår av tungmetaller som man kan hitta i traditionellt odlad havre i Sverige är inte nämnvärt större än de man finner i svensk ekologisk havre och hamnar långt under de värden man satt för att det ska vara säkert att äta. Det gör svensk havre och Oatly till unika företeelser.
Till Oatly!
Eko, reko och vego
Precis som Vegoloppet stöttar den webbaserade butiken Ecodog det arbete som Gotlands djurfristad utför. På Ecodog tror och längtar man efter en värld där alla människor och djur har rätt till sina egna liv. Ecodog menar att Gotlands Djurfristad är den oas i världen som de själva drar hopp ifrån när de ser hur djuren omkring oss behandlas illa. Ecodog är en del av familjeföretaget Lunis som erbjuder ett brett urval av ekologiska produkter för våra husdjur. De ställer krav på att allt de säljer ska vara djurvänligt. Ingen päls, inget läder och inga foder som innehåller animalier är därför en självklarhet för Ecodog.
Till Ecodog webbshop!
Sista chansen att anmäla sig!

Samåka eller kollektivtrafik?

När du tar dig till Dalby stenbrott för att delta i Vegoloppet eller för att heja och peppa nära och kära, vill vi gärna att du tänker på miljön, naturen och djuren som finns runt om i markerna. Försök i största möjliga mån samåka med varandra eller utnyttja att Skånetrafiken kör praktiskt taget hela vägen fram till stenbrottet. Använd gärna Vegoloppets Facebook-event för att organisera, efterlysa eller erbjuda samåkning. Parkeringsmöjligheterna är små och vi vill till varje pris undvika att det uppstår kaos på eller vid sidan av vägen i området. På vår hemsida hittar du mer information om hur du tar dig till loppet.

Kom till Vegoloppet men kom tillsammans!
Stötta Vegoloppet!

Bland det roligaste med att jobba med Vegoloppet är det fina gensvar vi har fått och får överallt, inte minst när vi tar kontakt med presumtiva sponsorer och samarbetspartners. Vill du och ditt företag, din organisation eller din förening också vara med och stötta Vegoloppet och en grönare livsstil? Hör av dig! Här är de som bestämt sig för jobba med oss:
Copyright © 2016 Vegoloppet.
Dela gärna med dig av vårt innehåll men glöm inte uppge källan.

Du får detta mejl för att du anmält intresse för Vegoloppet eller för att vi tror att vårt nyhetsbrev är relevant för dig i din yrkesroll. Vi delar inte med oss av dina uppgifter och du kan när som helst avbryta din prenumeration.

Du når oss på info@vegoloppet.se

Vill du ändra din prenumeration?
Då kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig

Email Marketing Powered by MailChimp