Copy
Efter succén i Bokskogen våren 2017 kände vi direkt att platsen var bra och att vi var tvungna att fortsätta arrangera lopp där. Men Skåne är Skåne och hur mycket vi än älskar öppna landskap så har geografin sina begränsningar. När någon kläckte idén att arrangera ett lopp i de ökända skogarna kring Göteborg kunde vi inte säga något annat än FETT, VI KÖR!

Vegoloppet startade 2016 i Dalby stenbrott och flyttade året därpå till Bokskogen utanför Malmö. Efter lopp på två soldarrande majdagar har vi valt en annan årstid och istället för att stekas i vårsolen kommer löparna få njuta av de gulnande löven och den höstiga luften som september brukar bjuda på. Banorna kommer att bli lite tuffare, underlaget lite halkigare och backarna lite brantare.

Vi är därmed stolta att nu presentera 2018 års lopp – Trail Edition. Loppet går av stapeln 8 september i vackra Bokedalens Naturreservat i Jonsered, strax utanför Göteborg. I år kan deltagarna välja mellan två olika distanser; 6.5 km eller 13 km. Loppen går i en varierad och kuperad terräng, upp till fina utkiksplatser, längs sjöar, landsväg och stigar. Loppet är öppet för alla löpare oavsett erfarenhet och är ett roligt mål för dig som vill komma igång med löpningen. Loppet startar vid torpet Freden och går längs befintliga stigar och grusvägar mellan glimrande sjöar och höga tallar. Tillbaks vid Freden kommer det finnas rejält vegokäk- och fikaförsäljning till hungriga deltagare och åskådare.  Det går även bra att boka tältplats på startområdet i anslutning till loppet om du kommer långväga eller bara gillar att vara på plats i tid.

Nytt för i år är att det kommer att finnas en stafett, där en springer i lag om fyra och varje varv är 2,5 km. Stafetten hålls på eftermiddagen så att även de som vill springa någon av de andra distanserna kan delta efter lite återhämtning, förslagsvis med vårt rykande vegokäk och ett dopp i Ramsjön. Är ni färre än fyra deltagare och vill springa stafetten ändå kan någon eller några i laget springa flera varv - så länge ni får ihop totalt fyra varv. Vegoloppet arrangeras helt ideellt och efter varje lopp doneras överskottet som kommit in på anmälningsavgifter och försäljning till ett projekt som gör världen till en bättre plats. Hittills har inte mindre än 104 445 kronor samlats in – 2016 gick 54 352 kronor till Gotlands djurfristad och 2017 fick Djurrättsalliansen researchteam 50 093 kronor. Vi hoppas att även årets Vegoloppet ska bli lyckat och ge ett viktigt bidrag till vårt utvalda fokusprojekt som i år är Djurhemmet Tigerharen.
 

Även om det är långt kvar till den 8 september vill vi redan nu börja samla ihop volontärer inför loppet. Vi kommer att behöva många volontärer – därför börjar vi bygga upp styrkan redan nu! Att vara volontär innebär att du gör loppet möjligt och är med och hjälper djuren. Dessutom får du träffa en massa roliga människor och får en cool t-shirt som tack för hjälpen! Volontärer kan hjälpa till innan, under eller efter loppet och det går alltså bra att göra en insats även om du tänkt springa. Om du vill hjälpa till att arrangera Vegoloppet 2018 kan du anmäla dig här. 
 
Vi ses på startlinjen!
Gå in på hemsidan för att anmäla dig till loppet. Passa på att anmäl er redan nu i februari för att få en plats för enbart 250 kr! Följ oss också på vår facebooksida och instagram för att få alla uppdateringar inför höstens roligaste och vettigaste lopp!
Copyright © 2018 Vegoloppet, All rights reserved.
Dela gärna med dig av vårt innehåll men glöm inte uppge källan.
Du får detta mejl för att du anmält intresse för Vegoloppet eller för att vi tror att vårt nyhetsbrev är relevant för dig i din yrkesroll. Vi delar inte med oss av dina uppgifter och du kan när som helst avbryta din prenumeration.

Du når oss på
info@vegoloppet.se

Vill du ändra din prenumeration?
Då kan du uppdatera dina uppgifter eller avregistrera dig.

Email Marketing Powered by Mailchimp